Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сравнение на масла 5W40 API SM / ACEA C3 и Selenia Gold

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сравнение на масла 5W40 API SM / ACEA C3 и Selenia Gold

1) SELENIA K Pure Energy 2) Castrol Magnatec 5W40 C3 3) ELF EXCELLIUM LDX 5W40 4) Yacco VX 1703 5W40 5) Castrol EDGE 5W40 6) Q8 Formula M Long Life 5W40 7) Selenia Gold Synth 10W408 ) Polytron 5W40 ----------------------------------------------------------------- Pour Point (0C) -----------------------------------------------------------------1) -36 2) -48 3) -41 4) -45 5) -48 6) -36 7) -30 8 ) Няма----------------------------------------------------------------- Viscosity index -----------------------------------------------------------------1) 175 2) 165 3) 170 4) 168 5) 174 6) 173 7) 148 8 ) 132 (!!!!)----------------------------------------------------------------- Кинематичен Вискозитет при 100 градуса -----------------------------------------------------------------1) 14 2) 13.2 3) 14.2 4) 14 5) 13.9 6) 13.4 7) 14.5 8 ) 14.10Кое излиза сега, че е най-хубаво? Ето и линкове, където може да си дочетете и досравните:Selenia KPE: http://www.taiwanlubeoil.com.tw/eyp/...KPE.pdfCastrol EDGE: http://www.opieoils.co.uk/pdfs/castr...-5w-40.pdfELF: http://www.om.ugal.ro/AnnalsFasc8Tri...0xx.pdfCastrol Magnatec: http://www.oilmag.ro/specs/castrol/8...9_01.pdfYacco: http://www.yacco-bulgaria.com/homolo...05-2007.pdfQ8: http://biodrilling.com/wp-content/up...561.pdfSelenia GOLD: http://flcf.onion.it/commonfile/eng/...G.pdfPolytron: http://polytron.bg/pdf/maslo_5W40_technic.pdf

Демек от това, което си дал като информация единствено се разбира, че "8 ) Polytron 5W40 " е най-гадното масло от всички останали
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Демек от това, което си дал като информация единствено се разбира, че "8 ) Polytron 5W40 " е най-гадното масло от всички останали
      A, съвсем не ми е била това целта След като пуснах темата се сетих за него и я редактирах Виж, че съм написал селения голд в заглавието, щях да пиша иначе бозитрон

Коментар

понеже нищо не разбирам от тези числа колеги бихте ли изяснили на всички и най-вече на мен ПОЛИТРОН хубаво или лошо масло е?искам да знам понеже уж за хубаво сложих такова ама явно съм сгрешил.благодаря предварително

Коментар

Не искам да споря с никого, това което пишете за Политрон е смешно. Многократно писах например за вискозитетният индекс, че е 172. Освен това не е основен критерий за качество. Има си даден параметърът Pour Point = -43gr. Ама като трябва да се плюе по нещо българина е велик Точно Цитирана синтетика на кастрол в нашата производствена камера се предаде на - 35гр. Полуситнетиката на Политрон 10/40 издържа толкова. Политрон 5/40 беше по течлив. Е този експеримент ако направите, няма си скапете колите, нали! То не са важни само цифрите като е ново маслото! Колко време ще ги има тези параметри?
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Н-ВЪЛКЪТ написа:
            понеже нищо не разбирам от тези числа колеги бихте ли изяснили на всички и най-вече на мен ПОЛИТРОН хубаво или лошо масло е?искам да знам понеже уж за хубаво сложих такова ама явно съм сгрешил.благодаря предварително
            Изобщо не си сбъркал! Лично мнение.

Коментар

На ТРИ други места е даден ВИ, че е 172, но колегата пусна линка с грешният параметър. Дали е случайно? Според мен не. Това, че се възползва от правописна грешка и кръжи, около нея не говори добре. Мен лично ме кара да си мисля, че не харесва Политрон, което си пролича и от една друга тема. Но това не му стигна и разводнява нещата отново. "Бозитрон" - това сигурно е собствено производство на масларница в Пловдив. Просто е смешно. Докъде може да стигне човек.

Коментар

Danchojn написа:
                Не искам да споря с никого, това което пишете за Политрон е смешно. Многократно писах например за вискозитетният индекс, че е 172. Освен това не е основен критерий за качество. Има си даден параметърът Pour Point = -43gr. Ама като трябва да се плюе по нещо българина е велик Точно Цитирана синтетика на кастрол в нашата производствена камера се предаде на - 35гр. Полуситнетиката на Политрон 10/40 издържа толкова. Политрон 5/40 беше по течлив. Е този експеримент ако направите, няма си скапете колите, нали! То не са важни само цифрите като е ново маслото! Колко време ще ги има тези параметри?
                Айдее.. пак се започна с политрона Никой не плюе Политрон. Както виждаш, най-културно съм ти цитирал какво са си написали на сайта: http://polytron.bg/pdf/maslo_5W40_technic.pdf И стига вече с тоя политрон, щото нали знаеш как двамата с тебе, може да я направим 20 страници темата за отрицателно време Сега, като сменях картера, купих едно такова Castrol Magnatec 5W40 от баумакса, та да те питам, наистина ли си ги правил тия тестове и как се "предаде" магнатека при минус 35 Щото ще го купя тоя политрон, да ти покажа във фризера как ще стане на захаросан мед

Коментар

neonglow написа:
                  A, съвсем не ми е била това целта След като пуснах темата се сетих за него и я редактирах Виж, че съм написал селения голд в заглавието, щях да пиша иначе бозитрон
                  Това твърдение също за мен не е вярно. Защото ако не беше това целта, нямаше да е намесен Политрон и удивителните към ГРЕШНИЯТ ВИ.Предложение: Отиди на някое моторджийско съзтезание и разговаряй с хората използващи Политрон. Те доста често разглобяват двигателите за диагностициране и проверки. Разкажи им за "Бозитрон" и после сподели мнението им тук, ако не те е срам. Всичко е една безмислена тема!

