Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа?

Здравейте колеги, идва време да сменя маслото на Фиата( Пунто, 1.2 бензин, 60к. 2001г) и се чудя какво масло да сложа. При предната смяна сложих Селения Голд 10W40, но не съм 100% доволен, като че ли го харчи повече. Дали пак да сложа такова или да сменя марката? п.с. Преди седмица сложих газов инжекцион, ако е важно, за това какво да бъде маслото. Благодаря предварително.1.1. Постовете трябва да са в съответните теми и раздели. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата преди да постват. Това важи и за разделите.Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org

и моето е селения голд и след 3000 км почва да харчи с негооказа се че това е най калпавото и евтино масло но откъде да знам сега е по 15лв литъра на места и по малко Скоро ще го сменям пак ще е селения но не голд а някое друго но задължително селения за да си нямам главоболия после както някои колеги сменили си маслото с различно от селенияЗа тия коли само селяния или както се казва СЕЛЕНИЯ Бистра водица мирна главица
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Yacco VX500
      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Това, че колата вече е на газ, не променя нещата. Слага се масло с такива параметри, каквито препоръчва производителя. За Selenia не мога да кажа нищо лошо, нито пък някакви суперлативи. Карах и двата си фиата със Selenia Gold, работеха тихо, повдигачите не тракаха, имаше малък разход на масло, но съм сигурен, че щяха да работят точно толкова добре, колкото и с всякакво друго полусинтетично масло 10W 40. Честно казано съм се чудил италианците от какви суровини произвеждат селениа-та, след като нямат такива.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Но има една добавка точно за нашите коли и тя се намира само в маслата селения колкото и абсурдно да звучи е факт.

Коментар

stefaka222 написа:
            Но има една добавка точно за нашите коли и тя се намира само в маслата селения колкото и абсурдно да звучи е факт.
            Какви са доказателствата в полза на това твърдение?

Коментар

ами освен че в книжките на фиат алфа и ланчиа го пише също можете да влезете и сайта на селения от които се разбира че това масло е специално разработено за тези марки даже има и опция да си въведеш марката и модела на колата и ти излиза информация кое точно масло е за твоя двигател

Коментар

stefaka222 написа:
                ами освен че в книжките на фиат алфа и ланчиа го пише също можете да влезете и сайта на селения от които се разбира че това масло е специално разработено за тези марки даже има и опция да си въведеш марката и модела на колата и ти излиза информация кое точно масло е за твоя двигател
                Има много сайтове на производители на масла, в които като "въведеш марката и модела на колата и ти излиза информация кое точно масло е за твоя двигател"!Това не е никакъв основателен критерий.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

да но в този сайт има само алфа фиат ланча и само тях никоя друга никоя Това масло също така си е разработено заедно със ’’’велики умове"" от например алфа за тяхните си коли , даже има селения 20к за алфа и такава за фиат.Тези масла си се правят специално по изискванията само на тези 3 марки и производителя на тези коли си е написал това да се ползва без поБЪЛгаряване

Коментар

Не стана ясно коя точно е добавката, която е точно за нашите коли и която се слага само в маслата Селения? Карам с друго масло, не Селения, какво да очаквам от липсата на специалната добавка?

Коментар

Селениа 15W40
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

stefaka222 написа:
                        да но в този сайт има само алфа фиат ланча и само тях никоя друга никоя Това масло също така си е разработено заедно със ’’’велики умове"" от например алфа за тяхните си коли , даже има селения 20к за алфа и такава за фиат.Тези масла си се правят специално по изискванията само на тези 3 марки и производителя на тези коли си е написал това да се ползва без поБЪЛгаряване
                        А този производител уведомил ли те е, че от 2007 година произвежда само опаковки (метални кутии) в които се налива масло произведено от PETRONAS?А знаеш ли, че BMW HIGH POWER SPECIAL OIL 10W40 всъщност е Castrol GTX?
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз преди няколко месеца сменях маслото в Алксандър Ауто и остатъка от маслото което ми върнаха беше в пластмасово шише Селения ВР 5/40Даже още е в нас.Ако някой има нужда от 100-200гр за доливане мога да му дам
                          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

безсмислено е да спорим производителя си е решил СЕЛЕНИЯ и това трябва да бъде и е по добре да си е селения

Коментар

според мен СЕЛЕНИЯ! , не само защото производителя така е преценил , а аз самия съм много доволен. От смяна до смяна не го пипа и не си променя драстично и цвета.
                              BRAVO 1.8 GT

Коментар

Working...
                              X