Колеги,имам 2 броя фиат добло 1,9D .Друго масло освен Selenia turbo diesel 10w40 не са помирисвали през живота си.На около 190 000км. са и двата,и винаги колкото масло налея толкова източвам при смяна.Миналата седмица смених маслото на единия защото си му беше време и както обикновено източих толкова колкото бях налял преди 10 000км.Естествено сложих selenia както винаги досега,обаче за моя голяма изненада колата започна да пуши зверски (до момента незнаех какво е пушек ) и днес точно една седмица-1200км след смяната долях 2,7л Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 . Двигателя си мърка както обикновенно,разхода си е нормален,пали на четвърт,има ряз........... Възможно ли е да се е строшило нещо и да е просто съвпадение със смяната на маслото или просто попаднах на менте ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
selenia менте или издухан двигател???
Collapse
X
-
И аз мисля, че един двигател не се сдухва просто ей така. Да започне да гори масло...добре ама ще започне от някакви грамове! Или ако е сменян въздушния сте изтървали нещо, което е отишло към цилиндритеHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Re: selenia менте или издухан двигател???
martoKZ написа:Колеги,имам 2 броя фиат добло 1,9D .Друго масло освен Selenia turbo diesel 10w40 не са помирисвали през живота си.На около 190 000км. са и двата,и винаги колкото масло налея толкова източвам при смяна.Миналата седмица смених маслото на единия защото си му беше време и както обикновено източих толкова колкото бях налял преди 10 000км.Естествено сложих selenia както винаги досега,обаче за моя голяма изненада колата започна да пуши зверски (до момента незнаех какво е пушек ) и днес точно една седмица-1200км след смяната долях 2,7л Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 . Двигателя си мърка както обикновенно,разхода си е нормален,пали на четвърт,има ряз........... Възможно ли е да се е строшило нещо и да е просто съвпадение със смяната на маслото или просто попаднах на менте ???ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: selenia менте или издухан двигател???
На тази смяна на масло ,въздушния филтър не е пипан изобщо.Само масло и маслен филтър.А и ако нещо по някакъв начин е попаднало в двигателя все си мисля че трабва да се строши нещо,а то ДВГ-то си мърка Направо в понеделник го изхвърлям,но въпроса е какво да сложа,защото някакси вече си имам едно на ум за това толкова истинско масло
Коментар
-
Имам не повече от 500-600 км след като долях въпросните 2 литра и отгоре и днес при смяната източих 3 литра .Тая машина не пипа масло ами направо го пие.Както и да е ,смених го.Сега остава да се покара малко,че гърнетата са "малко" омазнени .Случвали ми са се подобни резки изпушвания на двигатели,ама все придружени със странен звук и лоша работа на двг-то.И въпреки всичко си мисля че няма да е от маслото.Нещо ме навежда на мисълта за скъсана гумичка или духнала гарнитура между маслена магистрала и цилиндър,или нещо подобно.Ако не спре да пуши след някой друг километър,просто го отварям и ще се разбере какво го боли
Коментар
-
Реших,че тая работа неможе да продължава така и в крайна сметка отворих двигателя.Видях следното: изключително много нагар и сажди по буталото на 1-ви цилиндър,почти никакво износване на цилиндрите,перфектни нагнитателни сегменти,обаче маслените на 2-ри 3-ти и 4-ти бяха леко поизносени ,а на 1-ви направо му липсваше парче от обтягащата го пружина,биелните лагери на 1-ви 2-ри и 4-ти бяха ОК ,но на 3-ти имаше голяма драскотина...... Смених гумичките на клапаните,сегментите,биелни лагери и така и така се бях заиграл,смених всички видове ремъци и ролки и водна помпа,филтри........... :D .Занесох да проверят главата и са я шлайфали 1,3 десети. Утре сипвам антифриз и масло и паля и се надявам да няма повече никакви проблеми Днес се наслушах на всякакви варианти за промивка на двигателя,било то с м10д,приста ойл и всякакви евтини варианти и в крайна сметка реших да си налея селения 10w40 и след 500 км просто да го изхвърля.На всичките тези разходи не ми се рискува да сипя някакво измислено масло,та било то само за 500 км.
Коментар
-
Всичко това, което се е случило с това двг, не говори много хубаво за Селения. За мен лично това е поредно доказателство, че моята кола няма да го помирише дори. Наистина, помисли за по-качествен лубрикант! Ако толкова държиш да е италианско, много по-добър избор е Аджип.Късмет и дано всичко е ок.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Всичко вече е ОК,двг-то мърка,няма и следи от дим и мирис на масло :D .Но наистина малко странно ми се струва да издъхне на 200 000км.при това винаги всички консумативи са му сменяни на време и маслото винаги е било такова каквото пише на капачката на двигателя .Тези дни ми предстои закупуването на 3-то Добло,но май няма да усети вкусът на селениа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар