Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа на Fiat Brava JTD 105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа на Fiat Brava JTD 105

По принцип предното е 10 W 40 но ми го смениха в сервиз и беше някакво наливно и понеже ми казаха да изпия едно кафе навънка и не видях дали ми слагат от маслото за което платих,по тази причина незнам дали е било синтетично,минерално или полу-синтетично. По принцип не държа на марка,защото няма да усетя разлика.От Варна съм и затова предлагайте всякакви понеже тука могат да се намерят по магазините.Благодаря предварително.
    Fiat Brava JTD 105

Re: Какво масло да сложа на Fiat Brava JTD 105

koiazliwe написа:
    По принцип предното е 10 W 40 но ми го смениха в сервиз и беше някакво наливно и понеже ми казаха да изпия едно кафе навънка и не видях дали ми слагат от маслото за което платих,по тази причина незнам дали е било синтетично,минерално или полу-синтетично. По принцип не държа на марка,защото няма да усетя разлика.От Варна съм и затова предлагайте всякакви понеже тука могат да се намерят по магазините.Благодаря предварително.
    Приста Лидер наливно 10/40, при някой представител на Приста в гр.Варна. Аз го карам 15 000 и тогава сменям.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Сипи си най-хубавата възможна синтетика 5В40, която моеш си позволиш и готово :D

Коментар

Полусинтетика-10W40 за Турбодизелови двигатели.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Циклон 20/50
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
            Циклон 20/50
            Колега има ли неква логична причина (освен ниска цена) според която, тва минерално масло дет го предлагаш (вискозитета му изобщо нема го коментирам-той нема нищо общо с препоръчвания от производителя или пък с подходящия за нашия климат :D ), да е с нещо по-добро от свестна и маркова полусинтетика 10В40 или синтетика 5В40? На мен лично тва масло ми се струва крайно неподходящо за двигател като ЖТД-то :D Надявам се не караш ЖТД с такова масло, щот макар и комън-рейл от 1-во поколение си е съвременен двигател с турбокомпресор и катализатор (наличието на турбо е само една от обективните причини, да се ползва възможно най-свестно масло) и тва 20В50 (което на -10 градуса е под формата на грес :D ) изобщо не е за него-повярвай ми :D

Коментар

Когато е произвеждан този двигател, е било налично масло Селения ТД 10/40, полусинтетично. Аз ще си сложа Yacco VX 600 5/40 синтетично, ама не напълно 100 % , ами и аз не знам , но го дават че не е полусинтетика, ама не е и пълна.

Коментар

biser_as написа:
                MartoModev написа:
                Циклон 20/50
                Колега има ли неква логична причина (освен ниска цена) според която, тва минерално масло дет го предлагаш (вискозитета му изобщо нема го коментирам-той нема нищо общо с препоръчвания от производителя или пък с подходящия за нашия климат :D ), да е с нещо по-добро от свестна и маркова полусинтетика 10В40 или синтетика 5В40? На мен лично тва масло ми се струва крайно неподходящо за двигател като ЖТД-то :D Надявам се не караш ЖТД с такова масло, щот макар и комън-рейл от 1-во поколение си е съвременен двигател с турбокомпресор и катализатор (наличието на турбо е само една от обективните причини, да се ползва възможно най-свестно масло) и тва 20В50 (което на -10 градуса е под формата на грес :D ) изобщо не е за него-повярвай ми :D
                Ами часно да ти кажа това ми дойде на акъла след като видях тема за масло която е 845632113 в този форум
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

ogi28b написа:
                  Аз ще си сложа Yacco VX 600 5/40 синтетично, ама не напълно 100 % , ами и аз не знам , но го дават че не е полусинтетика, ама не е и пълна.
                  И аз съм с такова.Това е синтетично масло, но не е 100% синтетика.То си личи и от цената около 16-18 лв/л без отстъпка.

Коментар

Аз на моето Стило вече направих втора смяна с ВХ 600 и съм много доволен.
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Аз си мисля да мина на минерално 15/40 Приста супер бензин - 6.5 лв/л наливно и да го карам по 15 000 км.За по-евтино.Сега съм с Приста Лидер 10/40 наливно - 8.5 лв/л и карам по 15 000 км.Какво ще кажете?

Коментар

alvanovo написа:
                        Аз си мисля да мина на минерално 15/40 Приста супер бензин - 6.5 лв/л наливно и да го карам по 15 000 км.За по-евтино.Сега съм с Приста Лидер 10/40 наливно - 8.5 лв/л и карам по 15 000 км.Какво ще кажете?
                        Nissan Primera 1.6 16v P11
                        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Колега alvanovo, ако смениш маслото с 15W40 кажи дали са ти поутихнали повдигачите или са се разтропали, ако изобщо ги чуваш де, може да са ти наред!
                          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
                            Колега alvanovo, ако смениш маслото с 15W40 кажи дали са ти поутихнали повдигачите или са се разтропали, ако изобщо ги чуваш де, може да са ти наред!
                            До момента повдигачите са наред. Не очаквам нещо да им се случи от маслото.

Коментар

М10Д.
                              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
                              X