Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво масло да сложа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

avtokrator написа:
    Аз съм с кастрол edge 10w60 и съм доста доволен за момента. Като дойде време за следващата смяна вече ще знаеш на какъв път си: по-рядко или по-гъсто, преди бях с Мобил 0w50 и идваше рядко. На турбото първия проблем му е да се смазва колкото и с каквото трябва, а не да се развърта с 1/10000сек по бързо. (колегата дет’ му се развърта по-бързо с рядко масло, ще ми е интересно да видя данните от изследанията, и разхода на масло също) Силколена трябва да ти свърши работа перфектно, все пак доста надхвърля заводските спецификации за маслото отпреди 10години. А за визкозитета предимно зависи от сезона на каране и външата температура, износването на мотора (и турбото ), правените модификации, колко напрежение му даваш и т.н.
    Колега,на разбрах само какви пари трябва да си приготвя ориентировъчно,ако отговора ти и обяснението важат и за мен в избора на маслото.
    НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

BRAVO 1,2 16V

Коментар

biser_as написа:
      fiatcoupe1.8 написа:
      намирам го за 3-4 дена е при мен за скромната сума от 135левчета...
      Ееее не е много ефтинко мма и не е неква страшна цифра Имайки в предвид, че единствения ти подобен избор (естерна синтетика) на нашия пазар е на Мотул 300В серията, мма там цената е от 80+лв./2л., тия парички за 5л. Силколен Про-С са си приемливи :D Между другото откъде си го взел?
      Едно приятелче се занимава с масла и гуми внася та от него сам си взел,ако имаш интерес кАМ някакво масло питай.
      ВСЯКА ПРАВА ДРАГ,ВСЕКИ ЗАВОЙ ДРИФТ...
      (FiAT Coupe TuRb0 & BmW ///M5)

Коментар

silver87, мнението беше по основната тема, така стана че излязоха последователно. За твоето идея си нямам, но мисля че ако се придържаш към препоръчаното в книгата на колата, няма да сбъркаш. Ако я нямаш и не знаеш какво е, драсни да го потърся.
        Coupe 20VT

Коментар

Re: Относно смяната на маслото

silver87 написа:
          Здравейте колеги! Отдавна се каня да седна и да почета,но вече го правя по-редовно Понеже ми идва в повечко информацията,защото съм заек тук може би многократно сте го разисквали,но точно за моето Браво...не видях нищо-1,2 16V 82к.с. ’99г.Интересувам се на колко хиляди километра е хубаво да се сменя,тъй като доста различни мнения чувам.Съответно ще се радвам да ми помогнете със съвет на кое масло да се доверя(ако сте доволни и вие),да ме ориентирате и в каква сума варира,къде се продава и...къде могат да ми го сменят.Ако е малко досадно да отговорите на всичките въпроси дайте линк или сайт да си търся отговорите Питам,защото миналата година като го купих моето Браво и...ми препоръчаха един майстор...който ми взе 280лв. за смяна на маслото и филтрите-аз много доволен и като ме питаха колко съм дал ме признаха за луд...и оттогава насам каквото и да се налага да правя се консултирам с повече хора и тогава го правя.Минал съм вече 11 000км със смененото масло,което ми го беше показал поне,че за моята кола е по каталог еди си какво-не помня марката даже...Благодаря предварително
          Смяна на масло - 10 лева, смяна на филтри - по 10-на лева бройката, а въздушния и поленовия сам можеш да си смениш, не е трудно. Бензиновия не е много ясно как става, но да е 20-на лева най-много. До тук са мах. 40 лева труд. Маслото е 80-90 лева, филтрите по 10-на 20 лева да кажем 50 лева най-много и стават 180 максимум. Надценката му е била над 100 лева...Ясно е, че не трябва да стъпваш там втори път, но кажи кой е сервизът, за да не се набутам и аз някой ден.Масло

Коментар

Re: Относно смяната на маслото

fuoco написа:
            silver87 написа:
            Здравейте колеги! Отдавна се каня да седна и да почета,но вече го правя по-редовно Понеже ми идва в повечко информацията,защото съм заек тук може би многократно сте го разисквали,но точно за моето Браво...не видях нищо-1,2 16V 82к.с. ’99г.Интересувам се на колко хиляди километра е хубаво да се сменя,тъй като доста различни мнения чувам.Съответно ще се радвам да ми помогнете със съвет на кое масло да се доверя(ако сте доволни и вие),да ме ориентирате и в каква сума варира,къде се продава и...къде могат да ми го сменят.Ако е малко досадно да отговорите на всичките въпроси дайте линк или сайт да си търся отговорите Питам,защото миналата година като го купих моето Браво и...ми препоръчаха един майстор...който ми взе 280лв. за смяна на маслото и филтрите-аз много доволен и като ме питаха колко съм дал ме признаха за луд...и оттогава насам каквото и да се налага да правя се консултирам с повече хора и тогава го правя.Минал съм вече 11 000км със смененото масло,което ми го беше показал поне,че за моята кола е по каталог еди си какво-не помня марката даже...Благодаря предварително
            Смяна на масло - 10 лева, смяна на филтри - по 10-на лева бройката, а въздушния и поленовия сам можеш да си смениш, не е трудно. Бензиновия не е много ясно как става, но да е 20-на лева най-много. До тук са мах. 40 лева труд. Маслото е 80-90 лева, филтрите по 10-на 20 лева да кажем 50 лева най-много и стават 180 максимум. Надценката му е била над 100 лева...Ясно е, че не трябва да стъпваш там втори път, но кажи кой е сервизът, за да не се набутам и аз някой ден.Масло
            Сервизът е " Джордан Ауто "-гр.София,на ъгъла на двете пресечки- ул.Бачо Киро и ул.Кирил и Методий,това е един гараж в кооперация,собственика и "майстор" се казва Юрий Йорданов.
            НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ,ОТКОЛКОТО ВАШИЯТ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

BRAVO 1,2 16V

Коментар

alvanovo написа:
              evgeni85 написа:
              Селения голдИ минерално да сложиш най ефтиното файда няма.. Цял живот ли мислиш да я караш тая кола?А тия рейсингови масла... състезател ли си?
              слагай най-евтиното малсо и карай, няма да сгрешиш, само пари ще спестишмотора не блокира, когато има малсо, а когато няма
              Защото не знаеш, че този мотор ражда и от неправилно масло, особено като си има и баланс валове
              '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Масло скорости Пунто 1.1 - 1994

За да не отварям нова тема, някой знае ли с какво точно да сменя маслото в скоростите на Пунто 1.1 - 1994.
                Fiat Punto 1.1 - 1994
                NISSAN Primera 1.6 - 1997

Коментар

Re: Масло скорости Пунто 1.1 - 1994

saturnus написа:
                  За да не отварям нова тема, някой знае ли с какво точно да сменя маслото в скоростите на Пунто 1.1 - 1994.
                  Най-добре TUTELA ZC 75 SYNTH. Пунтото събира малко по-малко от 2 л.
                  Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

monstera написа:
                    saturnus написа:
                    това 75w90 ли е? Няма ли някоя марка масло, различна от Tutela да свърши работа? Не знам дали това е най доброто масло ...
                    Fiat Punto 1.1 - 1994
                    NISSAN Primera 1.6 - 1997

Коментар

saturnus написа:
                      monstera написа:
                      saturnus написа:
                      това 75w90 ли е? Няма ли някоя марка масло, различна от Tutela да свърши работа? Не знам дали това е най доброто масло ...
                      А ми да речем тогава YACCO BVX 1000 .
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                      X