Гледах клипа и видях, че препоръчителните километри пробег за полусинтетиката са 25К, а за пълната синтетика 50К. В общи линии това ме заинтересува, т.к. тогава маслото идва изгодно за мен. Никъде не видях нормалното време за експлоатация, защото ако то пак е 1г някакси си губи смисъла в общия случай, но ако е примерно 5г вече е друго. Нищо не намерих и на сайта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политрон - тестове на живо през седмицата
Collapse
Заключена тема
X
X
-
POLYTRON няма срок на годност,което ще рече,че когато минете километрите тогава го сменяте.При всички останали срока на годност е 1 година от поставянето му в двигателя.Наскоро правихме тест на POLYTRON 10W-40 на 23 000км. изминати за 3 години.Автомобила беше Фиат Браво 1.8 бензин 98г.Маслото можеше да изкара още.За да не става реклама няма да пиша повече,тъй като от всичко изчетено относно POLYTRON във Фиат Форум България оставам с убеждението,че има човек,който може да отговори на всички зададени въпроси.Ако има такъв,на който не може,тогава ще се включа с удоволствие.Поздрави !Polytron Products Are Today's Most Technologically Advanced Lubricants
Коментар
-
Относно срока на годност на маслото в двг. Приятелка и съседка с опел е вече на 2.5г. с 10W40. Нито нивото е мръднало нито маслото се е разредило. Казвам разредило защото е бензин а бензина разрежда маслото, нафтата го сгъстява. Просто изглежда нормално. Съседката ми е учителка и казва, че откакто е с това масло, стартира по-лесно, като до момента промяна няма. До колкото се вижда през отвора на капака на клапаните, двигателя става все по-чист, което пък на мен ми говори, че алкалното число е все още стабилно, а то е най-важно за дълговечността, за да не ръждяса матора Останалите ми приятели с политрон навъртат по-бързо километрите. Всички сменят маслото на различни км., на кой както му хрумне. Един от тях си свали картера, само от любопитство(преди това е свалян защото е текъл), т.е. да види какво прави този Политрон. Аз не съм присъствал, но от тогава сипва само Политрон.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ogi28b написа:От цЕлата работа не ми стана ясно какво показва тестът с крушката която свети под вода? Ако не е напръскана с дезодоранта - няма да светне ли, или ще стане късо, или какво точно? Мързи ме да си правя опитна постановка у дома, та ако някой може да отговори - моля!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
van_dal написа:Искам да я видя тази твоя съседка-учителка как измерва по-лесното стартиране от смяната не едно просто масло :DPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
след като маслата са толкова качествени, защо не ги сертифицирате?да си имат съответните одобрения производителите на автомобили и спецификации по АСЕАи си направете една програма като ОМВ:- при ползване на Политрон и смяната става в доверен сервиз - да се дава гаранция на мотора и компонетите свързани с маслото (сонда, катализатор...)...естествено да важи за автомобили до 7-10 годишна възраст
Коментар
-
Danchojn написа:ogi28b написа:От цЕлата работа не ми стана ясно какво показва тестът с крушката която свети под вода? Ако не е напръскана с дезодоранта - няма да светне ли, или ще стане късо, или какво точно? Мързи ме да си правя опитна постановка у дома, та ако някой може да отговори - моля!
Коментар
-
Sev написа:след като маслата са толкова качествени, защо не ги сертифицирате?да си имат съответните одобрения производителите на автомобили и спецификации по АСЕА
Коментар
-
Аз като един голям наивник, бих казал, че този отговор не е лишен от смисъл. Никой производител няма интерес да прави нещо, което е много издържливо или да предлага продукт, който удължава живота на това, което е произвел. Нали трябва да се счупи, за да си купиш ново, да му върви производството. Както например много хора казват, че са имали акумулатори, които са карали по 6-7-8 години, а днешните издържат 3-4 и кош. Нарочно така ги правят!И друго бих добавил, без да вземам страна, разбира се: Поканен е всеки, който смята, че има подобен продукт - да го тества наравно с тези продукти. Да налее вода, да "ръчка" колата 5 км, после да източи маслото и пак да я ръчка 5 км. Интересно, че никой не го прави. А човекът направо си издевателства над Нисанчето, без да се притеснява особено. После пали и си заминава. До другата седмица...
Коментар
-
Danchojn написа:ogi28b написа:От цЕлата работа не ми стана ясно какво показва тестът с крушката която свети под вода? Ако не е напръскана с дезодоранта - няма да светне ли, или ще стане късо, или какво точно? Мързи ме да си правя опитна постановка у дома, та ако някой може да отговори - моля!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар