Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Kакво масло да сложа на фиат пунто HGT 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kакво масло да сложа на фиат пунто HGT 16V

какво масло да сложа на фиат пунто HGT 16V 135 конски сили ,2000 година модел.Бях сложил 10/40 селениа,ама се получи шум във мотора.Едно тракане като дизелов двигател..Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

колега няма какво да те притеснява тракането на мотора е от вариатора. не е нищо страшно. (влез в темата за Punto HGT пише доста) А какво масло? Колкото фиата има тука, толкова и мнения ще чуеш. Аз лично карам с Valvolin 10w40 клас L мисля че беше.
    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

да обаче вчера смених маслото,и сложих пак 10/40 cyclone,шума малко изчезна.Обаче прочетах вув форума на ФИАТ,че е по добре да се кара сус 5/40 или 5/.И още нещо ,сега колата сякъш се отпуши и започна да работи по добре от преди.И можеш ли да ми дадш линк за този саит дето написа..А и ми казаха че имало разлика във маслата за различни държави различно масло.Аз където съм е постоянно топло..

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...376&highlight= ето линка към темата за HGTоще нещо... не е от особенно значение марката на малслото, отколкото стандарта който покрива (SAE и API) като търсиш масло на тубата задължително трябва да има буква S. това означава че е за бензинов двигател. и до тази буква S друга буква което означава за кои години е актуално маслото. в момента на пазара са SJ което е за автомобили произведени преди 2001г. И SL за автомобили след 2001г. Има ли ги тези индекси значи маслото е качествено.
        Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

Аз имам Купе със същия двигател от 4 години и го карам на Селения Рейсинг 10 на 60. Масото видимо не променя цвета си до 10000 км ,а съм го карал и 15000 и не е много потъмняло, разбира се поради разхода на масло след 10000 ми се наложи да долея малко. Маслото ми е препоръчано от рали състезател, който не е фен на италианското и като по добро от него посочи разновидност на Тотал ....но на доста по-голяма цена.

Коментар

Аз селения не бих сипал на колата си. Нищо не ми е направила, та да я мъча така. Засега съм най-доволен от Приста (да, русенското масло, нашенско). След селения смених с приста, и колата утихна като работа и повдигачите спряха да се чуват. За мен това е маслото (засега).
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз ползвам това http://www.kroon-oil.com/en/products...16v-1999-2006/ маслото е холандско и не е толко скъпо, около 7-8лв литъра, даже чак сега видях, че го дават да се сменя на 20 000км, а и си ги дават за punto HGT
              punto HGT

Коментар

Skip написа:
                Аз имам Купе със същия двигател от 4 години и го карам на Селения Рейсинг 10 на 60. Масото видимо не променя цвета си до 10000 км ,а съм го карал и 15000 и не е много потъмняло, разбира се поради разхода на масло след 10000 ми се наложи да долея малко. Маслото ми е препоръчано от рали състезател, който не е фен на италианското и като по добро от него посочи разновидност на Тотал ....но на доста по-голяма цена.
                На твое място бих престанал да карам с това масло! Една от основните му функции е да мие мотора. Освен ако нямаш газова уредба?
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                X