Здравейте! интересува ме, дали има смисъл предвид драстичното поскъпване на дизела, да се зарежда от Premium Diesel или няма толкова разлика със Sprint Diesel?Аз винаги съм зареждал от по-скъпия, като знам, че е много по-добър от обикновения, но дали това не е спекула? Също зареждам само от OMV, помеже знам, че само там има качествен дизел, не броя бензиностанциите, които предлагат биодизел, предвид неговите свойства да разгражда гумените уплътнения.Благодаря за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зареждане от OMV Diesel?
Collapse
X
-
Много хора твърдят, че са попадали на кофти дизел, колите им пушели повече, не вървели и т.н.Аз карам втора печка и на двете, никога не съм забелязвал НИКАКВА разлика от веригите - OMV, ЕКО, ЛУКОЙЛ, Шелл. Като може би само с v-power май има разлика, но най-вероятно си внушавам Само на РОМПЕТРОл не съм пробвал, че са на гъза на географията в мойто градче.И все пак с каква кола си ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Много хора твърдят, че са попадали на кофти дизел, колите им пушели повече, не вървели и т.н.Аз карам втора печка и на двете, никога не съм забелязвал НИКАКВА разлика от веригите - OMV, ЕКО, ЛУКОЙЛ, Шелл.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
emzo написа:Много хора твърдят, че са попадали на кофти дизел, колите им пушели повече, не вървели и т.н.Аз карам втора печка и на двете, никога не съм забелязвал НИКАКВА разлика от веригите - OMV, ЕКО, ЛУКОЙЛ, Шелл. Като може би само с v-power май има разлика, но най-вероятно си внушавам Само на РОМПЕТРОл не съм пробвал, че са на гъза на географията в мойто градче.И все пак с каква кола си ?
Коментар
-
Благодаря на всички отделили време да отговорят на въпроса ми, все пак стигнах до извода, че излишни 2-3 лв. ще действат благоприятно на двигателя, а не на джоба, но в крайна сметка евтиното винаги излиза скъпо, нали така? Premium Diesel е с най-ниско съдържание на сяра, близо 5 пъти по-малко от Sprint дизела. Така че избора е очевиден.Приятен ден!
Коментар
-
Viiipeer написа:Благодаря на всички отделили време да отговорят на въпроса ми, все пак стигнах до извода, че излишни 2-3 лв. ще действат благоприятно на двигателя, а не на джоба, но в крайна сметка евтиното винаги излиза скъпо, нали така? Premium Diesel е с най-ниско съдържание на сяра, близо 5 пъти по-малко от Sprint дизела. Така че избора е очевиден.Приятен ден!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Viiipeer написа:Благодаря на всички отделили време да отговорят на въпроса ми, все пак стигнах до извода, че излишни 2-3 лв. ще действат благоприятно на двигателя, а не на джоба, но в крайна сметка евтиното винаги излиза скъпо, нали така? Premium Diesel е с най-ниско съдържание на сяра, близо 5 пъти по-малко от Sprint дизела. Така че избора е очевиден.Приятен ден!
Коментар
-
В мойто село има само две бензиностанции от които едната е Лукойл и съответно зареждам на нея, а когато излизам навън предпочитам Ромпетрол или ОМВ. Най-вече предпочитам нафтата на Ромпетрол, въпреки че не мога да усетя конктретна разлика в разход/вървеж между Ромпетрол/ОМВ/Лукойл, но Ромпетрола по ми допада.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар