Здравейте, колеги! Не открих мнения за ЕЛФ 10W-40 турбо дизел, в туби от 4л. пакетирано в Румъния с лиценз на TOTAL (или РЕНО). Не е много популярно в магазинте, но се намира чат-пат. Без да съм спец, го считам за много добро и го ползвам, но поради нови и допълнителни фактори, (малко лични и може би грешни ) започвам да се колебая. Спецификациите ги има в нета, но кой производител не си хвали стоката, затова личните впечатления са с предимство. Не говорим за варианта "наливно" (ако Ви предложат), за да избегнем макар и случайно смесване, оксидация и др. и да "смалим " риска от менте, САМО фабричен и дано "гарантирано качествен" продукт. Все още го мисля за мн. добро, но може да премисля. Някои има ли мнение?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
масло елф
Collapse
X
-
На Clio 1.2 MPI му слагах само ELF Competition 10W40 от 4л туба и мотора винаги е работил перфектно и на студено мъркаше, но беше Made in France. Колата заслужено я пенсионирах при баща ми и наскоро като я покарах малко на студена чука като шевна машина. Като стопли пак си е екстра като преди. Веднага го обвиних, че е слагал някое M10D по стар навик, но човека веднага ми показа тубата - същия ELF, но вече правен в Румънещи. Сменял го всяка година, което в неговия случай е около 2 хиляди километра.Може да е някакво странно съвпадение, но аз лично за себе си се убедих що за масло е произведения там ELF.
Коментар
-
3 години съм карал с ЕЛФ 15в40 Турбо Дизел на Форда ми. Макар че за него навсякъде ми препоръчваха Валволин, един път за пробата сипах Елф и уляляя, Форда замърка, никога с друго масло не съм го чувал толкова тих, когато е студен. Не съм сигурен но на тубите мисля че беше "made in France". Мога да кажа само добри думи за Елфа за тези 3 години. Дори и сега се зачудих дали и на Мареата да не сложа такова, само че 10в40Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Около 10 пъти съм наливал масло 10в40, 6 от които са били на рено 19 и 4 от тях на фиата. Само 2 пъти съм купувал бутилирано. И двете коли са бензинови и никога никакви проблеми. Мои приятели също с рендета (клио и 19) го ползват и са доволни.Аз лично освен цената , друга разлика не съм усетил между бутилирано в туба 4 л и наливно от варел.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар