Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на свещи за Panda Climbing

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на свещи за Panda Climbing

Здравейте колеги.Става въпрос за автомобила от подписа. Отново дойде време за подмяна на свещите и се чудя, дали да заложа пак на същите - DCPR7EN-10. Това са заводски предписаните. Ще ми се обаче да заложа на двуелектродни например. Гледам в АХМ казват DCPR8EKC. Стават по размер ама топлинното число е различно. Вообще дайте някакви предложения, Моля!
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Ако нямаш някакви обективни оплаквания от свещите, с които колата си е оригинално, аз лично не виждам причина да им сменяш вида с други различни от предписаните :D От 2-електродни свещи , освен малко по-дълъг живот друг плюс не виждам какъв ще имаш Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 , а тия 8-ци дет си показал, определено нема ти помогнат да не кажа, че зимата и ще пречат на мотора Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

Ама и аз не искам осмисите. Те ще отвеждат повече топлина и наистина ще вредят. Чудя се що така ги дават.А и единствената ми цел е да не сменям толкова често. Разглеждам сега иридиевите на дензо - ми те се връзват на цената на моите. Вносителите на NGK, не ги внасяли моите досега, остава АИ с цена по 16,33лв за брой. Защо да продължавам така, ако мога за тази цена да взема иридиеви и да ги сменя след 100 000км. например.Чакам още мнения :P Поздрави!

Коментар

кола

колата работи ли нормално ако први проблем тогава се сменят каквито и да е части
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

С автомобила нямам каквито и да било проблеми. Свещите по книжка трябва да се сменят на 40 000км. Дрън дрън. При тази запалителна система, като на Пандата, това все едно означава 80 000км. Оригиналните ги смених на 40 000, по километраж със същите такива купени от АИ. Огромна разлика се почуства във вървенето. В момента свещите са на 25 000 по километраж и онзи ден ги вадих контролно и се наложи корекция на GAP-a. Т.е изпяли са си песента. Пак казвам, единствено целя да не ги сменям често. Никой не ги внася. От Косер ми предлагат IK16. Но те първо са с 0.9gap при нужен 1.0. Топлинно число неясно..................Еми как да си купиш. Просто , ако някой може да помогне с инфо ще съм благодарен. Не съм се втурнал веднага да ги сменям. Свещите са напълно чисти и безпроблемни. Разхода на автомобила е повече от задоволителен за автомобил 4х4. Ако ще сменям типа свещ и производител, ще е само ако съм напълно сигурен. За сега не мога да се убедя Затова търся и вашата помощ.Поздрави и благодаря за отговорите.

Коментар

Danchojn написа:
            От Косер ми предлагат IK16. Но те първо са с 0.9gap при нужен 1.0. Топлинно число неясно..................Еми как да си купиш.
            Мми според каталога на Денсо, за твойта кола са ти предложили правилните иридиеви свещи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Тоя 0,1мм разлика в разстоянието нема да промени никак работата на тоз 1,2 мотор, споко Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Топлинното число на тва Денсо си е много ясно даже, 16-ка, което по спомен отговаря на 5-ца по НГК Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Това разминаване между 2-те фирми в топлинните числа що се получава обаче, аз лично си немам никва идея Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

Е и мен тия неща ме притесняват. Трябваше да е 22 топлинното число на иридиевата денсо. Каша........ Май ша си карам с мойте

Коментар

Хе, IK16 е с 14-ка резба. Пандата е с 12-ка. Въпросът тук приключи. Явно има грешка в каталога на Денсо.

Коментар

Danchojn написа:
                  Хе, IK16 е с 14-ка резба. Пандата е с 12-ка. Въпросът тук приключи. Явно има грешка в каталога на Денсо.
                  Чак грешка......... в каталога на Денсо няма, по-скоро не е пълен и просто не предлагат другия вид свещи за тази кола Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Относно евентуална грешка на някой, по-скоро трябва да питаш тия от Фиат що на един и същи мотор имат 2 коренно различни вида свещи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 До 12.2004 са 14мм., а след това са 12мм. и са с 2 номера различни топлинни числа Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Иридиевите свещи на Денсо за теб са IXU22 или VXU22

Коментар

biser_as написа:
                    Иридиевите свещи на Денсо за теб са IXU22 или VXU22
                    Аха и аз така мисля. В Косер ги няма обаче.

Коментар

Тук се вижда, че грешката в каталога е явна. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...searchКато нищо са разменили местата на 100НР и 1.2 4х4.

Коментар

А ето от тук човек може да се ориентира за свещите.http://www.globaldenso.com/en/produc...ower/spec.html

Коментар

Danchojn написа:
                          Тук се вижда, че грешката в каталога е явна. http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...searchКато нищо са разменили местата на 100НР и 1.2 4х4.
                          По-скоро грешката е, че на твоя мотор не са сложили стрелкичката преди 10/04, т.е. до 10.2004-та Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Не са разменили местата на нищо, просто тоз мотор както ти казах и преди, а и според Фиат е излизал с 2 различни типа свещи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 НГК имат 2 модела свещи за таз Панда по тоя случай Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 Като Косер нямат такива иридиеви свещи, купи си от чужбина Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 100-ина лева и са твои Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

Може ли да кажеш модела на NGK тогава? Аз стигнах до един(DCPR7EVX-10), който пак не се внася. Ако има NGK, може би тях ще предпочета.

Коментар

Малко офтопик,но като гледам иридиевите свещи за бравата изобщо не са скъпи. По 8$ парчето мисля,че е съвсем прилична цена.Есента ще оборудвам колите с иридиеви свещи
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X