Здравейте,Колеги! Интересува ме какво масло да сложа на мойта фитка (Пунто 1.6 mpi 90hp 94г. ). При предишната смяна сложих ’’Castroll’’ 10w40 ,обаче в сервиза ми казаха че е ’’тънко’’ и щяло да го гори, обаче не можах да разбера поради течове.След ремонта долях пак 10w40 наливно и от тогава гори 400мл на 1000 км и работата при загрял двигател се влоши ! Също ми казаха да сложа по гъсто масло ! Разчитам на вашите съвети ! Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избор на масло за Пунто 1.6 mpi 90hp
Collapse
X
-
Ами Castroll (стига да е истински) е достатъчно добро масло, ако ти го е горяло явно имаш проблем за разрешаване.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колега, продавах известно време масла, и винаги съм се възмущавал от подобни изказвания от псевдоспециалисти.... 10w40 било тънко, и щяло да го гори...Повече не ходи в този сервиз. Явно не се учат, не се образоват. Та, нали точно това масло е препоръчано от завода !? Както и да е .... По темата.Ако наиситна ти гори толкова масло, най-вероятно имаш и друг проблем. Може да са много...счупен сегмент.Спечен сегмент.Втвърдени гумички на клапани. Семеринг. Но, в никакъв случяай няма да е от маслото, щом е CASTROL. Ние слагаме в новите автомобили такова масло....Но, ако наиситна искаш алтернатива като по-гъсто масло, не слушай какво ти се говори за 15w40. Това е минерално масло, и само ще ти задълбочи проблема...Нали вискозитета му при високи температури пак е като на другото 10w40 ? Все завършва на 40 ....По-добре веми 5w50. На марката STATOIL,внасят ги ЕВРО 07, е на добра цена. И, работи добе. Хем е достатъчно течливо при студен старт, хем е по-гъсто от другите.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар