Н-ВЪЛКЪТ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение на масла 5W40 API SM / ACEA C3 и Selenia Gold
Collapse
X
-
това за разхода и да го видя няма да го повярвамако едно масло и разни добавки в горивото можеха да спестят 30%...за колагета от Бургаспогледни и това масло - също е С3 - http://www.xenum.ru/oils/x1_5w40.html
Коментар
-
Sev написа:това за разхода и да го видя няма да го повярвамако едно масло и разни добавки в горивото можеха да спестят 30%...за колагета от Бургаспогледни и това масло - също е С3 - http://www.xenum.ru/oils/x1_5w40.html
Коментар
-
Xenum...колеги не се лъжете да слагате. Аз по принцип се начетох на такива масла с добавки. Карам с такова. С графит е маслото. Няма разлика от предишното - КАСТРОЛ. На всичко отгоре пишат че графита остава по движещите се части и след като загасите двигателя...е да ама аз много се съмнявам. Значи като го купувах и като взех да ги наливам беше бистро...а си бях купил с графит. Ами разтръсках тубата и се оказа че графита се е утаил на дъното. След това остатъка го прелях в едно прозрачно шише да ми стои в багажника. 25мин по късно всичкия графит се беше свлякъл от стените на шишето и се беше утаил на дъното. Един приятел и той спореше че явно има прблем с маслото и било пресякано..но като видя и неговото...същата работа. Една марка, също много добра не е засегбата от автора на темата - TOTAL. Качеството е много добро. Също така и AGIP. Синтетиката им е суперHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Искам само да ви кажа, че каквото и масло да налеете, няма да намерите разлика, няма и как да знаете какво е маслото, без да сте го изследали и да сте направили тест, след 500000 км дали ще има износване на цилиндрите. Досега съм слагал селения 20К, селения КПЕ, бизол пълна синтетика и сега кастрол магнатек, е разлика за мен няма и няма как да я установа, не съм си отварял мотора на 100000 км, да го видя дали е износен. И да преровиш нета и да им изчетеш всичките спецификации, все тая, вижте пича я кара тая кола 4.5 МИЛИОНА КИЛОМЕТРА С МИНЕРАЛНО МАСЛО ! http://news.automedia.bg/read/10548.html Всичко при маслата е маркетинг, на магнатека пишат, че имал супер интелигентни молекули (не знам, как една молекула може да е интелигентна) и полепвал по повърхностите. Дядо ми има жигула на 30 ГОДИНИ, която си върви идеално на газ и познайте какви масла е слагал, така, че каквото и да сложиш е все тая, никога не знаеш какви тестове са му правени на това масло и дали не е бутилирано в някой гараж или в някой гараж в южната ни съседка, затова, слагайте си селенията в железните кутии, които поне изглеждат автентични, или масло от чужбина.
Коментар
-
Danchojn написа:За невярващите на разхода. Ето, това е на прибиране при натоварена кола. Пък който му стиска да пробва. Не болиНямам снимка на другият.
Продължавам да мисля, че 3.6 няма как да ти гори тая кола на бензин. 4.8 за тая лека кола и с това малко моторче, при определени условия, мога да го повярвам
Коментар
-
Факти: Мойта Панда, направи вече 50 000км. с Политрон - навсякъде, ДВГ, скорости, заден диф. Празна тежи 1150кг. Само аз и едното дете и малко дрехи. Извънградски разход - 3.9л/100. Маршрут - София - Панагюрище през Вакарел. Там знаете почти целият път е планина.Абсолютно същият маршрут и тегло на колата +380кг. Разход 4.6л/100. Колата е бензинова. Не е 3.6 а 3.9. Кажи го 4. Разхода е реален. Ако искате вярвайте. А на снимката е 4.8 защото е сниман по пътя. В София пристигнах на 4.6. Следващият път видеоклипче да направя? Има и други хора като мен, но не сигубят времето във форума. Защото всичко се свежда до спорове и съмнения. Не случайно, хора с голям опит вече не пишат или пишат рядко.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Факти: Мойта Панда, направи вече 50 000км. с Политрон - навсякъде, ДВГ, скорости, заден диф. Празна тежи 1150кг. Само аз и едното дете и малко дрехи. Извънградски разход - 3.9л/100. Маршрут - София - Панагюрище през Вакарел. Там знаете почти целият път е планина.Абсолютно същият маршрут и тегло на колата +380кг. Разход 4.6л/100. Колата е бензинова. Не е 3.6 а 3.9. Кажи го 4. Разхода е реален. Ако искате вярвайте. А на снимката е 4.8 защото е сниман по пътя. В София пристигнах на 4.6. Следващият път видеоклипче да направя? Има и други хора като мен, но не сигубят времето във форума. Защото всичко се свежда до спорове и съмнения. Не случайно, хора с голям опит вече не пишат или пишат рядко.
Коментар
-
Тая малка количка тежи 1100кг. празна. Колата се кара между 2000 - 3000 об/на този път. Почти е невъзможно да се включи 5-та. А защо харчи толкова вече обясних. Иначе като си я взех от магазина си се движеше около заводският разход. Не си длъжен да ми вярваш де :PPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Тая малка количка тежи 1100кг. празна. Колата се кара между 2000 - 3000 об/на този път. Почти е невъзможно да се включи 5-та. А защо харчи толкова вече обясних. Иначе като си я взех от магазина си се движеше около заводският разход. Не си длъжен да ми вярваш де :Phttp://eng.motorsporlari.net/car/tec...Стилото комби, дето е два пъти по-дълго от пандата тежи 1370 кг май беше, пандата 1100, да бе да
805кг тежи 4х4 модела, другите са още по-леки, защо тогава ми казваш, че тежи 1100кг, твоята с rollcage ли е?
А това, че ти е паднал разхода с 2 литра само заради маслото, няма да го повярвам никога и никой друг няма да повярва си мисля, че на планински път бензинов 1.2 мотор ще гори 3 и нещо. Защо пък не се включи още един да го подкрепи това масло с някакви доказателства, а ти си единствения защитник. Причината може би е, че не искат всички да разберат как може да харчат с 2 кила бензин по-малко и да направят моторите си вечни.
Искам да те питам друго, ако една дизелова кола гори 4.7, като сложи политрон и и падне разхода, 2.7 ли ще гори?
Коментар
-
neonglow написа:Добре де, ти мислиш ли, че няма да цъкна да видя, как тежи тая панда 1100 кг празна?http://eng.motorsporlari.net/car/tec...2690&make=Fiat
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар