Здравейте колеги.Става въпрос за автомобила от подписа. Отново дойде време за подмяна на свещите и се чудя, дали да заложа пак на същите - DCPR7EN-10. Това са заводски предписаните. Ще ми се обаче да заложа на двуелектродни например. Гледам в АХМ казват DCPR8EKC. Стават по размер ама топлинното число е различно. Вообще дайте някакви предложения, Моля!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на свещи за Panda Climbing
Collapse
X
-
Ако нямаш някакви обективни оплаквания от свещите, с които колата си е оригинално, аз лично не виждам причина да им сменяш вида с други различни от предписаните :D От 2-електродни свещи , освен малко по-дълъг живот друг плюс не виждам какъв ще имаш Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 , а тия 8-ци дет си показал, определено нема ти помогнат да не кажа, че зимата и ще пречат на мотора Yellow_Flash_Colorz_PDT_16
-
Ама и аз не искам осмисите. Те ще отвеждат повече топлина и наистина ще вредят. Чудя се що така ги дават.А и единствената ми цел е да не сменям толкова често. Разглеждам сега иридиевите на дензо - ми те се връзват на цената на моите. Вносителите на NGK, не ги внасяли моите досега, остава АИ с цена по 16,33лв за брой. Защо да продължавам така, ако мога за тази цена да взема иридиеви и да ги сменя след 100 000км. например.Чакам още мнения :P Поздрави!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
С автомобила нямам каквито и да било проблеми. Свещите по книжка трябва да се сменят на 40 000км. Дрън дрън. При тази запалителна система, като на Пандата, това все едно означава 80 000км. Оригиналните ги смених на 40 000, по километраж със същите такива купени от АИ. Огромна разлика се почуства във вървенето. В момента свещите са на 25 000 по километраж и онзи ден ги вадих контролно и се наложи корекция на GAP-a. Т.е изпяли са си песента. Пак казвам, единствено целя да не ги сменям често. Никой не ги внася. От Косер ми предлагат IK16. Но те първо са с 0.9gap при нужен 1.0. Топлинно число неясно..................Еми как да си купиш. Просто , ако някой може да помогне с инфо ще съм благодарен. Не съм се втурнал веднага да ги сменям. Свещите са напълно чисти и безпроблемни. Разхода на автомобила е повече от задоволителен за автомобил 4х4. Ако ще сменям типа свещ и производител, ще е само ако съм напълно сигурен. За сега не мога да се убедя Затова търся и вашата помощ.Поздрави и благодаря за отговорите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:От Косер ми предлагат IK16. Но те първо са с 0.9gap при нужен 1.0. Топлинно число неясно..................Еми как да си купиш.
Коментар
-
Danchojn написа:Хе, IK16 е с 14-ка резба. Пандата е с 12-ка. Въпросът тук приключи. Явно има грешка в каталога на Денсо.
Коментар
-
Тук се вижда, че грешката в каталога е явна. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...searchКато нищо са разменили местата на 100НР и 1.2 4х4.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
А ето от тук човек може да се ориентира за свещите.http://www.globaldenso.com/en/produc...ower/spec.htmlPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Тук се вижда, че грешката в каталога е явна. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...searchКато нищо са разменили местата на 100НР и 1.2 4х4.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар