Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за летни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за летни гуми

Здравейте колеги,Идва време за купуване на летни гуми и се оглеждам за нови до 100лв. Въпроса ми е какви гуми ще ми препоръчате R14, искам да са с намалено ниво на шум, по-широчки и стабилни да са. Гледам ето тези: http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/16682/ как мислите, стуруват ли си?Грешен раздел - Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

миналата година си взех 2 нови и след проучвания и гледане на цени и най-вече на качествата се спрял на клебер дайнаксер. тогава ги взех на цена към 70 лв на брой, или беше 80... не помня- 14 60 185. Здрави са, с много прилично отвеждане на водата, не съм имал проблеми, нарочно бягах от летни гуми от рода на корморан, барум тигър и т.н. и за тези дадох 1-15 лв на гума повече, но по думи на колеги са светлинни години напред по качества лсед 1-2 сезона и по здравина също
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За Мареата размерът е 185-65-14 - достатъчно широки и стабилни са. Мисля, че не ти трябват 195-60-14. Аз бих ти препоръчал тези или по-скъпите, но пак до 100лв. - препоръчват ги и при тестовете. Разгледай и другите предложения - само един модел е над 100лв. 195-60-14 са по-скъпи. Успех!

Коментар

pakumba написа:
        миналата година си взех 2 нови и след проучвания и гледане на цени и най-вече на качествата се спрял на клебер дайнаксер. тогава ги взех на цена към 70 лв на брой, или беше 80... не помня- 14 60 185. Здрави са, с много прилично отвеждане на водата, не съм имал проблеми, нарочно бягах от летни гуми от рода на корморан, барум тигър и т.н. и за тези дадох 1-15 лв на гума повече, но по думи на колеги са светлинни години напред по качества лсед 1-2 сезона и по здравина също
        Блаодаря за отговора пакумба, ще се поинтерисувам при моя гумаджия в Карлово дали може да достави такива гуми, цената е перфектна, щом казваш че и качеството е сносно за мен е екстра. Края на миналия летен сезон свалих некви тигър - с тях я купих преди 3.5г - бяха се нацепили имаше бузи на 2 от тях и направо ги изхвърлих и сега съм на зор и трябва да търся цял комплект
        =Rudi= написа:
        За Мареата размерът е 185-65-14 - достатъчно широки и стабилни са. Мисля, че не ти трябват 195-60-14. Аз бих ти препоръчал тези или по-скъпите, но пак до 100лв. - препоръчват ги и при тестовете. Разгледай и другите предложения - само един модел е над 100лв. 195-60-14 са по-скъпи. Успех!
        195 широчина тръгнах да търся защото старите, които хвърлих бяха с този размер и да ти кажа стабилността на пътя е коренно различна от да кажем по-тесните зимни, които са 175. Със 185 мисля, че пак ще стане работата, не държа чак толкова да 195. Иначе в този сайт ги разгледах всичките и ми се струват мнооого скъпи, на фона на това, че взех чисто нови зимни за 67лв бройката от Карлово. Карам ги втори сезон и има още хляб в тях. Благодаря за отговора.Очаквам и други колеги да се включат по темата. Ще бъда благодарен за вскяко мнение. Хубав ден :P

Коментар

за гумите, за които аз писах- сега ги гледам са по 99 лв. цените са се вдигнали ужасно, аз също си взех по 67 лв една зимна нова, но очевидно са скочили цените на гумите. моите цени в горния пост са от миналата година. според мен нямаш нужда от 195, при бравото разликата от 175 и 185 е направо чуствителна, но бравото е малко. едва ли при теб ще има огромна разлика, ако държиш на 195- сложи само отзад, а отпред 185. гледам, че в ценивия диапазон 95-100 лв има много предложения и то нелоши.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мога да изкажа мнение за Барума, карам Бравото с такива 3 лета и сега ще карам и четвърто живот и здраве. Не са лоши гумите, стабилни са, но на вид изглеждат една идея меки, дори и при 2,4 Атм. стените им са с по-малко метал вътре и предполагам, че при удар с бордюр веднага ще пуснат балонче, но моите си ги пазя и нямам проблеми за сега, предимство е, че са леки, добре отвеждат водата.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

pakumba написа:
              за гумите, за които аз писах- сега ги гледам са по 99 лв. цените са се вдигнали ужасно, аз също си взех по 67 лв една зимна нова, но очевидно са скочили цените на гумите. моите цени в горния пост са от миналата година. според мен нямаш нужда от 195, при бравото разликата от 175 и 185 е направо чуствителна, но бравото е малко. едва ли при теб ще има огромна разлика, ако държиш на 195- сложи само отзад, а отпред 185. гледам, че в ценивия диапазон 95-100 лв има много предложения и то нелоши.
              Да ужасни са цените на новите гуми, чак се замислям дали да не ходя да погледна при едни типове - каракачани в Сопот, карат от Гърция и понякога има хубави, маркови гуми по на 25-30лв...
              van_dal написа:
              Мога да изкажа мнение за Барума, карам Бравото с такива 3 лета и сега ще карам и четвърто живот и здраве. Не са лоши гумите, стабилни са, но на вид изглеждат една идея меки, дори и при 2,4 Атм. стените им са с по-малко метал вътре и предполагам, че при удар с бордюр веднага ще пуснат балонче, но моите си ги пазя и нямам проблеми за сега, предимство е, че са леки, добре отвеждат водата.
              благодаря за поста ти колега :P

Коментар

За мене Барум са екстра за цената си
                STILO 1,9JTD

Коментар

Cleber Dynaxer- 185/65/14- ниско ниво на шум, мека возия. Цена- 90лв/бр. от Мишелин Център
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Re: Питане за летни гуми

slavy_ivanov написа:
                    Здравейте колеги,Идва време за купуване на летни гуми и се оглеждам за нови до 100лв. Въпроса ми е какви гуми ще ми препоръчате R14, искам да са с намалено ниво на шум, по-широчки и стабилни да са. Гледам ето тези: http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/16682/ как мислите, стуруват ли си?Грешен раздел - Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
                    кУ имаш търпение и нерви да прочетеш,кво са писали колегите от Фолксваген форума с драстично повече мнения от нашия форум,ще разбереш че ни Барума е стока,нито този модел на Ханкуук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=38179
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

UNIROYAL RAINEXPERT 185/ 65/ R14 В "Диана" преди месец бяха 96лв./бр. Гумите са перфектни!
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз съм се спрял на Fulda EcoControl, четох добри отзиви из нета.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Аз пък ще препоръчам TOYO PROXES CF1. При закупуване на 4 гуми от РАДИАЛ ООД има отстъпка от 10%.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                            Аз пък ще препоръчам TOYO PROXES CF1. При закупуване на 4 гуми от РАДИАЛ ООД има отстъпка от 10%.
                            И аз, и аз Страхотна гума е!
                            ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                            ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                            ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Само да вмъкна, че на джанта 5.5J се слагат гуми с ширина до 185. На Мареата 14-ките са 5J или 5.5J.

Коментар

Working...
                              X