Здравейте!Мисля да си сменя маслото в трансмисията защото сигурно не е сменяно от както колата е излязла от завда, пък и скоростите не ми се превключват много "леко".Та в главата ми изникна няколко въпроса:1 Каква марка масло да си купя и какво количество?2 Как се сменя въпросното масло?3 Има ли смисал цялата операция?Колата е Пунто мк1 1.1Къде се намира пробката и наливане и къде за източване?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на маслото в трансмисията.
Collapse
X
-
маслото е тутела, по спецификация за твоето пунто. източва се от най-ниската точка разбира се, огледай за пробка, налива се от най-високата на скоростната кутия, до ръба се налива. по мое мнение операцията няма да има ефект, никога не съм усещал ефект от това, но е възможно да грешаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
А някой може ли да ми каже къде точно се намира пробката за наливане?В най-горната част на трансмисията имам една пластмасова капачка, тя ли е за сипване на масло?Ако е тя, има ли някакъв маркер по който да се ориентирам колко да сипя? Днес отворих въпросната капачка за да видя как е маслото, но ми нправи спечатление, че вътре въобще нямаше масло. Сега се колебая дали въобще от там се налива масло защото наистина е доста високо (в най-високата точка) и със сигурнот нивото на маслото не трябва да до горе._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
А това отгоре какво е:http://pics.data.bg/categories/1/%d0.../dsc00725?От страни видях пробка, но тя е на около 5см. от дъното и не ми се вярва да е за наливане, а по-скоро за източване:http://pics.data.bg/categories/1/%d0...47d77/dsc00726_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
MorningEnergy написа:А сега възниква въпроса коя е пробката за източване :DПредполагам е тази под нея, но все пак са много близко. В аутодата пише, че трябва да се налее 1.7л. масло.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар