Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за антифриз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Danchojn написа:
    Малко неправилно съм се изразил, но имах в предвид спецификациите най-вече. А че има и други антифризи, има и то не малко. Например пропилен-глюкол май беше. Не помня, не съм химик.
    Етилен гликола е мазен като масло, даже по-мазен, етилен гликол и дестилирана вода, това е истината. Нямам престава, какви са "антикорозионните" добавки, които може би слагат, но никога няма да ти ръждяса нещо, което се мие с етилен гликол. Освен това е вечен и никога не се сменя, ползва се за охлаждане в индустрията и както си е направена инсталацията ако няма теч 30 години няма да се смени.. етилен гликола никога няма да се свърже с нещо и да промени състава си при температурите в мотора, а и при по-високи...

Коментар

avdjiqta написа:
      Danchojn написа:
      Малко неправилно съм се изразил, но имах в предвид спецификациите най-вече. А че има и други антифризи, има и то не малко. Например пропилен-глюкол май беше. Не помня, не съм химик.
      Етилен гликола е мазен като масло, даже по-мазен, етилен гликол и дестилирана вода, това е истината. Нямам престава, какви са "антикорозионните" добавки, които може би слагат, но никога няма да ти ръждяса нещо, което се мие с етилен гликол. Освен това е вечен и никога не се сменя, ползва се за охлаждане в индустрията и както си е направена инсталацията ако няма теч 30 години няма да се смени.. етилен гликола никога няма да се свърже с нещо и да промени състава си при температурите в мотора, а и при по-високи...
      Точно това имам предвид ! Истината е в "Червеният" - G12. Слагаш и няма какво да го мислиш кога да го сменяш (другият се сменя на 2 години, т.к. е минерален продукт, и си променя свойствата с времето. Онова "кафявото" дето сте го виждали , и всички му викат ръжда...). Малко по-скъп е , но с времето си избива парите .А, като се змаислим, къде ли не сме дали далеч повече от 10 лв !? Не вярвам да излиза с повече по-скъп ...
      FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Само, че се сменя на 5 години.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
        X