Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за "криви" гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за "криви" гуми

Колеги, искам да попитам тези от вас които са запознати...Та- миналата година купих летни гуми които търкалях без проблем, до момента в който не се наложи да сменям накрайник.Проблема след смяната на накрайника съм го описал в тема тук, но това сега не ме вълнува толкова.Ходих на реглаж на предните колела и след сумати мотане човека каза, че имам "крива гума".Въпросите ми са следните: Покрива ли се като гаранция този дефект, ако видимо по гумите няма наранявания и следи от удари, балони и др.?.Как точно се установява този дефект?.Мерси предварително!.Накратко: след реглажа на предните колела колата почна да "дърпа" на една страна.Човека в сервиза я гледа пак и след като каза, че всичко си е наред като параметри ми завъртя гумите(лява и дясна), колата поспря да дърпа толкова осезаемо и това му беше заключението-крива гума.Не разбирам много, но мен лично силно ме съмнява да е така, тъй като преди смяната на накрайника не съм имал проблеми.

Ако гумата ти е крива, първия гумаджия ще ти го каже. Възможно е гумата да е била наред и в последствие да се изкриви заради разкъсване на вътрешните пластове или на теловете. Щом не е станало при удар би трябвало гаранцията да го покрие. ( стига гумата да е крива). Лесно можеш да разбереш от гума(джанта) ли ти е проблема. Ако с летните дърпа, а със зимните не
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Преди да смениш накрайника не си усещал носенето или чукането във волана, защото луфта е обирал самия накрайник. Нищо чудно и заради кривата гума да ти се е счупил накрайника (ако става въпрос за външния с ябълковидния болт на кормилната рейка). Но както каза колегата по-горе иди на гумаджия.

Коментар

не се шашкай, така са. миналата година и аз си взех 2 чисто нови клеберки и ходих на реглаж, онзи ми дава разпечатката и гледам всичко е ок, да ама дърпа колата... разменихме гумите и всичко заспа. Мисля, че е от тежестта на самата гума. В крайна сметка след като ги размених не дърпа, пробвай същото и със задните
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Здравей,Възможно е да е от гумите ако не са с еднакво тегло. Аз съто имах този проблем с нови гуми, но като се поизносиха малко престана да дърпа

Коментар

Каква марка са гумите?
            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Гумите са Нокиан Н

Коментар

Working...
              X