Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензинова тема :) - за качеството на горивата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензинова тема :) - за качеството на горивата

Здравейте,имам известни наблюдения от доста време насам от към качеството на горовата в столицата и ми е интересно дали се самозаблуждавам или качеството им не е константно.Споделете вашите наблюдения и усещания в тази област, за да можем да получаваме оптимално количество и качество за парите си!!!От малкото ми опит из София, забелязвам, че от бензиностанциите които често посещавам, определено намирам разлика в горивото на едно единствено OMV което се намира на края на "Бъкстон" от жк Борово към околовръстното. Опитвал съм всички видове бензиностанции а и съм работил на такава известно време, но ми е интересно вашето мнение по въпроса.Грешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

Re: Бензинова тема

rally33 написа:
    Здравейте,имам известни наблюдения от доста време насам от към качеството на горовата в столицата и ми е интересно дали се самозаблуждавам или качеството им не е константно.Споделете вашите наблюдения и усещания в тази област, за да можем да получаваме оптимално количество и качество за парите си!!!От малкото ми опит из София, забелязвам, че от бензиностанциите които често посещавам, определено намирам разлика в горивото на едно единствено OMV което се намира на края на "Бъкстон" от жк Борово към околовръстното. Опитвал съм всички видове бензиностанции а и съм работил на такава известно време, но ми е интересно вашето мнение по въпроса.
    Разбира се,че е така.Никога горивото от едно зареждане и друго не е еднакво.Винаги има разлика.Най малко в добавките към съответното гориво.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Точно по тоя повод качествено горива без малко да реша че ми се запуши дюзата. Принципно карам само на газ но след едно зареждане и то на уж реномирана бензиностанция щях да се лепна на предното стъкло при преминаване на бензин. И то стана в момент когато трябваше да изпреварвам по едни баири и ми трябваше пълната мощност на мотора. Реших че дюзата е заминала и потърсих някаква добавка за чистене. Но така и не намериш щото беше в неделя и нямаше избор. Та реших да мина по стария изпитан метод с добавяне на кореселин и за всеки случай добавих и малко спирт ако има някакви остатъци на вода. И не можах да си позная колата с вървеж. Както и да е издухах бензина и веднага заредих нов и ефекта подобен само че малко по слабичък. Същите лайна. Добавяне на кореселин и пак превъзходен вървеж. Та потвърждавам констатацията че у нас се продава някакво субстанция която я наричат бензин с неясно съдържания и произход. И никой не се занимава да контролира качеството защото акциза пълни хазната. Тва е.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Много странно, заредих на ОМВ в Димитровград, на път за пловдив със скорост 100/110 показа 5.7 на 100 и не знам дали си въобразявам, но сякаш върви една идея по пъргаво. И друг път ми е показвала толкова, но с последните месеци колкото и да се опитвам да карам икономично, Пловдив-София например, под 6.5 не мога да смъкна разхода. Наистина има нещо с бензина, карам я колата всеки ден, не се силя да пестя, особенно градско си карам както дойде, но ми направи впечатление, че имаше разлика с тоя бензин последния. Сега ще засека колко ще мина с него.

Коментар

Горивата наистина са зле! Последните 5 зареждания, не съм попадал на добър бензин. Сега мисля да зареждам на Ром Петрол да пробвам. Не че колата не върви, но е било и по-добре.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз свикнах да ходя само на ОМВ, не защото бензина е нещо особено а защото обслужването е перфектноИначе хубав бензин съм зареждал от тях, Карера но е твърде скъп и не си струва...Шел, Лукойл, Петрол, Еко всички са едни и същи.
            FoRzA ItaliA
            Lancia Delta HPE
            ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части

Коментар

Явно при всеки е различно, защото аз вообще не съм доволен от ОМВ. Зареждал съм 4 пъти, като всичките пъти се опитаха да ме изработят с парите. Може да е кофти късмет но е факт. Става въпрос за Цариградско шосе. На един приятел такава боза бяха сипали, че източвахме резервоара - 45л. Що се отнася до карерата - Карера100 - по-скапано гориво не съм сипвал на Пандата. Колеги други го хвалят, но има и такива като мен дето са недоволни.Та съм си направил извод - ходя там където съм доволен, докато съм доволен, след това се търси друго място!

Коментар

Относно разхода, ето какво показа фиатката на път за морето http://myhomebills.info/100_6820.JPG http://myhomebills.info/100_6819.JPG 1.6 е мотора, комби

Коментар

аз съм най-доволен от петрол

Коментар

Най-доволен съм от 95 VPower на Shell - обикновения 95 и Racing-a (100 октана) са боза. Лукойл-ските 95 и 98 също не стават. С VPower-a колата ми върви най-добре и ми дава най-нисък разход 9,5/100 (градско в Бургас). Става въпрос за Bravo 1.8 GT. :D
                    Speed, give me what I need!
                    Fiat Bravo 1.8 GT 16V 113hp (My ex-love)
                    Lancia Lybra 5.20 VIS 150hp (My new love)

Коментар

Е как ги усещате тези разлики не ми е ясно.Откъдето и да зареждам върви горе долу еднакво.Там шум и подобни зависят и от други фактори -студ влажност на въздуха.Аз само немога за разбера защо като заредя пресен бензин и в началото колата прави 1-2 придърпвания около 2000 оборота и после се оправя.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                        Аз само немога за разбера защо като заредя пресен бензин и в началото колата прави 1-2 придърпвания около 2000 оборота и после се оправя.
                        Защото, като заредиш компа сменя аванса. После хваща сигурно детонации от готиното гориво и пак го връща и всичко се оправя, до следващото зареждане. Предполагам, че е от това ама чак придърпването е сигурно свързано косвено а не директно.

Коментар

Working...
                        X