какво масло да сложа на фиат пунто HGT 16V 135 конски сили ,2000 година модел.Бях сложил 10/40 селениа,ама се получи шум във мотора.Едно тракане като дизелов двигател..Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Kакво масло да сложа на фиат пунто HGT 16V
Collapse
X
-
колега няма какво да те притеснява тракането на мотора е от вариатора. не е нищо страшно. (влез в темата за Punto HGT пише доста) А какво масло? Колкото фиата има тука, толкова и мнения ще чуеш. Аз лично карам с Valvolin 10w40 клас L мисля че беше.Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
-
да обаче вчера смених маслото,и сложих пак 10/40 cyclone,шума малко изчезна.Обаче прочетах вув форума на ФИАТ,че е по добре да се кара сус 5/40 или 5/.И още нещо ,сега колата сякъш се отпуши и започна да работи по добре от преди.И можеш ли да ми дадш линк за този саит дето написа..А и ми казаха че имало разлика във маслата за различни държави различно масло.Аз където съм е постоянно топло..
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...376&highlight= ето линка към темата за HGTоще нещо... не е от особенно значение марката на малслото, отколкото стандарта който покрива (SAE и API) като търсиш масло на тубата задължително трябва да има буква S. това означава че е за бензинов двигател. и до тази буква S друга буква което означава за кои години е актуално маслото. в момента на пазара са SJ което е за автомобили произведени преди 2001г. И SL за автомобили след 2001г. Има ли ги тези индекси значи маслото е качествено.Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
-
Аз имам Купе със същия двигател от 4 години и го карам на Селения Рейсинг 10 на 60. Масото видимо не променя цвета си до 10000 км ,а съм го карал и 15000 и не е много потъмняло, разбира се поради разхода на масло след 10000 ми се наложи да долея малко. Маслото ми е препоръчано от рали състезател, който не е фен на италианското и като по добро от него посочи разновидност на Тотал ....но на доста по-голяма цена.
Коментар
-
Аз селения не бих сипал на колата си. Нищо не ми е направила, та да я мъча така. Засега съм най-доволен от Приста (да, русенското масло, нашенско). След селения смених с приста, и колата утихна като работа и повдигачите спряха да се чуват. За мен това е маслото (засега)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Аз ползвам това http://www.kroon-oil.com/en/products...16v-1999-2006/ маслото е холандско и не е толко скъпо, около 7-8лв литъра, даже чак сега видях, че го дават да се сменя на 20 000км, а и си ги дават за punto HGTpunto HGT
Коментар
-
Skip написа:Аз имам Купе със същия двигател от 4 години и го карам на Селения Рейсинг 10 на 60. Масото видимо не променя цвета си до 10000 км ,а съм го карал и 15000 и не е много потъмняло, разбира се поради разхода на масло след 10000 ми се наложи да долея малко. Маслото ми е препоръчано от рали състезател, който не е фен на италианското и като по добро от него посочи разновидност на Тотал ....но на доста по-голяма цена.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар