Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа на Стилото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло да сложа на Стилото?

Дайте съвет какво масло да слагам на Стилото.Казаха ми че за Фиатите е добре да е Селения. Сега съм с масло 5 W 40 за 15 000 километра, и ми предстой смяна след около 2 000 километра и се чудя какво да си сложа.Чух че за нови коли се слага масло 5 W 40( което е и по-скъпо), а за коли над 100 0000 вече може и 10 W 40.Та мисълта ми е има ли някакво точно определено масло за нашите " баракудници". :D :D :D :D :DГрешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

От това с което караш заключвам че си JTD дизел мотор ? Ако да, аз бих заложил на Motul X-Cess 8100 5W40, 100% синтетика ... марка, технология, гаранция на 100% че няма да сбъркаш. Ако питаш мен направо си сменяй сега маслото 17к са много, аз сменям на година и около 7к, щади си колата.
    '08 Alfa Romeo 147 Q2
    ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

Приста Лидер 10/40
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Какво има да щадиш кола за 5000лв. щом маслото издържа 15 К на толкова го сменяш, какъв е смисъла да го смениш на половината пробег? ЖТД-то си е натоварен двигател, особенно ако имаш и чип, слагай му каквото и да е 5в40 синтетика. Мотул, Мобил, Яко, Селяния, Кастрол,чувам добри отзиви и за Q8, каквото и да сложиш се ще маже.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

пълна синтетика 5W-40 не се подвеждай по приказките на майсторите за 10-40
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
          X