Коментар

Danchojn написа:
                    На ТРИ други места е даден ВИ, че е 172, но колегата пусна линка с грешният параметър. Дали е случайно? Според мен не. Това, че се възползва от правописна грешка и кръжи, около нея не говори добре. Мен лично ме кара да си мисля, че не харесва Политрон, което си пролича и от една друга тема. Но това не му стигна и разводнява нещата отново. "Бозитрон" - това сигурно е собствено производство на масларница в Пловдив. Просто е смешно. Докъде може да стигне човек.
                    Ама.... човече, пуснал съм линк от сайта им!? Ти как знаеш, дали е грешен или не е грешен, дистрибутор ли си, каква връзка имаш с тях, че знаеш, че спецификацията, която са дали на собствения си сайт е грешна? Аз лично нямам никакви чувства към политрон, просто мразя да ми обясняват, като на малоумен, как политрон е магически и намалява износването на 99%, тва е просто смешно. Още повече, ти в предишната тема не се обоснова по никакъв начин, как си стигнал до тоя извод, а само му правеше тая ненужна реклама и сега като му видя някъде името айде пак. Миналия път ни пускаше филмчета как работи колата без масло, третирана с политрон, аз колко ти пуснах други от ютуб, където коли работят без масло и не третирани с политрон?! Даже на една хонда и даваха пълна газ без масло. Ами на колата от политрон теста, защо не и измериха компресията, да видим дали няма износване. Така, че тва нищо не доказа. Първо ни показа снимка на един вал дето нямал износване искаш ли, да ти покажа моя вал как е чист и също няма износване Моля те, спри с тоя Политрон вече. И ми обясни откъде знаеш, че официалния документ, който са писали на сайта си е грешен:http://polytron.bg/pdf/maslo_5W40_technic.pdf Щото виждам пише polytron.bg и обясни ти каква връзка имаш с тях, та знаеш, че е грешен, моля.

Коментар

neonglow написа:
                      Сега, като сменях картера, купих едно такова Castrol Magnatec 5W40 от баумакса, та да те питам, наистина ли си ги правил тия тестове и как се "предаде" магнатека при минус 35 Щото ще го купя тоя политрон, да ти покажа във фризера как ще стане на захаросан мед
                      Ами направи го де. Аз го правих. Кастрол магнатек C3 5/40 на -35гр. нямаше никаква течливост. Разбирай, обръщам буркана на долу и изобщо не протича. Политрон наистина стои като мед(поради MTC-то) но остана течлив.

Коментар

Danchojn написа:
                        neonglow написа:
                        Сега, като сменях картера, купих едно такова Castrol Magnatec 5W40 от баумакса, та да те питам, наистина ли си ги правил тия тестове и как се "предаде" магнатека при минус 35 Щото ще го купя тоя политрон, да ти покажа във фризера как ще стане на захаросан мед
                        Ами направи го де. Аз го правих. Кастрол магнатек C3 5/40 на -35гр. нямаше никаква течливост. Разбирай, обръщам буркана на долу и изобщо не протича. Политрон наистина стои като мед(поради MTC-то) но остана течлив.
                        Може да е бил менте някакво, не зная, сега не ми се разпечатва литровата бутилка да пробвам. Не разбирам, как така политрона, хем стои като мед, хем е течлив Какво е това МТЦ?

Коментар

neonglow написа:
                          и обясни ти каква връзка имаш с тях, та знаеш, че е грешен, моля.
                          Както казах на ТРИ други места е писан 172. Затова съм разговарял директно с вносителя. Как си представяш Полусинтетиките да са с ВИ 140 а пълната синтетика с 132?

Коментар

neonglow написа:
                            Може да е бил менте някакво, не зная, сега не ми се разпечатва литровата бутилка да пробвам. Не разбирам, как така политрона, хем стои като мед, хем е течлив Какво е това МТЦ?
                            Този пост за пореден път доказва, че си нямаш и най-малко понятие какво представлява Политрон, след като не знаеш каква е основната присадка вътре в маслото. Тя дори се продава и отделно. Само цвета е като на мед!Значи официалният вносител на Кастрол в София внася ментета?

Коментар

Danchojn написа:
                              neonglow написа:
                              и обясни ти каква връзка имаш с тях, та знаеш, че е грешен, моля.
                              Както казах на ТРИ други места е писан 172. Затова съм разговарял директно с вносителя. Как си представяш Полусинтетиките да са с ВИ 140 а пълната синтетика с 132?
                              Еми, що не си го махнат от сайта и що въобще са го написали така? Ще покажеш ли трите други места. Да не би да са се усетили, че някой може и да ги чете тия работи и да са го цапнали 180 на три места Шегувам се, обаче аз виждам само това http://polytron.bg/pdf/maslo_5W40_technic.pdf , може българската версия да е със ВИ 132, то на минералните е толкоз

Коментар

Working...
                              X