Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

масло за мареа 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: масло

pi4_s_bravo написа:
    kantarev написа:
    pi4_s_bravo написа:
    devils_2006 написа:
    казаха ми че може и 15в след като мотора вече е разработен доста
    А я ги питай каква според тях е разликата във вискозитета между 10в40 и 15в40 на загрял мотор? Ако един мотор е поиздухан и му трябва по-гъсто масло тогава може да се пробва с 10в50 или 10в60. Ама на тия минерални масла дето ти ги препоръчват (15в40) въобще нямат място в тия коли.
    Ами разликата между 10в40 и 15в40 при загрят мотор е ....никаква :D Разлика има само на студен мотор ,но лятото и пролетта може да кара колегата с 15 в40 без да се притеснява ,просто няма да ръчка колата много(ако е минерално) и сменя на 8000 км .За зимата задължително 10в40 ,макар че и тука може да се поспори ,освен ако околоната температура отива на -20 градуса Колега по-гъсто масло не означава 10в50 а именно 15в40.Колегата няма да сбърка ако сложи за този сезон 15в50,но то е малллкооо по-скъпичко,но за зимата не става
    10в50 е по-гъсто и от 10в40 и от 15в40 при работна температура,надявам се не твърдиш обратното?
    Аз цитирах тебе за 10в40 и 15в40,но тези масла които му препоръчвате на колегата като 10в50 и 10в60 са за състезатели бре и за вкарване в лютеницата редовно,само там може да му видиш потенциала на това масло
    Nissan Primera 1.6 16v P11
    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

А какво мислите за 5W-50 (Castrol Syntec) za Fiat 500 1.2.Дали ще му дойде блажно?
      F31 BMW 320d

Коментар

не ставаза бензинов 500, трябва масло отговарящо на АСЕА С3Selenia K P.E. - това е продукта, с който автомобилът излиза от в заводаYacco VX1703 5W-40Motul X-Clean 5W-40Castrol Magnatec C3 5W-40 (Магнатек го има в много разновидности, но трябва точно тази) - този тип масло се използва от официалния сервиз на марката в БългарияLiqui Moly TOP TEC 4100 5W-40 Xenum X1 5w40 Ester Hybrid
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ясно е, че колкото потребители толков аи мнения по темата масло. Аз ще изкажа от опит- селения голд, при летните жеги и напъване на машината- изглежда изтънява прекалено в при по-висока температура и в определени случаи ми лопаха повдигачи, дори при ново масло. Същото положение с приста лидер 10/40 полусинтетика. Вече минах 10 000 км на яко - вх 300 май беше и досега не се е чул повдигача, я маслото стана на 10 000 км. Вярно и големите жеги не са дошли още, но със селния и приста досега да са се разхлопали. Така че, от опит- Yacco е в най-лошия случай прилично масло, поне при високи температури.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това се води ACEA A3, B3-98Смяташ че ще е много тънко ли?
            F31 BMW 320d

Коментар

не, не е това проблемазаради модерния катализатор, ти трябва масло с ниско съдържание на сулфатна пепел, фосфор и сяратези масла, които ти посочих отговарят на това условие

Коментар

Е то, не че маслото има нещо общо с катализатора.Какви проблеми мислиш че може да роди?
                F31 BMW 320d

Коментар

част от маслото се изгаряи всичко това минава през катализатораи така се скъсява живота му

Коментар

не е ли пренебрежимо малка тази част?
                    F31 BMW 320d

Коментар

това вече знаят инженерите, проектирали агрегатитено щом този стандарт е залегнал в нормите на BMW,Mercedes,VW...всеки сам си решава :D но маслата отговарящи на този стандарт са на нормална цена - средно 25 лева на литърза собствено успокоение аз за моята кола не виждам причина да слагам нещо различно

Коментар

имам 6 литра от този (от Канада) и много се изкушавам да го сипя! Ще ми се върже 15 лева литъра
                        F31 BMW 320d

Коментар

за това вече съвет не мога да ти дам колата си е на жена ти :D

Коментар

Аз си мисля че идеята за масло с по-ниско съдържание на сулфатна пепел, фосфор и сяра е по скоро екологично съображение! За рециклиране и т.н.А жена ми не знае къде е капачката за маслото даже
                            F31 BMW 320d

Коментар

освен ефекта с катализатора, това масло води и до по-ниски вредни емисии

Коментар

И ми пада разхода ....Изкушението е по голямо да го сипя! :P
                                F31 BMW 320d

Коментар

Working...
                                X