Здравейте колеги!С настъпването на зимния сезон и подготовката на автомобилите за зимата ми изникна един въпрос в главата - Дали може ли да ми каже колко х. км. карат едни автомобилни гуми? Става въпрос за чисто нови - примерно нещо от сорта Continental Ts830* , Goodyear Ug7+* , които са по 120лв парчето , не са от най-евтините, както и не са от най-скъпите за 15 цолови. Попитах google и получих следния резултат: ЦЪК :
"... в днешно време едни добри гуми би трябвало да издържат за средно 47 000 мили пробег - "или сметнато в километри това са 75 000 км пробег на гума. Не разбирам от гуми, но си мисля, че над 30 000 км пробег е много за гума. Разбира се става въпрос за нормално шофиране, без изпълнения. Ако една нова гума кара повече от 25 000км, защо хората си купуват 2-ра и 3-та ръка, като рискуват единственото което ги държи на пътя, а именно сцеплението?! Говоря за 2 чифта по 4ри гуми примерно, както си трябва, като дойде сезона и се слагат други 4ри броя пак подобни летни гуми. Не става въпрос за всесезонни и/или каране със зимните гуми лятото на 45 градуса И още един въпрос - колко години каучука е годен за употреба? Т.е. след коя година става на "пластмаса" и прилича на гума, но гумата е с ниски качествени показатели. Аз съм чувал, че след 3-4 години гумата и нова да е - все тая, не става. Вярно ли е?*Забележка:това са зимните гуми описани по-горе
15. - Tires are a low-tech commodity, and price should determine what to buy....For the industry, average passenger tire life has climbed from 24,000 miles in 1973 to about 47,000 miles today...
Коментар