въпроса ми е какво масло трябва да слагам зимата и какво лятото мотора да работи добре .Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво Масло За Фиат Брава 1.4 12в
Collapse
X
-
Когато взех моя фиат в багажника имаше "златна" метална опаковка на Selenia 10W40 и собственика ми каза само това да слагам защото всички италиански коли (и ферари дори) излизали от заводите с това масло. По-нататък следващите ми майстори ,сменячи на масло и търговци на масло ме убеждаваха че по -голям боклук нямало от това и естествено ми препоръчваха "най-доброто за мен" ... - според кой каквото дистрибутира . Сега всеки тук ще ти похвали по една марка и ти няма да може да си избереш. Аз сигурно ще сканадализирам темата (защото всички разбирачи го отхвърлят) ако кажа ,че когато открих Лики Моли с молибденовата присадка (10W40-разбира се) се "родих" - клапаните престанаха да чукат - за това говорим когато караме най-лошото 1,4 12V
-
Колега дай малко повече инфо и снимков материал за маслото и присадката ... и на ЛС ако не искаш тук или го счетат за реклама. Иначе по принцип прехвалената Селения...аз повече такова няма да сложа, но аз сменям постоянно (през 2-3000 км) сега съм с 15/40 ACDelco , и като изключим първите 1-2 минути работа съм приятно изненадан, очаквах зимата да видя зор защото е по-гъстичко, но там е др тема защото имам малко побългарявания с гумичките на м-лата.Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
Аз съм за Селения Голд 10w40.Бравото се чувстваше най-добре с него!Освен това моето браво беше внос от Германия и имаше стикери за сменяно масло там-познай с какво-пак същата селения.Относно Ликуи Моли с молибденов дисулфит на бравото нямям опит,но с едно типо си патих с него(хапваше го).После сложих селения и се оправи!Но въпреки това избора е твой .Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Re: Какво Масло За Фиат Брава 1.4 12в
zlobarchestz написа:въпроса ми е какво масло трябва да слагам зимата и какво лятото мотора да работи добре .Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.orgAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
yuliyancho написа:Ако имаш книжка на колата виж какво масло препоръчва производителя-в моята пише:Селения Голд.Шест години карам с това масло и го сменям на 10хил.-никакви проблеми.На новото ми Браво пише Селения К,ще се кара само с това :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар