Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзващ дизел - внимавайте!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

НИКОГА НЕ СМЕСВАИТЕ БЕНЗИН С НАФТА И В МИНИМАЛНИ КОЛИЧЕСТВА ЩОТО МИНАЛАТА ГОДИНА НАЛЯХ НА 60 ЛИТРА НАФТА 3 БЕНЗИН А92 ТОГАВА ГО ИМАШЕ КОЛАТА БЕШЕ ГОЛФ 3 СЛЕД 20 КМ НЯКАДЕ ДВИГАТЕЛЯТ СИ ОТИДЕ ТАКА СИ СТОИ В ГАРАЖА МИ.ТОВА Е САМО САВЕТ ОТ МЕН А ВИЕ КАКВОТИ ИСКАТЕ СЛАГАИТЕ.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.Нарушена т. 1.7 от правилата:1.6. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст". Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), или много цветен текст и други...Модераторски екип на Fiat-bg.org

Коментар

(Прати на лична адрес и ще ти я пратя с наложен платеж но нама ли да ти легне дебело.7-8лв е доставката до колкото знам.

Коментар

Tornado написа:
        При мен замръзване няма как да стане защото си имам подгрев на горивото ,но виж качеството им на Лукойл е под всякаква критика.
        4 години Лукойлска нафта имам в резервоара. През тези 4 години нито един милилитър добавка, за каквото и да било предназначение не ми е влизала в резервоара. Нафтата никога не е създавала проблем. Къде е проблема?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

marea2.4 написа:
          НИКОГА НЕ СМЕСВАИТЕ БЕНЗИН С НАФТА И В МИНИМАЛНИ КОЛИЧЕСТВА ЩОТО МИНАЛАТА ГОДИНА НАЛЯХ НА 60 ЛИТРА НАФТА 3 БЕНЗИН А92 ТОГАВА ГО ИМАШЕ КОЛАТА БЕШЕ ГОЛФ 3 СЛЕД 20 КМ НЯКАДЕ ДВИГАТЕЛЯТ СИ ОТИДЕ ТАКА СИ СТОИ В ГАРАЖА МИ.ТОВА Е САМО САВЕТ ОТ МЕН А ВИЕ КАКВОТИ ИСКАТЕ СЛАГАИТЕ.ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.
          НЯМА ПРОБЛЕМ АЗ ВЕЧЕ НЕ ГИ МЕШАМ КАРАМ САМО НА БЕНЗИН
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

От три години зареждам дизел основно на Лукойл в Ямбол и до сега проблем със замръзнала нафта не съм имал. И качеството на горивото е добро - и двата ми автомобила вървят много добре.По отношение на смесването на дизел с бензин. Вчера четох инструкцията за експлоатация на чисто нов дизелов Мерцедес "Вито". Та там беше записано, че смесването на дизеловото гориво с бензин може да нанесе непоправими вреди на двигателя. Препоръчваше се смесването на дизела в определено съотношение - от 20-50%, в зависимост от температурата на въздуха от -20 до -35 градуса с газ за осветление, поради по-лесната му възпламеняемост.Мисля, че това е валидно не само за Мерцедес.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

В доста инструкции на различни автомобили пишат, че при определени условия може да се смесва дизел с бензин, но аз на моя Фиат в книжката такава инструкция не съм видял да има. Така че очевидно конструкторите, създали различните двигатели преценят дали може да се смесва или не.

Коментар

3 години вече-100х.км,само от Лукойл и двигателя дори ни се е замислил.Никакви добавки или каквото и да било друго.
                BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

И аз да се оплача - днес паля " печката " - запали си без проблем поработи около 1 минута и потеглих !След няма и 200 метра взе да пуши и прекусва и изгасна ! Пробвах да запаля ама пак гаснеше ! Стана ми ясно какава е работата !Миналата година ми го правеше същия номер и нафтата замръзва в резервоата а не във филтъра или горивопроводите ! Стяга се много и запушва цедчицата на сондада ! Ето как вече доста пъти решавам проблема взех няколко вестника и запалка запалих ги и мушнах под резервоара !Е не всичките де един по еднин да не стане голям огън ! Като изгорях един вестник "Марица" под резервоара паля без проблем ! Не си правя майтап ! Това помага за замръзналата в резервоара нафта !
                  LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Ти луд ли си или си играеш с късмета си?За теб явно не ти пука,но ако има хора около теб,мислиш ли въобще какво може да стане?

Коментар

willow75bg написа:
                      Ти луд ли си или си играеш с късмета си?За теб явно не ти пука,но ако има хора около теб,мислиш ли въобще какво може да стане?
                      Нищо не може да стане, нафтата не се пали така лесно.Само не разбрах това на пластмасов резервоар ли го правиш?Не те ли е страх че ще се размекне?
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Tornado написа:
                        grandmen написа:
                        добавката я има в Пловдив.Ползвах я миналата година и нямах проблеми въпреки нафтата от .......В представителството на VW може да се купи към 12.50лв.струва.
                        Една бройка за мен с еконт ако не те затруднявам.
                        Ako имаш скоро идване в Търново,мога да ти кажа къде да си вземеш. Не е спряна от производство,бяха и спрели вноса в БГ,но го оправиха....Значи в целия град наистина половин година я нямаше,но преди два месеца се появи в един магазин,предполагам има и другаде. И не е единично,просто хората ми казаха,че са възстановили вноса в България. Значи адреса е Г.Бакалов 1 .На бгмапс го няма адреса,защото е нов блок,затова на снимката е оборище 2,бакалов 1 над него новия блок. В него има един магазин за масла,от там може да си вземеш,инъче мога и да ти пратя,но по еконт ще ти излезе двойно
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

willow75bg написа:
                          Пробвал ли си да стопиш пласмасова чашка за кафе пълна с вода колкото и да нагряваш дъното със запалката няма да протече защото водата я охлажда Същото е и с резервоара ! Температурата е толкова ниска че иска бая нагряване за да стане беля освен това аз не паля гуми под него а само 2-3 парчета вестник и то поотделно и "разкарвам"пламъка по цялото дъно на резервоара !Нищо неможе да стане и не е опасно ! Никой не карам да го прави просто споделям как си отпускам нафтата !Пробвано е вече доста пъти и не само на моята кола !И резултата винаги е положителен ако нафтата е замръзнала в резервоара ! ако е замръзнал филтъра поливам с топла вода !Ако замръзнат горивопроводите вече е по-трудно но досега не ми се е случвало
                          LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

И бензин да слагате в нафтата пак може да замръзне.Миналата зима така ми беше замрълнал бензина,сигурно във филтарът,че два дена не можах да я запаля.А имаше половин резервоар бензин,оправи се след като и налях 3 литра току що налят бензин от бензиностанцията.А иначе имам идин приятел със Мерцедес Вито,лято-зима постоянно си слага по 20 лв.бензин във дизелът.
                            ex. punto elx 1.2i
                            Lancia Libra 1.6

Коментар

bobis написа:
                              3 години вече-100х.км,само от Лукойл и двигателя дори ни се е замислил.Никакви добавки или каквото и да било друго.
                              Вероятно имаш подгряване на горивото затова нямаш проблеми.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги защо не пробвате да сипвате по литър спирт на резервоар При бензиновите помага едва ли ще му стане нещо на двигателя хората олио сипват вече
                                КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Working...
                                X