Здравейте! Понеже подозирам, че сегментите са ми заминали колата ми харчи доста масло. Отзад не пуши, нито има течове значи го харчи. Това което е в момента на нея доколкото знам е Арал 10 на 40. Вече съм изминал 6700 км. и съм долеял 3 л. допълнително 10 на 40. Видимо маслото е много редко - като вода. Чудя се какво ще ме посъветвате да сложа. Колата е Фиат Типо 1.8 двувалка пълен инжекцион 94 г. Също ми харчи и антифриз долеял съм за тези километри които съм минал половин литър. Възможно ли е и гарнитурата на главата да е заминала ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло на Фиат Типо 1.8 двувалка?
Collapse
X
-
Здравейте! Искам да попитам къде може да се намери селения 15в40, ако има защото аз никъде несам го срещал до сега само селения Глд 10в40.Ако няма такова и не се произвежда бихте ли ме поъветвъли какво масло да си сложа на моето Фиатче 1.8 двувалка, че сега си слагам селения 10в40 ама си харчи масло около 150 гр./1000.Благодяря предварителноFIAT TIPO 1.8i.e
Коментар
-
milenspetkov написа:Здравейте! Искам да попитам къде може да се намери селения 15в40, ако има защото аз никъде несам го срещал до сега само селения Глд 10в40.Ако няма такова и не се произвежда бихте ли ме поъветвъли какво масло да си сложа на моето Фиатче 1.8 двувалка, че сега си слагам селения 10в40 ама си харчи масло около 150 гр./1000.Благодяря предварителноFiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
milenspetkov написа:Благодаря ти за линка но незнам дали има някаква разлика защото пише "Технически данни: SAE 15W50" а в книжката на колата пише да се ползва SAE 15W40 и мисля че има някаква разлика в маслата, така че незнам дали ставаLancia Delta 1.6 i.e.
Коментар
-
само споделям собствено мнениеоткакто имам типото първия път налях 10w40 Q8 и за 11000 км не съм доливал само от над средата беше на минимума когато го източих после да слушам един приятел дистрибутор на приста оил налях 10w40 приста лидер и за 1000 км стигна минимума и го източих даже му го дадох за изследване, че се обиди на маслота сега пак си налях Q8Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар