sugarboy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политрон - тестове на живо през седмицата
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Sev написа:добре дезащо не го пробват на нов автомобил щом са толкова сигурни в резултата :D1. Пандата2. Рекстон 2.7XDI3. Меган 1.6 MPI4. Соната 2.0 дизел5. Октавия 1.6 FSI6. Авенсис 2.0Това са чисто новите. Някои от тях са с над 150 000км само с Политрон. Всички са с борд комп и всички отчетоха по-нисък разход. Едни повече, други по-малко, зависи и от задкормилното устройство. Никоя не се противи. На всички ауспусите са бели. Двигателите отвътре чисти. Три от тези чисто нови автомобила, имаха сериозен разход на масло, сега не се долива. Рекстана например гореше 2литра за 10 000км. Мисля, че е достатъчно. За автомобилите от по-старата генерация няма какво да споменавам.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
wwalker написа:Интересува ме удълженият пробег(50К за синтетиката без ограничение във времето) дали е валиден при ползване на друго качествено масло и МТС?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
geo_g написа:А как стои въпросът за тестове при турбо двигатели.1. Бензин и Дизел? 2. Нови, както и такива с пробег над 200хил км. примерно?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:geo_g написа:А как стои въпросът за тестове при турбо двигатели.?Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Ами 3 чисто нови автомобила на приятели, с турбо са с над 100 000км пробег с пълната синтетика. По старите, и при тях има с турбо но те са с по-малко км. Както вече няколко пъти споменавам, при някои двг-та от сериозен разход на масло, сега не се долива. В оффроода има доста случаи вече, на спасени двг-та от Политрон. Не знам точно какво искаш да чуеш, но аз заставам зад думите си - Няма по-добра защита на двигателя от тази, която предлага Политрон МТС. Най-пресният случай покрай мен - Камион МАН. Протекоха му и двете турбини от калпаво масло. Беднотия, беднотия, но взеха и да се обаждат. Сега камиона е зареден директно с масло Политрон 10W40, без предварителна обработка, което не е правилно, но какво да правиш, собственика решава. И двете турбини утихнаха за около 100км. Теча също намаля, но според мен няма да спре напълно, защото МТС-то не може с вълшебната пръчица да добави метал. С риск пак да се повторя, ще кажа, че продукта е ориентиран да премахне основният проблем - триенето. Не да вдига на крака коли от моргите, въпреки, че и това съм видял.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
geo_g написа:Предвид по-високата натовареност при турбодвигателите, имам предвид нещо от рода на препоръки от производител, спецификации, одобрения?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
FEN TEMPRA BG написа:И няма да сгрешиш! Благодарности на Данчо, че ме "зариби" и мен :D...но при последното пътуване от Пловдив с постоянна скорост 100 км.ч. Мареата се представи с разход 4.2, направо не повярвах. Сори за спама, моля за милост
Коментар
-
В крайна сметка това МТС как се ползва? Добавя се в маслото преди смяна,добавя се в маслото след смяна...? На страницата на политрон не е написано нищо.Колко км трябва да се кара с него?Оги,имаш ли нови засичания на разхода?Забеляза ли промяна в двигателя и каква е тя?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:В крайна сметка това МТС как се ползва? Добавя се в маслото преди смяна,добавя се в маслото след смяна...? На страницата на политрон не е написано нищо.Колко км трябва да се кара с него?Оги,имаш ли нови засичания на разхода?Забеляза ли промяна в двигателя и каква е тя?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:dudulia написа:В крайна сметка това МТС как се ползва? Добавя се в маслото преди смяна,добавя се в маслото след смяна...? На страницата на политрон не е написано нищо.Колко км трябва да се кара с него?Оги,имаш ли нови засичания на разхода?Забеляза ли промяна в двигателя и каква е тя?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Напоследък не съм влизал много във форума, извинявай за късния отговор. Та както вече казаха другите - МТЦ-то се добавя поне 1000 км преди смяна на масло. Колкото повече работи с МТЦ - толкова по-добре, уж. Аз го налях преди около 2500 км в масло Yahoo VX 600 (5/40). Промяна в двигателя няма - работи си все така нежно и мекичко, поема значително по-добре отпреди, като имай предвид, че си сипвам и малко двутактово масло. Ако не сипя - веднага усещам разлика към по-лошо, но е малка. Сигурно си внушавам, все пак става въпрос за малко отклонение в разхода, не осезаемо. Трябва да напълня догоре тези дни, за да засека разход, но се опитвам всеки ден да го смятам по стрелката, която си я познавам добре и в рамките на литър мога да знам във всеки един момент колко мога да напълня. Та по тази груба сметка - както и да го смятам - не мога да го изкарам повече от 6.1. Все пак колонката накрая ще си каже всичко.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар