djo8 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смана на антифриз - какъв? Брава 1.4 12v 97г.
Collapse
X
-
Danchojn написа:На колко масла пише да смениш на 10000км? На колко спирачни течности пише нещо такова? За това си има сервизни ръководства, нали! То и на някои немски автомобили, дори в сервизното ръководство пише да не се сменя трансмисионното масло, а производителя на маслото казва че трябва. Та така. Ти не го сменяй като не искаш.който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD
Коментар
-
На някои масла пише, на други не.Антифриза и неговата годност е не по-маловажна от маслото. Защото почват да протичат двг-та тук там - избие маркуч, помпа протече, термостат блокира и още и още.....Вообще, ако собственика изисква неговата охладителна система да е изправна, да си сменя антифриза навреме.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
VIN написа:И аз пусках подобна тема и се чудех какъв да сложа, имаше за и против. В краина сметка сложих червен, по добрия. Ново поколение с всички добавки и подобрители. Няма от какво да се притесняваш слагай, казват че е по добър а и другия след няколко годинки сигурно ще излезе от употреба
Коментар
-
Хора,говорете за типове антифриз и марки ако обичате...защото с боя за яйца се докарва всякакъв вид антифриз Виждал съм 3 различни цвята,как мислите,дали цвета е гаранция какъв е антифриза? Не искам да се чепкаме,а да си говорим за видове,не за цветове антифриз,инъче и на мен ми е изключително интересна темата и ако може някой да даде инфо за видовете антифриз...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Хора,говорете за типове антифриз и марки ако обичате...защото с боя за яйца се докарва всякакъв вид антифриз Виждал съм 3 различни цвята,как мислите,дали цвета е гаранция какъв е антифриза? Не искам да се чепкаме,а да си говорим за видове,не за цветове антифриз,инъче и на мен ми е изключително интересна темата и ако може някой да даде инфо за видовете антифриз...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Новото поколение антифризи са на основа етилен гликол. Не се избира по цвят. От всяка гледна точка са полезни и по-добри за двг-тата спрямо старите разработки. Не биха навредили на никой двигател, освен че могат да смъкнат доста мръсотия и да отворят дупчици. Но пак е по-добре да се отстранят тези проблеми, за да е добре охлаждането.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар