Преди няколко месеца пукнах картера си След свалянето му го занесох за заварка но при монтажа по- късно не съм видял че парчето което се е отлепило и след това е трябвало да бъде заварено е имало пробка за смяна на маслотооо (тъй като не заварихме това което падна а друго парче метал ) Сега ми се наложи да го сменям и ГРЕДААААА (тук дупка там дупка - НЯМА) Ако някой е имал този проблем или знае как да оправя нещата моля да пише
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
заварена ми е пробката на картера
Collapse
X
-
Re: заварена ми е пробката на картера
Dundio123 написа:Преди няколко месеца пукнах картера си След свалянето му го занесох за заварка но при монтажа по- късно не съм видял че парчето което се е отлепило и след това е трябвало да бъде заварено е имало пробка за смяна на маслотооо (тъй като не заварихме това което падна а друго парче метал ) Сега ми се наложи да го сменям и ГРЕДААААА (тук дупка там дупка - НЯМА) Ако някой е имал този проблем или знае как да оправя нещата моля да пише
-
nedialk00
взимаш от магазин за декоративни рибки маркуч за въздух от най-дебелия 5-6 метра пъхаш през дупката на щеката и почваш да изсмукваш с уста : )))) или с някаква помпичка
Коментар
-
nedialk00
и първо си махни масления филтър да изтече квото може да си помогнеш с издърпванетео ако го правиш без помичка
Коментар
-
nedialk00
-
Колеги,не се базикайте с човека-той има проблем и го е ,,натопорчил,,заварчика му.Ако съм на твое място,колега вземам нужния размер свредла,метчици и дрелка малко по-широко място-канал,естакада или висок бордюри правя резбата слагам пробката и при заварчика с двама сигурни авери.Гарантирано ще си плати за ,,гяволъка,, Операцията с нарязването на резба е елементарна.Пиши какво си свършил--Изсмукването на масло през щеката е против всяка трезва техническа мисълУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
кроко61 написа:И като го ,,дръпнат,,няколко пъти и сменяме матора-човека иска съвет а не сервиз.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
dudulia написа:кроко61 написа:И като го ,,дръпнат,,няколко пъти и сменяме матора-човека иска съвет а не сервиз.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Като се източи маслото през пробката с него изтичат и утайките на замърсеното масло. А пък ако се изсмуче отгоре утайките си стоят на дъното на картера. Не знам дали има такава кола която е без пробка и маслото се изсмуква отгоре. А пък за колегата "Dundio123" - на твое място бих си потърсил друг картер втора употреба + нова гарнитура. Важно е да огледаш периферията на картера дали не е изкривена и пробката (пукнато, развалена резба).И още нещо което се чудя защо е така - защо пробката на картера е конусна ами не е цилиндрична. Ако някой знае каква е причината нека да сподели.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Riki888 написа:на твое място бих си потърсил друг картер втора употреба + нова гарнитура. Важно е да огледаш периферията на картера дали не е изкривена и пробката (пукнато, развалена резба).Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар