Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Selenia VS Gas

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнения за Selenia VS Gas

Здравейте.Предстои ми смяна на маслото, на старото му навъртях вече 15000км., че досега нямах възможност да го сменя. Автомобила ми е Брава 1,6 на газ. Мисля сега да му сложа Selenia VS Gas, но не намирам мнения за това масло. Някой карал ли е с такова масло.Досега съм карал със Selenia Gold което е 10w40, а Selenia Gas e 15w40. Това проблем ли е за двигателя. По километраж съм на 150000 км., но реалните му км. са поне с 100000 повече според мен. Едното е синтетика, а другото минерално, предполагам и това има някакво значение.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Re: Мнения за Selenia VS Gas

marto_gp написа:
    Здравейте.Предстои ми смяна на маслото, на старото му навъртях вече 15000км., че досега нямах възможност да го сменя. Автомобила ми е Брава 1,6 на газ. Мисля сега да му сложа Selenia VS Gas, но не намирам мнения за това масло. Някой карал ли е с такова масло.Досега съм карал със Selenia Gold което е 10w40, а Selenia Gas e 15w40. Това проблем ли е за двигателя. По километраж съм на 150000 км., но реалните му км. са поне с 100000 повече според мен. Едното е синтетика, а другото минерално, предполагам и това има някакво значение.
    Не карай с такова масло, казват, че му липсват всички добавки за почистване, защото газта изгаря по-чисто. Още повече е минерално, представи си го като орязана версия на масло, в не добрия смисъл. Казвам ти само какво съм чувал и какво пише на сайтовете на газаджиите Друго, което съм чувал е, че това масло е специално за стари мотори, работещи на оловно гориво, защото оловното гориво е имало свойствата да "смазва" цилиндъра и като сложиш газ, вече го няма бензина да маже и ти трябва специално масло. Слагай си селения 20К и си карай спокойно

Коментар

neonglow написа:
      marto_gp написа:
      Здравейте.Предстои ми смяна на маслото, на старото му навъртях вече 15000км., че досега нямах възможност да го сменя. Автомобила ми е Брава 1,6 на газ. Мисля сега да му сложа Selenia VS Gas, но не намирам мнения за това масло. Някой карал ли е с такова масло.Досега съм карал със Selenia Gold което е 10w40, а Selenia Gas e 15w40. Това проблем ли е за двигателя. По километраж съм на 150000 км., но реалните му км. са поне с 100000 повече според мен. Едното е синтетика, а другото минерално, предполагам и това има някакво значение.
      Не карай с такова масло, казват, че му липсват всички добавки за почистване, защото газта изгаря по-чисто. Още повече е минерално, представи си го като орязана версия на масло, в не добрия смисъл. Казвам ти само какво съм чувал и какво пише на сайтовете на газаджиите Друго, което съм чувал е, че това масло е специално за стари мотори, работещи на оловно гориво, защото оловното гориво е имало свойствата да "смазва" цилиндъра и като сложиш газ, вече го няма бензина да маже и ти трябва специално масло. Слагай си селения 20К и си карай спокойно
      А за това че автомобила е с по-голям пробег, трябва ли да търся масло 15w40. Сега съм с 10w40 Selenia Gold и имам чувството че, сутрин като запаля двигателя има странен звук, сигурно пречукват клапани, но като позагрее колата всичко се оправя.

Коментар

marto_gp написа:
        neonglow написа:
        marto_gp написа:
        А за това че автомобила е с по-голям пробег, трябва ли да търся масло 15w40. Сега съм с 10w40 Selenia Gold и имам чувството че, сутрин като запаля двигателя има странен звук, сигурно пречукват клапани, но като позагрее колата всичко се оправя.
        Ами то селения Голд не е много готино масло, на мен със селения 20к също ми претропваха нащата сутрин, особено зимата. След като минах на Selenia K Pure Energy се оправи, сега съм с Castrol Magnatec и няма никакви странни почуквания. Ако не ти го гори, може да караш и с 0W40 Един колега има ланчиа делта hpe и слагаше голд и обичаше да си я настъпва, след 15000 все едно течеше черна вода от картера не масло, само пример.

Коментар

Working...
        X