Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло е нужно за Пунто 1.7 ТД?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Какво масло е нужно за Пунто 1.7 ТД?

merjo написа:
    Здравейте. Искам да попитам колегите, които са с по-голям опит, какво масло е нужно да сложа на Фиат Пунто 1.7 ТД_60 98-ма год. Понеже се колебая между 10W-40 i 15W-40. Благодаря предварително
    Колега,няма какво да се колебаеш.Изборът ти е 10W-40. Сега някои ще кажат-на тоя стар мотор това масло ще му дойде тънко и ще го гори.Пълни глупости.Поразрови се в нета и прочети за спецификациите на маслата,за стандартите и означенията и всичко ще ти стане ясно.Тогава сам ще решиш кое масло е за теб.Само ще ти кажа че при работна температура на маслото-100 градуса,и 5W-40, и 10W-40, и 15W-40 имат сходни вискозитети(те затова са и в един клас сложени-40).

Коментар

MartoModev написа:
      Аз имах преди време Брава 1.9Д купена от Горубляне на безброй километри.Изпадаше ми масло 5W30 на Кастрол.Ако щете ми вярвайте колата нито пушеше нито чукаше.Доливах около 1лт за 10000км и то не толко,че го гореше ами защото сълзеше от гарнитурата картера.
      Браво,колега,добре си направил.Вярвам не ти се е разсърдил Фиат-а че си го потачил с това масълце.За мен за дизел(няма значение какъв) за БГ най-подходящо е 5W-50.

Коментар

Working...
      X