Колеги, днес свалих свещите да ги проверя и в крайна сметка ги смених. Свещите са Denso K20TNR, които си излизат по каталог за колата от подписа.Видимо електрода им е износен доста. Беше кръг, сега е елипса Това разстояние с какво се коригира, защото на практика си работят без оплакване. Нормално ли е това износване за около 12 до 15 хиляди километра максимум каране предимно на газ? Свещите ли са калпави или просто не издържат на газ? Сега върнах предните Bosch FR7 LDC+ на около 10 хиляди са и почти не са мръднали.Има ли нещо видимо притеснително във вида на свещите, освен че са износени, разбира се?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за свещи
Collapse
X
-
nedialk00
-
nedialk00
мойте свещи са ngk с тях купих колата вече ги карам 2 години и съм изминал 30 хил.км на газ и нямам проблеми, това че газта убива свещите са глупости газта увеличава живота на свещите както и на маслото, маслото спокойно може да се сменя и на 13-14-15 хиляди км.
Коментар
-
nedialk00 написа:мойте свещи са ngk с тях купих колата вече ги карам 2 години и съм изминал 30 хил.км на газ и нямам проблеми, това че газта убива свещите са глупости газта увеличава живота на свещите както и на маслото, маслото спокойно може да се сменя и на 13-14-15 хиляди км.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
ако си карате само на газ сменяите си маслото на 13-14-15 хиляди особено пък ако не ви го пипа, газта удължава живота му а за свещите просто тук продават боклуци
Коментар
-
biker_81 написа:Моята 1,6 я карам с NGk по каталог вече 90 000 км само на метан.Средния електрод е елипсовиден но други грижи няма.
Коментар
-
Решил бях да пробвам свещите на Bosch за този мотор за газ FR7 DC+ (еднополюсни). С тях мотора работи доста тихо, нормално ускорение, но на тихи обороти ’трепери’ и на газ и на бензин, което ме озадачава. Рестарт на ECU, коригиране от изпарителя... без ресултат.Покарах малко с тях и върнах старите Bosch FR7 LDC+ (двуполюсни).Може би ще ги сложа на следващото дълго, демек по близо 2 хиляди км в посока, но определено за градско не са много удачен вриянт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар