Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло за скоростна кутия на Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло за скоростна кутия на Браво 1.6

Разгледах темите по въпроса, но не ми стана ясно - какво точно е препоръчаното от ФИАТ масло в крайна сметка (единствено разбрах че марката е Тутела) и колко събира/колко трябва взема за пълна смяна, не за доливане.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Re: Масло за скоростна кутия на Браво 1.6

dikanio написа:
    Разгледах темите по въпроса, но не ми стана ясно - какво точно е препоръчаното от ФИАТ масло в крайна сметка (единствено разбрах че марката е Тутела) и колко събира/колко трябва взема за пълна смяна, не за доливане.
    Маслото е Tutela Zc 75 Synth. Събира- 1.8л (трябва да си купиш две тубички по 1л)
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Може и друга марка да се сложи 75w90 , но тутела е добро масло
      Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
      Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
      FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
      Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

TUTELA ZC 75 е с вискозитет 75W80, аз сложих YACCO BVX R500 със същия вискозитет.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          TUTELA ZC 75 е с вискозитет 75W80, аз сложих YACCO BVX R500 със същия вискозитет.
          Не схванах репликата относно: "TUTELA ZC 75 е с вискозитет 75W80" и какъв е проблема с нея/него.....или по-скоро наблегнахме на "YACCO BVX R500" Колегата по-горе го е посочил като препоръчително масло от Фиат/Алфа/Ланча...
          LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
          LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
          LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
          Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
          Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Исках само да уточня че препоръчаното масло на TUTELA ZC 75 е с вискозитет 75W80 а не 75W90.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

При препоръчано 75W80, то 75W90 ще дойде гъсто и може да създаде проблеми. Препоръчвал съм и в други теми, имам личен опит следната комбинация.1. Тутела Кар Техникс 75W85 GL4+. Купувам го от Александър Ауто и досега проблем няма.2. 10% Политрон MTC. Купувам го от вносителя.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

75/90 е маслото за нашия климатвинаги им компромис м/у синхронизаторите, които искат по рядко масло изъбните двойки, които искат по-гъсто масло
                Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en/trasm_0104.htm
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Сега вече ми стана още по-неясно :D Гледам, че на сайта на axm има само един вид - TUTELA ZC 75 SYNTH, 75w80, GL5 ?!
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Danchojn написа:
                      При препоръчано 75W80, то 75W90 ще дойде гъсто и може да създаде проблеми. Препоръчвал съм и в други теми, имам личен опит следната комбинация.1. Тутела Кар Техникс 75W85 GL4+. Купувам го от Александър Ауто и досега проблем няма.2. 10% Политрон MTC. Купувам го от вносителя.
                      На какво основание препоръчваш такава комбинация? Защо не например Тутела кар техникс, и 10 % кисело мляко със захар?

Коментар

dikanio написа:
                        Сега вече ми стана още по-неясно :D Гледам, че на сайта на axm има само един вид - TUTELA ZC 75 SYNTH, 75w80, GL5 ?!
                        Кое е неясното? Вземаш си два литра и си сменяш маслото :P
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                          dikanio написа:
                          Кое е неясното? Вземаш си два литра и си сменяш маслото :P
                          75W80, 75W85 или 75W90? GL4 или GL5? И въобще има ли значение?
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За мерцедеса само в ауто дата го дават 75/90 а на всякъде другаде АТФ Което нямат нищо общо.В събота и аз ще го сменям и ще ви кажа дали има проблем да се кара ръчна скотостна кутия с масло за автоматик
                            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Маслата за АТФ не са ли прекалено редки за ръчни скоростни кутии?

Коментар

Working...
                              X