Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви гуми да избера. Lassa или Dayton.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подсилени са откъм товароподемност. Могат да се използват и на баничарки,които се товарят повече
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Nokian WR G2 уникална гума.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ласата ги развалиха май напоследък,Дейтън има една от служебните,не е имала проблем миналата зима. Аз пък не съм съгласен с тия прословути мнения,че трябва да се харчат по 100 и кусур лева за гуми Пак ще напиша- корморан 67 лв парчето 185.65.14 и една зима не са ме оставяли... Е има го и момента,че моята кола е доста тежичка отпред и ако снега не е много дълбок си върви добре. Тая година март месец беше "панаир" постопли се времето и много ахмаци скочиха на летните гуми(да си сложат летите джантички,че много фиешън) ..Аха и след една седмица сви студ,падна два пръста сняг и позаледи и ела глей сеира!!! Обиколих половината град,да намеря откъде да мина,че навсякъде се навъртели идиоти ...Разни камиончета със задно и те въртят и не мърдат...като слаломист бях,на всичкото отгоре тъкмо изкачих на слалом единия баир и един пред мен взе да се пързаля... Трябваше да спра,че и назад да връщам идиота на ме удари и си викам тоя заледи отдолу да върти,ей сега и аз останах тука. Да ама не,без газ почти,само със съединителя и тя си издрапа без изобщо преплъзне . И кво,обикновения тъп сръбски корморан хич не се замисли!
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Аз и с Корморан карах една зима, чисто нови. От качествата им, що се отнася до "вървене" в сняг, нямам никакви забележки, но при първата по сериозна дупка едната гума се скъса. Имам я в момента, но е залепена. Не знам как се казва процедурата, отвътре с една парче ми я залепиха, гумаджия ми го направи, за да се прибера до в къщи. Затова малко ми се счупи мнението за Корморан, но и те си бяха тесни гуми [165х65], а и дупката беше серозна. Може би затова малко ми се "счупи" вдъхновението за Корморан.А въпроса ми за Lassa се отнася само до зимни гуми. Летните са все едно от бакелит по мнение на мои познати таксиметрови шофьори, чието мнение ценя заради опита им на колела.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            ...А въпроса ми за Lassa се отнася само до зимни гуми. Летните са все едно от бакелит по мнение на мои познати таксиметрови шофьори, чието мнение ценя заради опита им на колела.
            Аз съм с Ласа Сноуейс 2 плюс от 3 сезона в размер 185/65 14 - на сняг са перфектни, но на мокро са трагични, също така са леко шумни заради шарката.

Коментар

Аз лично съм много доволен от Ласата и от зимните и от летните.
              FIAT Marea ex
              FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
              Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

За зимни аз бих си взел Дебица Фриго от първата серия.Личния ми опит на служебна кола показа изключителни качества на сняг,а и на мокро.Само,че ако се купуват от големите търговски вериги да се внимава да са "по-пресни".
                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

За цената и размера, които си писал, предлагам да видиш този модел http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zi...4-p-11241.html

Коментар

Днес минах през Kaufland. Има Debica Frigo 185x65x14 за 80 лева и 175x65x14 за 75 лева.Сега ... не знам дали са произведени в Полша както пише, но поне външно изглеждат ужасно. Ако не беше Кауфланд щях да помисля, че съм в магазин за един лев.Висят гумени люспи от отливката на гумата, все едно съм си ги правил аз.Така ли трябва да е?Всичко друго, което гледах изглежда направено професионално. Debica изглеждаха все едно са правени в кръжок "Млад техник".Може би външността лъже, но ми направи впечатление.
                    www.cyxap.com

Коментар

Ето един тест на зимни гуми в които има и Ласа и Дебица- от резултатите ще видиш на какво ниво са тия гуми - http://www.oeamtc.at/netautor/html_s...uebersicht.htm
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Днес си купих.General Altimax Winter 185x60x14 82T [последния индекс не знам какво значи]Пише, че са португалски.Макар, че съгласно DOT са произведени 25-та седмица на 2008 [Юли], ги взех заради цената. Иначе са нови.77 лева, в които влиза цената на самите гуми, демонтаж на старите, балансиране и монтаж на новите и пълнене с азот.Мисля, че е добре, като цена.Ще ги видим как се представят като зимни гуми.
                        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                          Днес минах през Kaufland. Има Debica Frigo 185x65x14 за 80 лева и 175x65x14 за 75 лева.Сега ... не знам дали са произведени в Полша както пише, но поне външно изглеждат ужасно. Ако не беше Кауфланд щях да помисля, че съм в магазин за един лев.Висят гумени люспи от отливката на гумата, все едно съм си ги правил аз.Така ли трябва да е?Всичко друго, което гледах изглежда направено професионално. Debica изглеждаха все едно са правени в кръжок "Млад техник".Може би външността лъже, но ми направи впечатление.
                          Мини и през някои гумаджийници и виж същите Дебица,които си гледал и в Кауфланд.Виж и цената,но в гумаджийниците май върви с монтажа така,че цената може да е малко завишена спрямо Кауфланда.Миналата година по-това време някъде купихме с един мой приятел точно от Кауфланд 2бр Дебица Фриго за неговото Поло.Той от време на време си ходи на село ма то туй село до турската граница и пиле не прехвръква,а пък да се чисти пътя е пълен абсурд.Та мисля знаеш каква беше изминалата зима и при това положение Поло-то зарито до фаровете и драпа в снега .Обаче тъпана не ги свали лятото и ги кара и на топлия асфалт и сега незнам как ще са тази зима,но като ги пипах на ръка каучука си е доста мек и според мен е запазил своите качества,но нищо не се знае докато не стъпи на снега.Все пак Дебица е бившата фабрика на "Стомил" в Полша.
                          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Malone написа:
                            Днес си купих.General Altimax Winter 185x60x14 82T [последния индекс не знам какво значи]Пише, че са португалски.Макар, че съгласно DOT са произведени 25-та седмица на 2008 [Юли], ги взех заради цената. Иначе са нови.77 лева, в които влиза цената на самите гуми, демонтаж на старите, балансиране и монтаж на новите и пълнене с азот.Мисля, че е добре, като цена.Ще ги видим как се представят като зимни гуми.
                            При цена на Фулда Кристал Монтеро 3 от 93 лв с дот от 2010 година, смятам че си се набарбальокал мега мощно.Едит: Освен ако не си ги взел двете общо за 77 лв, тогава може да се преглътне.

Коментар

@Malone: последният е скоростен индекс: Т = до 190км/чпреди него е товарен индекс: 82 = на всяка гума може да има товар до 475кг

Коментар

Airfan написа:
                                Malone написа:
                                При цена на Фулда Кристал Монтеро 3 от 93 лв с дот от 2010 година, смятам че си се набарбальокал мега мощно.Едит: Освен ако не си ги взел двете общо за 77 лв, тогава може да се преглътне.
                                да и на мен ми стана интересно ако 77 лв е едната гума.... много голяма прецакня... то за 80-85 има сава ескимо . за цената дето е казал колегата има и кумхо .все гуми в пъти по-добри от тия "измислените" (сори че го казвам...)малко офтопик , баща ми взе летни тигър за ситроена по 75 парчето , при положение че унироял 90 лв(пълна простотия)
                                Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Working...
                                X