Наскоро пътувах по магистрала Хемус. Времето мокро, колите пред мен вдигат мъгла, предното и задното стъкло целите стават в кал.Направо кошмар. Тръгнах с пълно казанче течност за чистачки защото знам какво ме чака. Обаче май не съм знаел точно какво ме чака.Клапата за вентилация на купето си ми е постоянно отворена, защото не работи (патент на Фиат).Като започна да пръскам по предното стъкло стъклото се измива добре обаче в купето влизат изпаренията от течността за чистачките.Не само че е неприятно направо човек може да се натрови. Самата течност мирише на някакво метанол ли е, етанол ли е и е много гадно. Отваря се прозореца поне 10 минути докато се махне миризмата. При което калната мъгла която вдигат колите пред мен си влиза през прозореца направо в купето и ми се лепи по тапицерията, дрехите, лицето. Все едно че нямам поленов филтър.Мислех си че ако сега нямах поленов филтър тая кална вода щеше да влиза в решетките на радиатора на климатика и на отоплителното радиаторче от където няма шанс да се почистят. Говоря за радиаторчетата вътре в купето.И това упражнение с измиване на стъклото и проветряване - през цялото време докато беше мокър асфалта - към 100-тина километра. Ужасно преживяване. Даже започнах да се чудя като ги дишам тия гадости ако ми направят една проверка за алкохол какво ли ще покаже.Та въпросът ми е: каква течност за чистачки да си купя за да не ми се случва повече такъв кошмар.Тая с която съм в момента е от Кауфланд, някаква на промоция, готова за употреба. Обаче е голяма гадост и повече няма да вземам от нея.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква течност за чистачки
Collapse
X
-
аз си вземам от хит ко, на беко е течността, концентрат не помня как се разреждаше, но май 1:1 с вода е нещо за -25, нещо такова, 4,50 литъра. Откакто я позлвам се родих, няма никаква миризма при пръскане, ама никаква.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
th
ogi28b написа:kantarev написа:За да не мирише когато пръскаш си купувай течност на базата на МЕТАНОЛ.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Точно така, колега, прав си! Проверих си течността, тя наистина е от етилов, а не от метилов алкохол. Останал съм с грешно впечатление, че е от метилов. Оказах се зле-информиран и съответно се изказах неподготвен. Извинявай! И все пак ако на някой ръцете му миришат на риба - мие се с бензин.
Коментар
-
в
ogi28b написа:Точно така, колега, прав си! Проверих си течността, тя наистина е от етилов, а не от метилов алкохол. Останал съм с грешно впечатление, че е от метилов. Оказах се зле-информиран и съответно се изказах неподготвен. Извинявай! И все пак ако на някой ръцете му миришат на риба - мие се с бензин.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Ако няма проблем със замръзването то наливайте вода и при допълнително желание нещо да ви се пени по стъклото, например веро п.п. А Либрата примерно е малко по-интелигентно направена - като пръскаш течността за чистачките клапата за циркулация се затваря автоматично :PA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз използвам VERINA производство на Верила, както зимна така и лятна.Доволен съм .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар