Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло на Фиат Типо 1.8 двувалка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло на Фиат Типо 1.8 двувалка?

Здравейте! Понеже подозирам, че сегментите са ми заминали колата ми харчи доста масло. Отзад не пуши, нито има течове значи го харчи. Това което е в момента на нея доколкото знам е Арал 10 на 40. Вече съм изминал 6700 км. и съм долеял 3 л. допълнително 10 на 40. Видимо маслото е много редко - като вода. Чудя се какво ще ме посъветвате да сложа. Колата е Фиат Типо 1.8 двувалка пълен инжекцион 94 г. Също ми харчи и антифриз долеял съм за тези километри които съм минал половин литър. Възможно ли е и гарнитурата на главата да е заминала ?

Като начало смени марката масло!
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Сменяй маслото и никога повече не слагай ARAL. Ако не се оправи тогава отваряй двигателя.

Коментар

Хаха добре колега. Казаха ми, че Селения-та си е най-добре за италианските... Ще сложа най-вероятно Селения 15 на 40.

Коментар

Здравейте! Искам да попитам къде може да се намери селения 15в40, ако има защото аз никъде несам го срещал до сега само селения Глд 10в40.Ако няма такова и не се произвежда бихте ли ме поъветвъли какво масло да си сложа на моето Фиатче 1.8 двувалка, че сега си слагам селения 10в40 ама си харчи масло около 150 гр./1000.Благодяря предварително
          FIAT TIPO 1.8i.e

Коментар

milenspetkov написа:
            Здравейте! Искам да попитам къде може да се намери селения 15в40, ако има защото аз никъде несам го срещал до сега само селения Глд 10в40.Ако няма такова и не се произвежда бихте ли ме поъветвъли какво масло да си сложа на моето Фиатче 1.8 двувалка, че сега си слагам селения 10в40 ама си харчи масло около 150 гр./1000.Благодяря предварително
            Selenia 15w40 е с наименование Vision ,та търси Selenia Vision или VS Vision.Ако не намериш ,виж тук
            Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
            I am in love with my cars

Коментар

Благодаря ти за линка но незнам дали има някаква разлика защото пише "Технически данни: SAE 15W50" а в книжката на колата пише да се ползва SAE 15W40 и мисля че има някаква разлика в маслата, така че незнам дали става
              FIAT TIPO 1.8i.e

Коментар

milenspetkov написа:
                Благодаря ти за линка но незнам дали има някаква разлика защото пише "Технически данни: SAE 15W50" а в книжката на колата пише да се ползва SAE 15W40 и мисля че има някаква разлика в маслата, така че незнам дали става
                има два вида : VISION 15W40 и VISION 15W50 , така че спокойно може да си сипеш от първотоедит: ето ти още едно линкче http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/
                Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

Има и по-добри алтернативи. 15w50 на motul или 10w60 на кастрол. По-гъсти са маслата с по голяма втора цифра...
                  Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                  Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                  FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000