Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми за Фиат Брава ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гуми за Фиат Брава ?

Колата е Фиат Брава 1.6 16V - гумите които съм харесал са Fulda EcoControl 175/65/R14 82T TL - дали избора е добър?
    Fiat Brava 1999 1.6 16V 76kw

Вземай по широки че при извънградско се усеща лека не сигурност.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Re: Гуми за Фиат Брава ?

lz3gh написа:
      Колата е Фиат Брава 1.6 16V - гумите които съм харесал са Fulda EcoControl 175/65/R14 82T TL - дали избора е добър?
      Да
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ето резултатите от тест /предполагам, че имаш автоматичен преводач/ - за мен винаги са важни, както и мненията от лични наблюдения.

Коментар

Аз съм с такива, вече 10 000 км. Нямам оплаквания, но си мисля следващия път да взема 185/60, Дани в поста си по-горе като че ли е прав.
          Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

zim написа:
            Аз съм с такива, вече 10 000 км. Нямам оплаквания, но си мисля следващия път да взема 180/60, Дани в поста си по-горе като че ли е прав.
            Около 20 000км карах с 185/60 R 14 (летни) и после си купих нови 175/65 R 14 (също летни, но друга марка), с които също съм изминал около 20 000км.С моя стил на каране не усещам никаква разлика при управление с гуми при посочената ширина.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Mоят съвет е ако си вземаш летни гуми, нека да са по-широки. Имат по-добро сцепление и колата се усеща по-сигурна на пътя. Аз лично съм с 15-ки, 195/55, но ако си се спрял на 14-ки търси такива с широчина 185. За зимните гуми пък важи обратното- по-високи и по-тесни!
              Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!

Коментар

При еднакъв натиск (теглото на колата) сцеплението не намалява ли, защото силата се разпределя на по-голяма площ? В какво се състои усещането за стабилност и сигурност при 10 мм по-широка гума? В смисъл - ако карате две коли, без да знаете коя с какви гуми е, можете ли да кажете след известен пробег коя кола с кои гуми е? Или ако ви кажат, че една от колите е с по-тесни гуми от другата - можете ли да кажете коя е, само чрез каране? Ако след посочване на една от двете, се окаже че и двете са с едни и същи гуми, как ще се аргументирате за избора си? Усещането за сигурност идва от мястото между раменете. Когато караш така, че да се чувстваш несигурно - гумите не помагат. Конкретен отговор по темата, нищо че е стара - да, добър избор си направил.

Коментар

Working...
                X