Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на масло за Пунто 1.6 mpi 90hp

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ при избор на масло за Пунто 1.6 mpi 90hp

Здравейте,Колеги! Интересува ме какво масло да сложа на мойта фитка (Пунто 1.6 mpi 90hp 94г. ). При предишната смяна сложих ’’Castroll’’ 10w40 ,обаче в сервиза ми казаха че е ’’тънко’’ и щяло да го гори, обаче не можах да разбера поради течове.След ремонта долях пак 10w40 наливно и от тогава гори 400мл на 1000 км и работата при загрял двигател се влоши ! Също ми казаха да сложа по гъсто масло ! Разчитам на вашите съвети ! Благодаря предварително

Ами колега ако имаш проблем с мотора,каквото и да сложиш ще го гори.Това количество е много,да няма счупен сегмент?Или пробвай с друго масло,което си сигурен,че е хубаво.Ако продължава да го гори знаеш какво следва.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

За това отворих темата да ми препоръчате хубаво масло

Коментар

Ами Castroll (стига да е истински) е достатъчно добро масло, ако ти го е горяло явно имаш проблем за разрешаване.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колега, продавах известно време масла, и винаги съм се възмущавал от подобни изказвания от псевдоспециалисти.... 10w40 било тънко, и щяло да го гори...Повече не ходи в този сервиз. Явно не се учат, не се образоват. Та, нали точно това масло е препоръчано от завода !? Както и да е .... По темата.Ако наиситна ти гори толкова масло, най-вероятно имаш и друг проблем. Може да са много...счупен сегмент.Спечен сегмент.Втвърдени гумички на клапани. Семеринг. Но, в никакъв случяай няма да е от маслото, щом е CASTROL. Ние слагаме в новите автомобили такова масло....Но, ако наиситна искаш алтернатива като по-гъсто масло, не слушай какво ти се говори за 15w40. Това е минерално масло, и само ще ти задълбочи проблема...Нали вискозитета му при високи температури пак е като на другото 10w40 ? Все завършва на 40 ....По-добре веми 5w50. На марката STATOIL,внасят ги ЕВРО 07, е на добра цена. И, работи добе. Хем е достатъчно течливо при студен старт, хем е по-гъсто от другите.
          FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Working...
          X