Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло Total Quartz 9000 5w40

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло Total Quartz 9000 5w40

Колеги,искам да попитам дали някой има впечатление от това масло?Чудя се дали да взема Total Quartz 9000 5w40 или Aral High Tronic 5w40 ?И двете масла са пълна синтетика.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

TOTAL с 2 ръце
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Което е произведено по на запад.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

От двете представени - Тотал. Но ако ще е френско защо не и YACCO.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
          От двете представени - Тотал. Но ако ще е френско защо не и YACCO.
          Просто тотал ме устройва най-много като цена. Другата алтернатива ми е Esso Ultron 5W40, ELF EXCELLIUM 5W40 и Liqui Moly.На последната марка и нямам доверие.Не ме питайте защо.

Коментар

От мен имаш глас за ELF и TOTAL Ииии гледай да не са ментета
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

доса пари над необходимото ще дадете, но ако ги имате може...полусинтетика 10/40 и то от Приста ще ви свърши същата работа
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                доса пари над необходимото ще дадете, но ако ги имате може...полусинтетика 10/40 и то от Приста ще ви свърши същата работа
                Добре де, колко много повече ще дадем?Аз получавах 10/40 за 40лв/4л и 5/40 за 50лв/4л от Франция.Колко много по-евтина е тази Приста?По-горе писах, че има значение къде е произведено маслото, защото Statoil произведено в Норвегия е много по-добро от същото произведено в Полша.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

alvanovo написа:
                  Защо така мислиш колега, по-добре да е 5W40 особено сега зимата при по-ниските температури... Иначе ако сравняваме Приста 10W40 с ELF 5W40 разликата в цената е доста голяма
                  Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                  Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                  Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Релната полза за мотора няма да я усетиш. Ще останеш само с по-големия разход на пари.Все пак тези коли сляд някоя и друга година ще ги продадем и ще вземем следващите. Този мотор колко хиляди мислите да го карате?

Коментар

alvanovo написа:
                      Релната полза за мотора няма да я усетиш. Ще останеш само с по-големия разход на пари.Все пак тези коли сляд някоя и друга година ще ги продадем и ще вземем следващите. Този мотор колко хиляди мислите да го карате?
                      Този начин на мислене винаги ми е бил непонятен. Ти ще вземеш нещо, ще му развалиш/намалиш качеството и после ще го продадеш на друг, та новия собственик да си блъска главата.Колко по-евтино е маслото на Приста?Колко смени на масло правиш преди да продадеш тази кола?Замислял ли си се, че спестени от теб 50лв (примерно на 5 смени по 10лв) водят до ремонти на стойност 1000лв?

Коментар

никой не е казал откъде и за колко ще купи маслотона правилните места пълна синтетика от най-висок клас е на парите на полусинтетика в БГ :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Stefanaki написа:
                          alvanovo написа:
                          Този начин на мислене винаги ми е бил непонятен. Ти ще вземеш нещо, ще му развалиш/намалиш качеството и после ще го продадеш на друг, та новия собственик да си блъска главата.Колко по-евтино е маслото на Приста?Колко смени на масло правиш преди да продадеш тази кола?Замислял ли си се, че спестени от теб 50лв (примерно на 5 смени по 10лв) водят до ремонти на стойност 1000лв?
                          Сменям маслото на 15 000 км. Ползвам Приста Лидер 10/40. Моторът работи добре. Нямам претенции.Не мисля, че скапвам мотора и така да го продам на следващия собственик.Но не смятам, че е удачно да купувам скъпо масло 50/40, за да запазя нещо, което и така добре си работи.Т.е. качествата на маслото Приста Лидер са достатъчно добри, за да запазят един мотор дълго време работещ и даването на повече пари за по-скъпо масло едва ли ще увеличи общият пробег на колата.

Коментар

Sev написа:
                            никой не е казал откъде и за колко ще купи маслотона правилните места пълна синтетика от най-висок клас е на парите на полусинтетика в БГ :D
                            Къде са правилните места?

Коментар

Sev написа:
                              Относно цената: Тотал за 5 литра ще трябва да платя 17-18 евро.С транспортните разходи ще ми легне на 22 евро. Въпрос на личен избор е кой какво масло ще кара.Аз в България нямам доверие на маслата и винаги съм слагал на колите от подписа ми масло купено от Германия. В момента и двете коли са ми със синтетика 0в40. Синтетиката я карам по 15-17 000км. За мен не е проблем да плащам по 4-7 евро за литър полусинтетика или пълна синтетика.

Коментар

Working...
                              X