Здравейте колеги, от скоро съм във форума, доста рових, но не можах да намеря информация за оригиналния размер на гумите на моето браво...разгледах тема в която имаше публикувата таблица с размери, но за браво гт 1,9 ЖТД нямаше!и така:Купих я с оригиналните джанти 15 - 185/55/15 но ми идва нисичка за района в който ще я карам зимата!Пампорово - много сняг, коловози, дупки, лед, непочистени пътища и т.н.1. Кой е най-големия профил, който ще влезе под калника на тази джанта?Обмислям вариант зимата да и сложа 14-ки джанти:2. С какъв размер да са, така че да бъде възможно най-висока?Как ще се отрази това на показанията на скоростомера?Благодаря за разбирането и съдействието!!! [/b]ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размер гуми Браво 1,9 ЖТД "ГТ" 1999???
Collapse
X
-
Ще се съберат 195-55-15 /с тези джанти от снимките в гаража, които са 6J/ и 185-65-14 /с железни 5,5J/ - размери които са стандартни за Мареа. Те са с 10мм по-голям радиус, което означава, че гумата ще е с по 10мм по-близо до калника. И това за чисто нови гуми. Ако са поизтрити с 2-3 мм не е чак толкова чувствителна разлика.
Коментар
-
Имам още няколко много важни за мен въпроси! 1. На какво налягане трябва да са напомпани гумите ми? размера е 185/55/15 - 82, а буктава е Т ! гумите са с ръбче и като ги направя на 2,5 ми изглеждат меки!(става въпрос за предните - нали дизеловия мотор е по-тежък, колата се кара празна - само аз и понякога малко багаж) 2. Какви са характеристиките на джантите ми... които са на снимките в гаража.. там 6J .... не ги разбирам въобще тия неща... 5х100, 5х200? 3. 14-ка джанта с какви характеристики да търся за зимата (стоманена)?Благодаря Ви предварителноBravo '99 JTD
Stilo '02 JTD Dynamic 3 door
Sedici ‘06 mJet 120 4x4
Коментар
-
:D Отговори:1. Аз карам отпред и отзад на 2,3.2. Джантите от гаража ти са 15" /което е диаметър 15"-инча(цола)/, 4х98 /4 -брой болтове,98мм-междуболтово разстояние(PCD-диаметър на кръговата стъпка)/, широчина 6J /което е 6"-инча(цола)/,ЕТ 35 /офсет -виж как се определя/ http://www.avtogumi.com/bg/polezno/parametri_janti.php3. 14", 4х98, ЕТ 38 / вече знаеш какво означава/, стандартните за Фиат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар