Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте масло за Brava 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Препоръчайте масло за Brava 1.4 12v

Досега съм карал само със Селения (20К и Голд - напоследък), но мисля да сменя малко марката! Някой може ли да препоръча по-добро алтернативно масло на Селения?p.s. Колата е на 160 хил. км. (и на 8 хил. от основен ремонт и смяна на вала Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 )
    Fiat Brava 1.4 12v - '97 / АГУ-Lovato

Пълна синтетика с гарантиран произход.Вискозитет 5W40API - SL,SM/CF и нагореACEA - A3/B3 и нагоре.Ако искаш мнението ми за конкретно масло - на лични.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Предложете точно определени марки - и цени ако може!Днес един представител на ’Valvoline’ ми предложи масло Valvoline Max Live 10w40 (било за двиг. над 100хил км. с някакви специални добавки)!Някой имали отзиви от това масло?

Коментар

Каквото и масло с вискозитет 5W40 избереш, ще е по-добро от Valvoline Max Live 10W40.От къде да си купиш масло и на каква цена? Прочети тук и реши!
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Колегите с този двигател 1.4 12v - Вие с какви масла карате? :D

Коментар

Аз лично много сам доволен от селения голд.Пробвах с валволин но на 6000км.повдигачите взеха да чукат.

Коментар

Аз лично съм с Castrol Magnatec 10W40 от Метро. Често пускат промоции на тея масла, аз го взех на промоция даже когато не ми трябваше, то хляб и вода не иска. 4л беше около 65лв на промоция. Гледай датите на производство, щото има доста стари масла, отзад са по-новите Castrol-a е API SL, ако намериш API SM за същите пари взимай, уж трябва да е по-хубаво.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                Аз лично съм с Castrol Magnatec 10W40 от Метро. Често пускат промоции на тея масла, аз го взех на промоция даже когато не ми трябваше, то хляб и вода не иска. 4л беше около 65лв на промоция. Гледай датите на производство, щото има доста стари масла, отзад са по-новите Castrol-a е API SL, ако намериш API SM за същите пари взимай, уж трябва да е по-хубаво.
                Здравей те , искам да попитам защо навсякъде ми предлагат 10w40 като във всички инструкций пише 15w40 или 15w50. Ще ви бъдя благодарен ако някой ми отговори.До сега съм карал само с 10w40 и от време на време се чува тракане-сменил съм вала.
                fiat brava 1.4 12v 1997

Коментар

SBK написа:
                  Селения голд 10W40.Сменял съм няколко с това е най-тиха според мен и не го "похапва"
                  Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
                    SBK написа:
                    Селения голд 10W40.Сменял съм няколко с това е най-тиха според мен и не го "похапва"
                    Напълно подкрепям колегата. Моето Браво е 1.6/16V, карам го вече 40 хил. км., само веднъж изневерих на златната Селениа и никак не бях доволен (само че не помня какво сипах). Това беше и единствения път, когато съм доливал към 200-300 грама някъде, докана със Селениа никога и капка не съм доливал. Старая се на 10 хил. км да сменям масло и филтри. Днес смених за 4-ти път откакто имам колата и майстора се възхити от състоянието на източеното масло. Затова не мисля никога повече да не си и помислям да изневерявам на Селениата. А и все пак хората, произвели тази кола, препоръчват това масло.
                    FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

и какво беше източеното масло?
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Селениа Голд
                        FIAT Bravo GT 1.6/16V

Коментар

Аз лично съм с Castrol Magnatec 5W40.
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                            Това е хубаво масълце на колко го взимаш?

Коментар

SBK написа:
                              batproho написа:
                              Това е хубаво масълце на колко го взимаш?
                              Бях го взел на ПРОМОЦИЯ от "Карфур" за 78лв. 4л.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                              X