Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за гуми

Колеги да ви попитам гуми с размер 185/60/14 за високо профилни ли се смятат или за ниско профилни.И според вас подходящи ли са за нашите пътища?

Нормалноприфилни са нормален размер за Браво/а до 1,8 двигател.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

50-те години, може и да минавал за нископрофилен този размер . В днешно време, нископрофилни ги смятат под ... /40-45 мисля.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Хаха благодаря колеги,че мисля да слагам такива,но гледам пишат навсякъде да се слагат високо профилни,че дупките иначе много ги унищожавали .

Коментар

185/60/14 си е напълно нормална гума по висока става по нестабилна .А относно дупките там спасение няма та и с вериги даси.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Да ви попитам още нещо,какво ви е мнението за гумите Континентал?Бордовете им наистина ли са много меки и как са с балоните?Лесно ли ги правят?

Коментар

van_dal написа:
              Нормалноприфилни са нормален размер за Браво/а до 1,8 двигател.
              Да вметна, че Браво/а с 1.9 също е с този размер гуми.

Коментар

Angelov78 написа:
                Да ви попитам още нещо,какво ви е мнението за гумите Континентал?Бордовете им наистина ли са много меки и как са с балоните?Лесно ли ги правят?
                преди 5-6 години си купих Континентал Еко Контакт за предишната ми кола, която беше Форд Сиера.карах ги 2 лета и съм МНОГО доволен.продадох Сиерата а гумите подарих на племенника ми, който още ги търкаля на неговия Нисан Примера.все още нямат балони.следващите ми летни гуми пак ще бъдат Континентал.
                FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Angelov78 написа:
                  Колега аз търкалям от януари 2009 едни континенталки (всъщност марката им е някаква друга, но гледах в интернет, че са производство на Континентал) та те са всесезонни (знам мнението за тоя вид гуми), но идеята е, че за тия две години и повече бая дупки нацелих, изправях две джанти (алуминиеви) дната бая се беше изкривила, но балони няма.
                  Brava 1.6 EL, '98
                  182A4

Коментар

Angelov78 написа:
                    Континентал са висок клас гуми, така че би трябвало да са добри
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Да внеса малко яснота по въпроса - дали една гума е нормална или нископрофилна се разбира от ВТОРАТА цифра в означението 185 /60/ 14. Тази цифра, в примера е 60 и показва отношението на ВИСОЧИНАТА на гумата /страничния борд/ към ШИРОЧИНАТА в %, т.е. 60% . Нормални са тези гуми, при които този процент е 80! Затова при тях често обозначението е само 165х13 или 175х14....Всяка гума с означение 75, 65,60 ........45,40 е НИСКОПРОФИЛНА! Съвсем друг е въпросът, че приемаме гумите 185х60х14 нормални за ФИАТ, защото са препоръчани от завода производител. Лично аз предпочитам да съм с по-високи гуми - 175х70х14 или 185х70х14 на Пасата и 185х65х14 на Бравата; ПО-ВИСОКАТА ГУМА Е ПО-КОНФОРТНА, А И ПАЗИ ДЖАНТИ И ОКАЧВАНЕ ПО НАШИТЕ ПЪТИЩА!

Коментар

Working...
                      X