Н-ВЪЛКЪТ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение на масла 5W40 API SM / ACEA C3 и Selenia Gold
Collapse
X
-
това за разхода и да го видя няма да го повярвамако едно масло и разни добавки в горивото можеха да спестят 30%...за колагета от Бургаспогледни и това масло - също е С3 - http://www.xenum.ru/oils/x1_5w40.html
Коментар
-
Sev написа:това за разхода и да го видя няма да го повярвамако едно масло и разни добавки в горивото можеха да спестят 30%...за колагета от Бургаспогледни и това масло - също е С3 - http://www.xenum.ru/oils/x1_5w40.html
Коментар
-
Xenum...колеги не се лъжете да слагате. Аз по принцип се начетох на такива масла с добавки. Карам с такова. С графит е маслото. Няма разлика от предишното - КАСТРОЛ. На всичко отгоре пишат че графита остава по движещите се части и след като загасите двигателя...е да ама аз много се съмнявам. Значи като го купувах и като взех да ги наливам беше бистро...а си бях купил с графит. Ами разтръсках тубата и се оказа че графита се е утаил на дъното. След това остатъка го прелях в едно прозрачно шише да ми стои в багажника. 25мин по късно всичкия графит се беше свлякъл от стените на шишето и се беше утаил на дъното. Един приятел и той спореше че явно има прблем с маслото и било пресякано..но като видя и неговото...същата работа. Една марка, също много добра не е засегбата от автора на темата - TOTAL. Качеството е много добро. Също така и AGIP. Синтетиката им е суперHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Искам само да ви кажа, че каквото и масло да налеете, няма да намерите разлика, няма и как да знаете какво е маслото, без да сте го изследали и да сте направили тест, след 500000 км дали ще има износване на цилиндрите. Досега съм слагал селения 20К, селения КПЕ, бизол пълна синтетика и сега кастрол магнатек, е разлика за мен няма и няма как да я установа, не съм си отварял мотора на 100000 км, да го видя дали е износен. И да преровиш нета и да им изчетеш всичките спецификации, все тая, вижте пича я кара тая кола 4.5 МИЛИОНА КИЛОМЕТРА С МИНЕРАЛНО МАСЛО ! http://news.automedia.bg/read/10548.html Всичко при маслата е маркетинг, на магнатека пишат, че имал супер интелигентни молекули (не знам, как една молекула може да е интелигентна) и полепвал по повърхностите. Дядо ми има жигула на 30 ГОДИНИ, която си върви идеално на газ и познайте какви масла е слагал, така, че каквото и да сложиш е все тая, никога не знаеш какви тестове са му правени на това масло и дали не е бутилирано в някой гараж или в някой гараж в южната ни съседка, затова, слагайте си селенията в железните кутии, които поне изглеждат автентични, или масло от чужбина.
Коментар
-
Danchojn написа:За невярващите на разхода. Ето, това е на прибиране при натоварена кола. Пък който му стиска да пробва. Не боли Нямам снимка на другият.
Коментар
-
Факти: Мойта Панда, направи вече 50 000км. с Политрон - навсякъде, ДВГ, скорости, заден диф. Празна тежи 1150кг. Само аз и едното дете и малко дрехи. Извънградски разход - 3.9л/100. Маршрут - София - Панагюрище през Вакарел. Там знаете почти целият път е планина.Абсолютно същият маршрут и тегло на колата +380кг. Разход 4.6л/100. Колата е бензинова. Не е 3.6 а 3.9. Кажи го 4. Разхода е реален. Ако искате вярвайте. А на снимката е 4.8 защото е сниман по пътя. В София пристигнах на 4.6. Следващият път видеоклипче да направя? Има и други хора като мен, но не сигубят времето във форума. Защото всичко се свежда до спорове и съмнения. Не случайно, хора с голям опит вече не пишат или пишат рядко.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Факти: Мойта Панда, направи вече 50 000км. с Политрон - навсякъде, ДВГ, скорости, заден диф. Празна тежи 1150кг. Само аз и едното дете и малко дрехи. Извънградски разход - 3.9л/100. Маршрут - София - Панагюрище през Вакарел. Там знаете почти целият път е планина.Абсолютно същият маршрут и тегло на колата +380кг. Разход 4.6л/100. Колата е бензинова. Не е 3.6 а 3.9. Кажи го 4. Разхода е реален. Ако искате вярвайте. А на снимката е 4.8 защото е сниман по пътя. В София пристигнах на 4.6. Следващият път видеоклипче да направя? Има и други хора като мен, но не сигубят времето във форума. Защото всичко се свежда до спорове и съмнения. Не случайно, хора с голям опит вече не пишат или пишат рядко.
Коментар
-
Тая малка количка тежи 1100кг. празна. Колата се кара между 2000 - 3000 об/на този път. Почти е невъзможно да се включи 5-та. А защо харчи толкова вече обясних. Иначе като си я взех от магазина си се движеше около заводският разход. Не си длъжен да ми вярваш де :PPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Тая малка количка тежи 1100кг. празна. Колата се кара между 2000 - 3000 об/на този път. Почти е невъзможно да се включи 5-та. А защо харчи толкова вече обясних. Иначе като си я взех от магазина си се движеше около заводският разход. Не си длъжен да ми вярваш де :P
Коментар
-
neonglow написа:Добре де, ти мислиш ли, че няма да цъкна да видя, как тежи тая панда 1100 кг празна? http://eng.motorsporlari.net/car/tec...2690&make=FiatPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар