Направо не проумявам, като чета постовете за масла. Има спецификации по API и ACEA. Има одобрения на производители. Има таблици с параметри. Как си избирате масло без тези неща?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да си купя?
Collapse
X
-
Danchojn написа:Направо не проумявам, като чета постовете за масла. Има спецификации по API и ACEA. Има одобрения на производители. Има таблици с параметри. Как си избирате масло без тези неща?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Като ги захапите тези масла... Да става въпрос за някой съвременен натоварен мотор или поне комън рейл, пък то темата пак е за атмосферна бензинка от миналия век. И с лупа не можеш да намериш полусинтетика произведена през последните 5г, която да не покрива изискванията, стига да не е менте. Разбира се, при условие, че двигателя няма някви грижи, които да трябва да се позакърпят с по-специално масло или добавка.
Коментар
-
ЛУКОЙЛ СУПЕР API SG/CD, вискозитетен клас по SAE: 10W40, 15W40Сигурен съм, че съм виждал и други, не български. Въпросът, е че принципа на подбор не е правилен в случаят. Като нищо човек ще попадне на некачествено или нискокачествено масло и после, леле мале, колата се разтропа. Масово има масла за по 5лв. Ако толкова е интересно ще потърся и другите срещани от мен подобни масла.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ето, тук също има масла с изоставащи спецификации. http://www.kosser.net/Products/Q8.phpPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
За Лукойл СУПЕР се съгласих, но на страницата на Косер няма Q8 полусинтетика 10W40 по SG.Виждаш сам колко трудно се намират полусинтетични масла на пазара, които не покриват изискванията на 10+ годишен бензинов атмосферен мотор.Ще се скапе ако му сложиш много марково менте, а не евтина полусинтетика 10W40.Скъпо масло на такъв двигател има смисъл, ако има някакви проблеми и се цели да се отложи ремонта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар