Проблем ли е, ако налеем МТС-то 5-6000км, преди смяната на маслото?
Не, стига да не е много мръсен двигателя. Ако обаче отвътре е кафяв, по добре не, защото мръсотията която ще смъкне в маслото, ще намали драстично ресурса му. Още повече ако си карал с минерални масла. Така че прецени, колко е мръсен двигателя. Ако по стените му няма големи отлагания, не се притеснявай.
Не, стига да не е много мръсен двигателя. Ако обаче отвътре е кафяв, по добре не, защото мръсотията която ще смъкне в маслото, ще намали драстично ресурса му. Още повече ако си карал с минерални масла. Така че прецени, колко е мръсен двигателя. Ако по стените му няма големи отлагания, не се притеснявай.
Нямам си на идея вътре как е. Последните 50 000км, е каран само със Selenia TD, като е сменяно винаги на под 10 000км. Питам защото скоро смених маслото, а исках преди да настъпи зимата да сипя едно МТС. Иначе следващата смяна ми се пада някъде след 7000км, след като мине зимата демек.
Selenia TD 10W40Това ли е маслото?Ако е това и мотора ти е JTD, не е било редно да го караш така. За JTD се препоръчва WR 5W40. Така, че ако е така, съвета ми е сипвай МТС и след 1000-2000 км. сменяй с правилното.
Линка ти се отваря на някаква обща страница, ето това е:Характеристики:SAE 10W-40, ACEA B3, API CF/SG, CCMC PD2, FIAT 9.55535-D2ред:Знам че не е върхът това масло, в книжката обаче го дават точно това масло, за JTD двигател. Следващата смяна ще е с нещо хубаво 5W-40 обаче.
май не ме разбратеста със спринцовката го направи с моторно масло (е, не политрон де...че там резултата е ясен )
не знам за това МТС какво ще стане със спринцовката, обаче аз си имам 2 спринцовки, с който си сипвам всякакви масла като ми е нужно и са ми от години- спирачна течност, масло за скорости, моторно масло, нищо им няма и си бачкат. А са прости спринцовки найлонови, не от онези с гумен семеринг на буталото /конски им се викаше сякаш/
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Да видях, сега остава да ми отговориш, наистина ли мотора е ЖТД, защото не е редно да го караш с това масло, което е страшно изостанало.
Да, JTD е. Аз лично два пъти съм го сменял. Първият път, маслото ми беше подарък от бившият собственик, беше в багажника. Вторият път, не се замислих, и след като го смених се зачетох повечко относно маслата, и наистина е изостанало. Затова искам да сложа MTC, и след него друго масло.
Еми, ако държиш да е Селения маслото, то трябва да е WR 5W40. Ако искаш да е Политрон, то трябва да е пълната синтетика. Ако искаш друго, можем да го коментираме.
Политрън имат ли добавки за CR ? За почустване на горивната система ?
Политрън??? Тези не ги познавам.Политрон имат подобрител на гориво и се нарича GDFC. http://www.youtube.com/watch?v=hElV2i7Ir4w Разгледай теста и по точно виж графиката. Винаги мощността след някакви обороти пада. С политрон не От години правя експеримент по този въпрос с Пандата. Преди политрон - максимална скорост 142км. по километраж.По книжка е 145. След политрон в горивото и маслото 152км/ч. Неоспорим факт, доказан е твърдо, затова няма да споря с никого. Просто ви го давам на готово, поредното доказателство.
Пиша от гмс и съм направил правописни грешки, случва се.Е аз и сега си пълня километража ? Още ли ? Не търся повече вървеж, а профилактично почистване на без това новичките ми дюзи
Коментар