Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политрон - тестове на живо през седмицата

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

май не ме разбратеста със спринцовката го направи с моторно масло (е, не политрон де...че там резултата е ясен )
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Проблем ли е, ако налеем МТС-то 5-6000км, преди смяната на маслото?
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
        Проблем ли е, ако налеем МТС-то 5-6000км, преди смяната на маслото?
        Не, стига да не е много мръсен двигателя. Ако обаче отвътре е кафяв, по добре не, защото мръсотията която ще смъкне в маслото, ще намали драстично ресурса му. Още повече ако си карал с минерални масла. Така че прецени, колко е мръсен двигателя. Ако по стените му няма големи отлагания, не се притеснявай.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
          Не, стига да не е много мръсен двигателя. Ако обаче отвътре е кафяв, по добре не, защото мръсотията която ще смъкне в маслото, ще намали драстично ресурса му. Още повече ако си карал с минерални масла. Така че прецени, колко е мръсен двигателя. Ако по стените му няма големи отлагания, не се притеснявай.
          Нямам си на идея вътре как е. Последните 50 000км, е каран само със Selenia TD, като е сменяно винаги на под 10 000км. Питам защото скоро смених маслото, а исках преди да настъпи зимата да сипя едно МТС. Иначе следващата смяна ми се пада някъде след 7000км, след като мине зимата демек.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Selenia TD 10W40Това ли е маслото?Ако е това и мотора ти е JTD, не е било редно да го караш така. За JTD се препоръчва WR 5W40. Така, че ако е така, съвета ми е сипвай МТС и след 1000-2000 км. сменяй с правилното.

Коментар

Линка ти се отваря на някаква обща страница, ето това е:Характеристики:SAE 10W-40, ACEA B3, API CF/SG, CCMC PD2, FIAT 9.55535-D2ред:Знам че не е върхът това масло, в книжката обаче го дават точно това масло, за JTD двигател. Следващата смяна ще е с нещо хубаво 5W-40 обаче.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да видях, сега остава да ми отговориш, наистина ли мотора е ЖТД, защото не е редно да го караш с това масло, което е страшно изостанало.

Коментар

Sev написа:
                  май не ме разбратеста със спринцовката го направи с моторно масло (е, не политрон де...че там резултата е ясен )
                  не знам за това МТС какво ще стане със спринцовката, обаче аз си имам 2 спринцовки, с който си сипвам всякакви масла като ми е нужно и са ми от години- спирачна течност, масло за скорости, моторно масло, нищо им няма и си бачкат. А са прости спринцовки найлонови, не от онези с гумен семеринг на буталото /конски им се викаше сякаш/
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Danchojn написа:
                    Да видях, сега остава да ми отговориш, наистина ли мотора е ЖТД, защото не е редно да го караш с това масло, което е страшно изостанало.
                    Да, JTD е. Аз лично два пъти съм го сменял. Първият път, маслото ми беше подарък от бившият собственик, беше в багажника. Вторият път, не се замислих, и след като го смених се зачетох повечко относно маслата, и наистина е изостанало. Затова искам да сложа MTC, и след него друго масло.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Еми, ако държиш да е Селения маслото, то трябва да е WR 5W40. Ако искаш да е Политрон, то трябва да е пълната синтетика. Ако искаш друго, можем да го коментираме.

Коментар

Политрън имат ли добавки за CR ? За почустване на горивната система ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Политрън имат ли добавки за CR ? За почустване на горивната система ?
                          Политрън??? Тези не ги познавам.Политрон имат подобрител на гориво и се нарича GDFC. http://www.youtube.com/watch?v=hElV2i7Ir4w Разгледай теста и по точно виж графиката. Винаги мощността след някакви обороти пада. С политрон не От години правя експеримент по този въпрос с Пандата. Преди политрон - максимална скорост 142км. по километраж.По книжка е 145. След политрон в горивото и маслото 152км/ч. Неоспорим факт, доказан е твърдо, затова няма да споря с никого. Просто ви го давам на готово, поредното доказателство.

Коментар

Пиша от гмс и съм направил правописни грешки, случва се.Е аз и сега си пълня километража ? Още ли ? Не търся повече вървеж, а профилактично почистване на без това новичките ми дюзи
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз също не търся повече вървеж, рядко карам с над 120. Скъпо е обаче да направиш това на стенд, затова съм си играл така. Пробвай с GDFC.

Коментар

Danchojn написа:
                                Аз също не търся повече вървеж, рядко карам с над 120. Скъпо е обаче да направиж това на стенд, затова съм си играл така. Пробвай с GDFC.
                                Истината казва Данчо, веднъж се опитах да карам пред него на АМ "Тракия", но издържах точно три минути, дори и 120 нямаше.

Коментар

Working...
                                X