Колата е Фиат Брава 1.6 16V - гумите които съм харесал са Fulda EcoControl 175/65/R14 82T TL - дали избора е добър?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гуми за Фиат Брава ?
Collapse
X
-
Re: Гуми за Фиат Брава ?
lz3gh написа:Колата е Фиат Брава 1.6 16V - гумите които съм харесал са Fulda EcoControl 175/65/R14 82T TL - дали избора е добър?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Ето резултатите от тест /предполагам, че имаш автоматичен преводач/ - за мен винаги са важни, както и мненията от лични наблюдения.
Коментар
-
zim написа:Аз съм с такива, вече 10 000 км. Нямам оплаквания, но си мисля следващия път да взема 180/60, Дани в поста си по-горе като че ли е прав.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Mоят съвет е ако си вземаш летни гуми, нека да са по-широки. Имат по-добро сцепление и колата се усеща по-сигурна на пътя. Аз лично съм с 15-ки, 195/55, но ако си се спрял на 14-ки търси такива с широчина 185. За зимните гуми пък важи обратното- по-високи и по-тесни!Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!
Коментар
-
При еднакъв натиск (теглото на колата) сцеплението не намалява ли, защото силата се разпределя на по-голяма площ? В какво се състои усещането за стабилност и сигурност при 10 мм по-широка гума? В смисъл - ако карате две коли, без да знаете коя с какви гуми е, можете ли да кажете след известен пробег коя кола с кои гуми е? Или ако ви кажат, че една от колите е с по-тесни гуми от другата - можете ли да кажете коя е, само чрез каране? Ако след посочване на една от двете, се окаже че и двете са с едни и същи гуми, как ще се аргументирате за избора си? Усещането за сигурност идва от мястото между раменете. Когато караш така, че да се чувстваш несигурно - гумите не помагат. Конкретен отговор по темата, нищо че е стара - да, добър избор си направил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар