Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв акумулатор ще ми препоръчате?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: мнение 2200

RoMeO_156_GTA написа:
    Наистина са странна работа . Като четох мнения за Ексайд нещо не ми вдъхват доверие .А моя Монбат купен на 06.2004г се спомина вчера на 11.01.11г (каква дата само за помен) Сега ще преровя още един път форума за други теми и после на обиколка из магазините Колега chandler да не си закупил вече Варта
    Взех вече силвър динамик 52 Аh, 520 А стартов ток. Засега нищо не мога да кажа, времето ще покаже. Ама дават 3 години гаранция. Другите марки масово са по 2 години, което ме навежда на мисълта, че няма да е случайно тези батерии да са с 3 г. гаранция.
    Alfa 147 JTD 115 hp
    ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

chandler написа:
      RoMeO_156_GTA написа:
      Наистина са странна работа . Като четох мнения за Ексайд нещо не ми вдъхват доверие .А моя Монбат купен на 06.2004г се спомина вчера на 11.01.11г (каква дата само за помен) Сега ще преровя още един път форума за други теми и после на обиколка из магазините Колега chandler да не си закупил вече Варта
      Взех вече силвър динамик 52 Аh, 520 А стартов ток. Засега нищо не мога да кажа, времето ще покаже. Ама дават 3 години гаранция. Другите марки масово са по 2 години, което ме навежда на мисълта, че няма да е случайно тези батерии да са с 3 г. гаранция.
      Между другото при тях нямаше изискване да ходиш всяка година на проверка, за да ти заверяват гаранцията.

Коментар

Airfan написа:
        chandler написа:
        RoMeO_156_GTA написа:
        Между другото при тях нямаше изискване да ходиш всяка година на проверка, за да ти заверяват гаранцията.
        Да, и аз изрично питах за това. Каза ми човекът "ако искаш само".
        Alfa 147 JTD 115 hp
        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

На бравата съм с Монбат откак съм я купил 75ач...на стилото сега също ще му купя такъв. Бравата е карала с този акумУлатор около 160км без алтернатора да работи. Заредихме го на зарядно и пак си работи. Сега вече алтернатора е идеален и батерията се представя отлично.
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Дочух, че Ексайд вече се намира и в Баумакс... Повече не бих заложил на марката, с която колата ми е излязла от завода.

Коментар

Днес купих Фиам 60ah-600 А стартов ток!Колата я купих преди 2 год и половина със същия акумулатор!До вчера нямах никакви проблеми!Спомням си,че имаше някакъв залепен стикер,като началната дата беше 2003 година!Много доволен останах и отново заложих на същата марка!Предстои да видим как ще се справи новия!
              Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
              Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

ogi28b написа:
                Дочух, че Ексайд вече се намира и в Баумакс... Повече не бих заложил на марката, с която колата ми е излязла от завода.
                Ексайд,ексайд,ама не е ясен от къде идва. Мареята я взех с Exide made by FIAT.Колата не беше карана доста време и акумулатора нямаше ток да завърти."Окото беше черно.Заредих го и вече 2,5 години не е мръднал.Това лято го бях оставил в мазето 4 месеца ,след което окото си беше зелено и запали без проблем.За сметка на това Ексайд купен преди 3 години е с черно око и ме съмнява дали ще изкара още много време.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

А какво ще кажете за ИСКРА? Мястото от където обикновено пазарувам такива неща доста ги похвалиха. Преди 6-7 години и аз експлоатирах един такъв но само около 2 години и да ви кажа нямах забележки. Продадох, го защото автомобила на който беше отиде в Надин. Спрямо Монбад(сегашните) казаха, че са много по-добре. Като качество не отстъпват на Берга например, които са си Варта. Аз бих заложил на българското, ако разбера че не си давам парите на вятъра. Вместо да спонсорирам някакви чуждоземни производители. Всъщност купихме Искра Енерджи - 62Аh за една позната, която е финансово притисната(то кой ли не е). Решихме да пробваме, пък и хората там ме познават - поне 10 акумулатора съм купил от тях(не за мен разбира се) и мисля, че не ме лъжат.
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Докато си избирах акумулатор прочетох доста мнения и за Искра бяха все противоречиви . Явно зависи от партидата ... Това е нещо като "NEO"-то на акумулаторите Има хора , които нямат никакъв проблем и карат дълги години ; има и други , на които им се е случвало да сменят два пъти в гаранция В днешно време няма нищо сигурно . Човекът , който ми направи заверка на гаранцията сподели , че повечето марки изкарвали гаранционния срок и след това се скапвали За моя също каза , че да не се надявам да изкара повече от 3г , въпреки че е от най-добрите на пазара.Аз заложих на Варта Силвър динамик 52 Аh 520 А стартов ток с 3 години гаранция
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Точно затова и аз попитах. Защо да даваме пари на чужд производител, след като и нашите може би толкова карат. И аз попрочетох тук там, за тях и отзивите наистина са противоречиви. Но зависи и от експлоатацията не само от качеството.

Коментар

Колеги малко ъп на темата.В известна верига магазини са пуснали акумулатори Магнети Марели на приемлива цена.Интересуватме мнения.Става въпрос за 62 А 540 стартов.Благодаря предварително.

Коментар

asen doychev написа:
                          Колеги малко ъп на темата.В известна верига магазини са пуснали акумулатори Магнети Марели на приемлива цена.Интересуватме мнения.Става въпрос за 62 А 540 стартов.Благодаря предварително.
                          Преди около месец на Мареата й умря акумулатора. Ей така, изведнъж, неделя вечер. Беше отворен още Кауфланд. Купих от там един Марели за 139лв.п.п. На колите на жената акумулаторите и каретата абсолютно винаги умират на място и не може да мръднеш, без никакви признаци преди това, няма такъв случай просто. Говорим за 4 акумулатора и пак толкова карета
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Скоро и моят акумулатор умря изведнъж. Заложих на Варта, но и за Магнет Марели не чувам лоши отзиви.

Коментар

Скоро ми попадна ето този сайт http://avtorespect.hit.bg/akumulatori.htmlАкумулаторите са на подозрително ниски цени спрямо тези по магазините.Прави ми впечатление обаче,че всички са с 1год.гаранция.На Бош и Варта доколкото знам са с по 3
                              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                                Скоро ми попадна ето този сайт http://avtorespect.hit.bg/akumulatori.htmlАкумулаторите са на подозрително ниски цени спрямо тези по магазините.Прави ми впечатление обаче,че всички са с 1год.гаранция.На Бош и Варта доколкото знам са с по 3
                                Като им видиш цените, че са еднакви на различните марки за еднакъв капацитет става ясно, че са рециклирани.Демек само опаковката им е различна
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X