Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

заварена ми е пробката на картера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

заварена ми е пробката на картера

Преди няколко месеца пукнах картера си След свалянето му го занесох за заварка но при монтажа по- късно не съм видял че парчето което се е отлепило и след това е трябвало да бъде заварено е имало пробка за смяна на маслотооо (тъй като не заварихме това което падна а друго парче метал ) Сега ми се наложи да го сменям и ГРЕДААААА (тук дупка там дупка - НЯМА) Ако някой е имал този проблем или знае как да оправя нещата моля да пише

Re: заварена ми е пробката на картера

Dundio123 написа:
    Преди няколко месеца пукнах картера си След свалянето му го занесох за заварка но при монтажа по- късно не съм видял че парчето което се е отлепило и след това е трябвало да бъде заварено е имало пробка за смяна на маслотооо (тъй като не заварихме това което падна а друго парче метал ) Сега ми се наложи да го сменям и ГРЕДААААА (тук дупка там дупка - НЯМА) Ако някой е имал този проблем или знае как да оправя нещата моля да пише
    Изсмуквай маслото с машина през отвора за щеката за измерване нивото на маслото.

Коментар

взимаш от магазин за декоративни рибки маркуч за въздух от най-дебелия 5-6 метра пъхаш през дупката на щеката и почваш да изсмукваш с уста : )))) или с някаква помпичка

Коментар

и първо си махни масления филтър да изтече квото може да си помогнеш с издърпванетео ако го правиш без помичка

Коментар

купи си един шприц за масло 500 или 1000 мл взимаш маркуч както ти казах и си ти

Коментар

Търси картер нов или втора ръка.
            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Колеги,не се базикайте с човека-той има проблем и го е ,,натопорчил,,заварчика му.Ако съм на твое място,колега вземам нужния размер свредла,метчици и дрелка малко по-широко място-канал,естакада или висок бордюри правя резбата слагам пробката и при заварчика с двама сигурни авери.Гарантирано ще си плати за ,,гяволъка,, Операцията с нарязването на резба е елементарна.Пиши какво си свършил--Изсмукването на масло през щеката е против всяка трезва техническа мисъл
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Във всеки един нормален сервиз има машина за изпомпване на масло през отвора на пръчката, ходи да ти го дръпнат и не си усложнявай живота
                Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

И като го ,,дръпнат,,няколко пъти и сменяме матора-човека иска съвет а не сервиз.
                  Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

кроко61 написа:
                    И като го ,,дръпнат,,няколко пъти и сменяме матора-човека иска съвет а не сервиз.
                    Би ли се аргументирал?
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

кроко61 написа:
                      4 пъти вече го сменям така и не съм сменял мотор Причината е, че и на мен ми завариха пробката.По принцип не ми харесва така, но не виждам да има проблем.
                      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

dudulia написа:
                        кроко61 написа:
                        Би ли се аргументирал?
                        Това за мен е пълна глупост..На служебния бус вече към 10 пъти му е сменяно така маслото и няма никакви проблеми...
                        Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Като се източи маслото през пробката с него изтичат и утайките на замърсеното масло. А пък ако се изсмуче отгоре утайките си стоят на дъното на картера. Не знам дали има такава кола която е без пробка и маслото се изсмуква отгоре. А пък за колегата "Dundio123" - на твое място бих си потърсил друг картер втора употреба + нова гарнитура. Важно е да огледаш периферията на картера дали не е изкривена и пробката (пукнато, развалена резба).И още нещо което се чудя защо е така - защо пробката на картера е конусна ами не е цилиндрична. Ако някой знае каква е причината нека да сподели.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Riki888 написа:
                            на твое място бих си потърсил друг картер втора употреба + нова гарнитура. Важно е да огледаш периферията на картера дали не е изкривена и пробката (пукнато, развалена резба).
                            Гарнитура няма.Пробка всеки който заварява алуминии ще ти постави.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Първо какви утайки след като имаме маслен филтър, второ пробката не е най-ниската част от картера, , тъй като резбата й влиза навътре и реално се подава малко над нивото на дъното на картера, т.е. винаги имаш едно несменяемо количество през пробката, нещо което не е така при изсмукване отгоре.

Коментар

Working...
                              X