Колеги, колко време може да изкара, такова масло ? И да е годно за употреба де.Ще се държи на хладно и тъмно място.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разпечатана туба от масло
Collapse
X
-
Намери такава тубичка в която се събира всичкото масло, пълниш я догоре така че да не остава въздух, слагаш парче от найлонова торбичка на отвора за уплътнение и завиваш капачката. Гледай парчето найлон да е поне два пъти по-голямо за да не попадне вътре в тубата и след една година в двигателя.Целта е да няма въздух в тубичката. Не знам дали помага обаче не пречи така да се херметизира.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Губят си,, свойствата,, само за тия които попълват държавния резерв-губи се далаверата.Ако е затворено а не в кофа нищо няма да загуби-освен това което го е нямало първоначално.Скоро карах с една нафта на повече от 25години беше изгубила ,,всички,,качества.Затова съм в преговори за още 200-300 литра- да не се мъчат хората с нея. :DУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Не е проблем да стои в тубата. Срока на годност в туба е 5 години. Но колегата по-горе е прав за въздуха. По-добре тубите до горе и плътно затворени. Иначе маслото се окислява и згъстява, след което вместо да пази двг, може да действа киселинно. На всички марки масла, които съм ползвал досега, си личи че е изтеглен въздуха от тубите. Особенно тези, които са по меки.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
На всички разфасовки масло срока на годност е 5 години, както каза колегата Danchojn. Това разбира се важи само в случай на правилно съхранение, т.е. пълна догоре, далеч от висока температура и пряка слънчева светлина. Аз лично съм ползвал и масло на повече години, но тя и колата беше пенсионер.Brava 1.9 JTD 100, 2001
Коментар
-
Riki888 написа:Намери такава тубичка в която се събира всичкото масло, пълниш я догоре така че да не остава въздух, слагаш парче от найлонова торбичка на отвора за уплътнение и завиваш капачката. Гледай парчето найлон да е поне два пъти по-голямо за да не попадне вътре в тубата и след една година в двигателя.Целта е да няма въздух в тубичката. Не знам дали помага обаче не пречи така да се херметизира.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар