Днес на теста имаше около 50 човека.От който 20-25 бяха жени и деца.5-6-тина пресонал от сервиза.Иначе наистина двигателя работи без масло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политрон - тестове на живо през седмицата
Collapse
Заключена тема
X
X
-
MartoModev написа:Няма да идвам на срещата днес.Иначе караха колата около 7-8км с източено масло и махнат капак на клапаните.Преди това сипаха над половин литър вода в маслото.Странното е че не се беше станало като боза.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ogi28b написа:Въпросът е дали двигател без политрон може да работи толкова време без масло, колкото двигател с политрон.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Тук виждам,че никой не е написал,че преди да се източи маслото карахме с вода в маслото.За да бъде всичко наистина точно написано искам да добавя следните неща:Наливане на една пълна 0.500л. бутилка мин.вода и още една около 0.200мл. в маслото и каране 6,5 км.(хората видяха,защото преди това нулирахме километража пред всички),след тези километри по желание на публиката източихме маслото(отново нулирахме километража) и продължихме да караме безмасло както колегата е описал в доста тежък режим(ще се види на клипа).Три пъти спирахме да видят всички,че температурата не се е помръднала.На третото спиране публиката искаше да спрем,защото нямаше смисъл да караме повече.Искам да кажа,че условията,които бяхме публикували и във фейсбук бяха,че карането ще продължи докато пожелае публиката.Условията бяха спазени от нас.Точното разстояние,което минахме без масло е 10.4 км.+още една обиколка за камерата,тъй като оператора искаше да снима от колата.Когато е готов клипа ще пусна линк към него.Поздрави на всички ! Повярвайте най-накрая,че POLYTRON работиPolytron Products Are Today's Most Technologically Advanced Lubricants
Коментар
-
Това в много хубаво, че някой се пробва и реално прави тестове, поздравления за което.Искам само да вметна, че без масло един двигател е почти невъзможно да загрее за тези километри и това да се види по уреда на таблото.Абсолютно винаги двигателя изтропва физически , затяга, забива или някоя част се показва, за да ви види къде се намирате Аз искам единствено да видя две еднакви коли, едната с Политрон другата с някакво друго масло, под еднакви условия, една до друга и така да се направи малко по-добро сравнение.Всеки, който се разрови в youtube ще намери доста експерименти с коли каращи без масло и изминаващи реално по-голям пробег от обявения в този тест.Даже има един клип с доста душманско каране на обороти от порядъка на 7000-8000, като ще изчакам да видя клипа от тази тема да видим дали и вие сте карали така.Все пак отново казвам поздравления за направения труд, като се надяваме другия тест да бъде реално сравнение на два продукта в сблъсък един към друг.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Така може да се продължи до безкрай - тестове, тестове и пак тестове. Ако бяха дошли повече хора, щеше да видим на живо и как върви с източен антифриз и без масло и дори с пясък в мотора. Там присъстваха предимно хора, на които им е ясно за какво иде реч. Нямаше смисъл да се продължава. И без друго някой ще каже, че пак всичко е нагласено в клипа. Ако има следващ тест и се съберат повече хора, най-вероятно ще ги видим тези неща. Не че ще ми повярвате, но това което искат да видят хората, вече практиката го е показала. Маслото в двг, освен всичко друго трябва и да охлажда. Особенно местата, до които антифриза няма допир. На двигател останал без масло, най-много страдат биелните лагери, защото са покрити с мека композиция. Компресията толкова не се променя. Лошо се отразява и на разпределителните валове, при които така или иначе за да се мажат се разчита на EP качествата на маслата. Така че ако биелните лагери пострадат, на всички ни е ясно какво ще се случи - първото нещо е че мотора ще промени равномерният си ход и ще вдигне температурата доста. Да има доста клипчета в нета, но и моторите им тропат безобразно. На нито един не връщат маслото в картера и да си карат колата след такава интервенция, нали. Преди време имаше подобен тест в сервиз в Лясковец с един Форд. Е да, там мотора го скапаха, ама го посипаха с пясък. Гасиха го и го стартираха - двигател пълен с пясък, липсващ картер. В нета такива клипчета поне аз не съм намирал. Всички знаем колко са "здрави" моторите на Форд. Там хората са тествали и автомобил без политрон. Не са сметнали за необходимо да го документират. Автомобила е направил 15-20метра и е имало искри от към коляновия вал - говорим за свален картер.Та искам да кажа, че ако хората искат повече информация, е нужна и повече инициатива. Винаги съм искал най-доброто за моите коли, не защото ще ги карам доживот, а за да се предпазя от проблеми и ремонти. Така съм стигнал и до Политрон.Поздрави.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
POLYTRON написа:Тук виждам,че никой не е написал,че преди да се източи маслото карахме с вода в маслото.......Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Идващата събота, най-вероятно ще има пак тестове но в Дружба. Със същият автомобил, който е карал вече без масло, пак ще кара без масло и пак няма да му има нищо Още не е сигурно, като имам инфо ще кажа. Е, работен ден е ама, теста ще бъде в независим сервиз. До колкото разбрах собственика е поканил Политрон за тестове. Абе незнам много, но ще има пак тест.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ето откъде разбрах.http://www.facebook.com/event.php?ei...51Гледам пак е поканена конкуренция.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Идващата събота, най-вероятно ще има пак тестове но в Дружба. Със същият автомобил, който е карал вече без масло, пак ще кара без масло и пак няма да му има нищо Още не е сигурно, като имам инфо ще кажа. Е, работен ден е ама, теста ще бъде в независим сервиз. До колкото разбрах собственика е поканил Политрон за тестове. Абе незнам много, но ще има пак тест.
Коментар
-
http://www.facebook.com/POLYTRON.BULGARIA.LTD#!/POLYTRON.BULGARIA.LTD?sk=wallЕто го клипа. За съжаление не се виждат някои неща, като например по-спортното каране. Как утихна двг веднага след наливането на масло. Абе друго си е на живо. Ако някой иска да ходи да гледа на живо, щото иначе хората трябва 2 часа клип да направят.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар