Днес забелязах, че когато са ми сменяли ангренажния ремък, не са ми сменили пистовите, тъй като единия има за4екнато и леко му се виждат конците.. ще приложа някои снимки, има ли някакви тънкости при смяната им?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на пистови ремъци
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
в сериозна заблуда си. по-добре преди да почнеш прочети точно кое как е. ремъците са 3. най-горе е хидравличната помпа, зачекнатия е на алтернатора и оградената ролка го охлабва, а на климатика не се вижда на тези снимки и там ролката го охлабва. само хидравличния няма ролка и се отхлабва от помпата /и болт, който си оградил/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
nedialk00
-
nedialk00
-
nedialk00
така днес поогледах, ролките се държат с гайки някъде околко 17-19мм това няма значение; развивам ги махам ролките и освобождавам дългите болтове, ремъците така ще паднат, а за слагането мисля че първо трябва да върна ролките на местата и след тва като наместя ремъците да ги дообтегна вече с тези дългите болтове
Коментар
-
значи на климатика ролката се отхлабва с болта- който на теб ти прилича на този на хидр помпа. отхлабва се с 13ка и като отхлабиш достатъчно и бутнеш ролката- ремъка си пада. на алтернатора е на ексцентрик- като разхлабиш гайатака, която си видял, няма да отхлаби ролката. има още един болт точно до гайката /която всъщост е втулка/ и като отхлабиш и този болт, тогава ще се отхлаби ремъка. на хидравликата пада последен, отхлабва се само от оградения болт. реда на сглабяне е монтираш новите ролки, после слагаш ремъците и натягаш с обтягащия механизъм на ролката. на климатика е с болт, а на алтернатора на ексцентрик, както казах. сложи капачки на ролките, за да не пръска вода, иначе след зимата пак ще сменяш ролки. ако няма оригинални капачки /такива имат само дайко по 50 лв броя, тези от 25 лв нямат капачки/ то приспособи от капачки за малки буркани залепват идеално. ако не се оправиш ми потърси в мненията за тези капачки.успех!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар