Колеги, здравейте! Надявам се да съм нацелила раздела...Става въпрос за следното : сложих зимни гуми на колата с размер 165 70 R14. Обаче ми казаха нещо, което мн ме озадачи - че като карам с този размер гуми километражът ще ми показва с 10% отгоре, т.е. ако карам с 60км/ч реалната ми скорост ще бъде 66км/ч.Искам да попитам това верно ли е? Стандартният размер на гумите за моята кола е 185 55 R14.Грешен раздел -> Преместена. Модерирано заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених гумите,ще има ли разлика в показанията на километража
Collapse
X
-
Не зная дали наистина стандартния размер ти е 185/55R14 (просто ми се струва голям за Пунто), но ако е така, то при движение с 100 км/ч (т.е. реалната ти скорост е такава), километража ще ти показва 96 км/ч. Ети един линк: http://www.avtogumi.com/, има калкулатор за гуми там (т.е. при сняма на размера посочен от производителя, какво отклонение се получава). В твоя случай отклонението е недопустимо (минава в червена зона). Друг е въпроса дали за теб това е проблемно или не (както и за много от водачите на МПС в милата ни татковина).Stilo 1.6 16v
-
Аз се обърках - сегашните ( зимните ) гуми са 165 70 R14. И да 185 55 R14 ми е оказаният от производителя размер.Точно този сайт гледаха като ми казаха за разликата между реалната скорост и показанията на километража.Интересно ми е защо се получава така ?!Този сайт нещо не мога от този комп да го отворя - ще пробвам от друг.Сега ще взема навигацийката на един колега да видя дава ли и каква е разликата.Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING
Коментар
-
nikolovvd написа:Качи някой приятел с GPS и виж какво отклонение ти дава, ако се притесняваш за радарите. По принцип радарите ги настроени да засичат скорот 10 км/ч над ограничението.Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Само за сверка: моето Пунто когато го карам със 100 кг и на гпс-а ми показва че карам с 90 :D , дава ми разлика в скоростите . Пък парадокса е следния...карам с 50-60 км/ч максимум- спира ме патрулка и ми казват че карам с 70 км/ч . На кое да вярвам?!Grande Punto 1.3 75 hp
Croma 1.9 Multijet 150 hp
Коментар
-
Нещо май съм се прецакала ...а си дадох последните парички за гуми между другото усещам колата по-добре: не ми боксува, вози по-меко ( тва май е от височината на гумите ) и това, което няма никаква връзка ( според мен, де ) с гумите, че ми влизат скоростите по-добре.Я ми кажете сега - проблем ли е да карам с тези гуми ?! Не съм усетила да ми опират по завоите, но съм карала едва 10-15 кмPunto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
Коментар
-
staik написа:Само за сверка: моето Пунто когато го карам със 100 кг и на гпс-а ми показва че карам с 90 :D , дава ми разлика в скоростите . Пък парадокса е следния...карам с 50-60 км/ч максимум- спира ме патрулка и ми казват че карам с 70 км/ч . На кое да вярвам?!Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
Коментар
-
staik написа:Само за сверка: моето Пунто когато го карам със 100 кг и на гпс-а ми показва че карам с 90 :D , дава ми разлика в скоростите . Пък парадокса е следния...карам с 50-60 км/ч максимум- спира ме патрулка и ми казват че карам с 70 км/ч . На кое да вярвам?!mims написа:Нещо май съм се прецакала ...а си дадох последните парички за гуми Sadмежду другото усещам колата по-добре: не ми боксува, вози по-меко ( тва май е от височината на гумите ) и това, което няма никаква връзка ( според мен, де ) с гумите, че ми влизат скоростите по-добре.Я ми кажете сега - проблем ли е да карам с тези гуми ?! Не съм усетила да ми опират по завоите, но съм карала едва 10-15 кмStilo 1.6 16v
Коментар
-
Сравних показанията на километража с тези на навигацийка. Разлика 4-5 км/ч. Не е кой знае колко, просто трябва малко да внимавам. Аз така или инъче не карам с 50.Засега не опират гумите, може би няма да е така ако кача 2-ма човека отзад, но това се случва мн рядко. Возя предимно себе си и понякога 1 човек отпред.Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
Коментар
-
petio4528 написа:Отзад внимавай да не е претоварваш,защото аз така си протърках маркуча за бензина и колата като се поразклати оливаше от там,а такъв маркуч нов няма само втора ръка.Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
Коментар
-
Аз карам с 185/60/14 лятото и 165/70/13 зимата . И двата размера са по-големи от каталожния и като гледам позволява още по-голяма гума . С трима човека отзад пак не опира . Но аз не съм Спортинг Карай си с тези гуми и не му мисли повече Таман ще е малко по-височко за зимата :PА за километража май ме лъже малко С Пунто 60 при 3000 оборота - 97-98 км/ч с 185/60/14 (Показание на скоростомера при движение със скорост 100 км/ч -> 94 км/ч )С Пунто 75 при 3000 оборота - 90 км/ч мисля с оригиналния размер гумиFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар