Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

каква добавка против замръзване на нафтата ползвате?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

каква добавка против замръзване на нафтата ползвате?

провокиран от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=67304реших да питам какво ползвате. Втората кола ми е дизел, но не е ФИАТ и затова я няма в подписа ми - Аз сипвам ABRO малка опаковка /около 150 мл/ я дават за 500литра гориво.ще я снима и ще кача тук.

Не ползвам.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз също не ползвам.Миналата зима на -20 не съм имал ядове,макар че карах с Лукойлска нафта.Тая зима ще съм от ЕКО.

Коментар

Не ползвам добавки но сменям горивен филтър всяка есен задължително, патил съм си от него. Като се утаи на дъното малко вода от нафтата и зимата замръзва и не пуска. Препоръчвам го и на вас

Коментар

На един колега му беше замръзнала нафтата преди 1-2години и си беше взел абро и вика вчера съм купил една добавка сипи на Доблото Отивам аз да сипя ама ................Добавката замръзналаИначе аз ползвам Кастрол ТДА
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

кастрол ТДА-вече го има мисля пак в магазините!
            ex.Мареа ТД100

Коментар

И аз не ползвам. Стане ли кучи студ наливам OMV Alpine.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Според мен тези добавки са ала-бала. Втора зима я карам колицата и не съм имал случай нафтата да замръзва. На есен си казвам да дренирам горивния филтър,та ако има вода да се махне и с казването си оставам. Датчик за вода в горивото също нямам, все не стига лев да си купя. Сменям филтъра на 10К, а не на 20К, както пише в мануала.
                Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Досега гориво не ми е замръзвало. :D ТД 100 има подгряване на горивото при падане на температурите под -3 по целзий.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Не ползвам никакви добавки. Инцидентно се е случвало ей така за теста и разлика няма.

Коментар

Tornado написа:
                      Досега гориво не ми е замръзвало. :D ТД 100 има подгряване на горивото при падане на температурите под -3 по целзий.
                      Я раздухай къде е подгряването

Коментар

lubomm написа:
                        Tornado написа:
                        Я раздухай къде е подгряването
                        Подгрева е във филтъра. Обратната нафта също е топла и загрява горивото в резервоара.Но.... Ако на вън е -15 и ти се желира нафтата в помпата, дюзите (и рейла при JTD), подгрева няма да помогне, за да запли.
                        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Working...
                        X