Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер гуми Путно МК2 1.2 16V Спортинг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Най-високата гума , която можеш да сложиш без да ти опират в подкалниците при завой е 175/70/14.
    FIAT Punto Sporting - 2000

Коментар

В момента съм с такива и мисля, че си прав - туй е най-голямата възможна гума. А пък за оборотите , колегата ме разбра мн добре че не може да се кара със 100 на 3300 оборота
      Живей живота си, втора серия няма!

Коментар

Колега прецакана ти е скоростната кутия,имам пунто мк2 спортинг на 6та със 100 км 2 700 оборота гумите са ми 195/50/15 летните а зимни 175/65/14 и между другото повече от 6 литра на 100 км не ми е харчило....
        Kaрам разумно...от време на време.

Коментар

Колега дай да си разменим кутийте :D Една бира имаш от мен после Ето за туй говоря , човека как си кара със 90 и колата ще гори по-малко от 5 л. и няма да му реве вътре двигателя. Ще видя моята кога ще я свалям, но така не може. Ако някой има предложения да пише относно проблема ми, то ясно че с гуми няма как да се компенсира огромната разлика.

Коментар

uBoy написа:
            Painfall написа:
            Аз пък не разбирам, какви са тия митове за 80ките гуми? Били нестабилни, били бусовски и незнам си още какви глупости? Моето Пунто - 1.2 мк2 си дойде с гуми 155/80/13 галоши. Взех си 4 зимни и 4 летни същия размер. Карам го вече над година и половина и не съм усетил никакъв проблем - дори напротив - адски доволен съм от високите гуми. Нито колата е нестабилна, нито нищо. Да не говорим, че се е случвало 3-4 пъти да влизам в ЗВЕРСКИ дупки, като нямам проблем нито с гумите, нито с джантите и т.н. За същото време приятел с гуми 195/50/15 успя да спука 3 гуми, да балонира други 3 и да изкриви 2 джанти. Къде е Киро на кирия?
            и ти си от спокойните шофьори на мене зимните ми са 155/70/13.. и като вляза в завой усещам цялата кола как се усуква и гумите се подгъват .. едно че са тесни и друго че са високи
            Като цяло съм от спокойните шофьори да, но на магистрала си я карам със 120-130 средно, карал съм я и с над 150 и все няма проблем от към стабилност.

Коментар

Колеги , мога да кажа че при разумно каране въобще няма проблеми с какви гуми се кара. Дали е висока или не все там при положение, че се спазва ЗАКОНА! Всеки е имал инцидентна маневра , да избегне дупка или нещо др но ако се движи в рамките на нормалното въобще няма проблем. Който си чупи главата и кара екстремно и неразумно мн ясно, че колата е на ръба на възможностите си и тогава вече има значение . Карайте разумно за да нямаме главоболия после

Коментар

Working...
              X