Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смана на антифриз - какъв? Брава 1.4 12v 97г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смана на антифриз - какъв? Брава 1.4 12v 97г.

Зравейте!!! Може ли някои да ми помогне нали мога да си сменя антифриза с червен?Може ли да стане проблем от него?

А защо просто не си го смениш с какъвто си е за колата (син)?Ползи некви от тоя антифриз дет искаш да сложиш нема да имаш

Коментар

biser_as написа:
      А защо просто не си го смениш с какъвто си е за колата (син)?Ползи некви от тоя антифриз дет искаш да сложиш нема да имаш
      тои се смена на 5 години за разлика от синия на 2, но незнам нали няма да направи някоя поразия, попринцип го слагат на новите автомобили

Коментар

rsko написа:
        тои се смена на 5 години за разлика от синия на 2, но незнам нали няма да направи някоя поразия, попринцип го слагат на новите автомобили
        Ббе аз знам за кво се слага и на кви коли се слага, но принципно твойта си е за другия вид антифриз Практически нема да имаш възможност да източиш всичкия стар антифриз и неминуемо ще се омешат 2-та вида, а това доколкото знам не е много препоръчително.Смесица между G12 и син антрифриз съм виждал на няколко коли как се получават едни странни петна отгоре в казанчето, което мен лично не ме кефи

Коментар

Верно е, че червения изкарва 5 год. При смесването му със син се пресичат. Червения го водят по - мек и по щадящ за алуминиевите блокове на двигателите.

Коментар

А какво може да стане, ако не се смени на 2 години синият?

Коментар

с различен минах почти 10 000 км без да знам,разбрах чак когато смених термостат.от италия я докарах с зелен в казанчето,а от двиг.източих червен но вече бях купил зелен- maintain fricofin s-та се наложи бая промивка на системата.иначе антифриза го сьбрах в туба и там си остана разделен зеления отгоре а червения отдоле.
              Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

несьм видял петна в казанчето нито проблем с прегряване
                Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

И аз пусках подобна тема и се чудех какъв да сложа, имаше за и против. В краина сметка сложих червен, по добрия. Ново поколение с всички добавки и подобрители. Няма от какво да се притесняваш слагай, казват че е по добър а и другия след няколко годинки сигурно ще излезе от употреба

Коментар

Аз мисля утре да сменям антифриза на печката и мисля да сложа червен. Сега е с някакъв зелен ама така си дойде с колата. За да не стават смесица от двата вида антифриз ще промия 2 пъти системата и мисля че всичко ще е ок.
                    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

Re: Смана на антифриз - какъв? Брава 1.4 12v 97г.

rsko написа:
                      Зравейте!!! Може ли някои да ми помогне нали мога да си сменя антифриза с червен?Може ли да стане проблем от него?
                      1. Източваш старият.2. Пълниш с вода от чешмата, обезвъздушаваш и оставяш да работи 5 мин.3. Източваш, но не само от радиатора и другите там пробки. Където можеш откачаш маркучите и ги изпразваш. Маркучите за парното също.4. Наливаш антифриза 50:50 с дистилирана вода. Става въпрос за антифриз със спец. по AVG G12, G12+. А не по цвят, защото с такава спец. има и жълти например. Има и розови.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Смана на антифриз - какъв? Брава 1.4 12v 97г.

някой можели да ми обясни ,от тия дето си сменят антифриза,за какво го правят и най -вече с каква цел или на повечето целта им е сложат "спортен" антифриз
                        който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD

Коментар

Целта на смяната, е че няма нищо вечно. Всяка течност в автомобила си има скрок на експлоатация. Специално за антифриза - изчезват му повечето качества, като антикорозионна защита например. Точките на кипене и замръзване се променят много. И т.н. Може би само охлаждането се запазва, защото съдържа вода, а тя е най-добрият топлоносител в тази система. Освен това, някои антифризи стават и силно киселинни, затова в казанчето течността става кафява. И ако не обслужваш охладителната система навреме, получаваш една "спортно" мръсна охладителна система, с влошено топлопредаване. От тук може да последват познатите вече проблеми с прегорели гарнитури на глави, харч на масло и т.н.

Коментар

Danchojn написа:
                            Целта на смяната, е че няма нищо вечно. Всяка течност в автомобила си има скрок на експлоатация. Специално за антифриза - изчезват му повечето качества, като антикорозионна защита например. Точките на кипене и замръзване се променят много. И т.н. Може би само охлаждането се запазва, защото съдържа вода, а тя е най-добрият топлоносител в тази система. Освен това, някои антифризи стават и силно киселинни, затова в казанчето течността става кафява. И ако не обслужваш охладителната система навреме, получаваш една "спортно" мръсна охладителна система, с влошено топлопредаване. От тук може да последват познатите вече проблеми с прегорели гарнитури на глави, харч на масло и т.н.
                            и в тоя ред на мисли какъв е срока на експлоатация(не съм видял да го пише някаде по бутилките в които го продават),по лично аз никога не съм сменял антифриз на предишната ми кола която карах около5-6 години и 200к и не се появи нито един от посочените симтоми,а се самнявам и предишния собственик да се е занимал с антифриза,но да спомен че винаги съм доливал само готов антифриз :D
                            който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD

Коментар

На колко масла пише да смениш на 10000км? На колко спирачни течности пише нещо такова? За това си има сервизни ръководства, нали! То и на някои немски автомобили, дори в сервизното ръководство пише да не се сменя трансмисионното масло, а производителя на маслото казва че трябва. Та така. Ти не го сменяй като не искаш.

Коментар

Working...
                              X