колата е фиат браво 1.6 16 103 коня свещите по каталог са 0,9 мм,свещите които имам са 0,8ммколата определено не варви добре на газ придърпва от 1500 оборота до около 2300-2400 обкаква е разликата в тези мм на свещите какво се случва че колата не върви добре?ако сменя свещите с такива които са по ка6талог 0,9 мм какво мога да очаквам от тях?мерси ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
мнение за свещи
Collapse
X
-
Топлинното число на свещите е от по-голямо значение. Свещите с които караш колата трябва да са аналог на оригиналните. Тази разлика, която имаш в разстоянието е пренебрежимо малка и не би трябвало да е проблем. А да не забравяме че може и да е грешка в измерването в следствие на качествените инструменти с които боравим.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
-
Смятам, че проблема не е в свещта. Колегата преди мен ти обясни вече за разстоянията и топлинното число, но тук има и други фактори. Качествено смесообразуване. Сила на искрата. Ако ти е много бедна сместта (сиреч ако си намалил от врътките при тройника), нормално е д а имаш лошо възпламеняване. Те молекулките на газта не могат да се намерят, че да се възпламенят ... :P Провери си и всички връзки по апалителната система. И ги почисти. Така и така ще вадиш куплунзи и кабели ...FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
YAROSHKH написа:Смятам, че проблема не е в свещта. Колегата преди мен ти обясни вече за разстоянията и топлинното число, но тук има и други фактори. Качествено смесообразуване. Сила на искрата. Ако ти е много бедна сместта (сиреч ако си намалил от врътките при тройника), нормално е д а имаш лошо възпламеняване. Те молекулките на газта не могат да се намерят, че да се възпламенят ... :P Провери си и всички връзки по апалителната система. И ги почисти. Така и така ще вадиш куплунзи и кабели ...
Коментар
-
Най-напред трябва да си сигурен, че слагаш правилните свещи! Очевидно това не е така, след като не е спазено разтоянието между електродите. То е също толкова важно, колкото и топлинното число - знам от опит. Не изключвам и друг проблем, но свещите трябва да са каквито трябва и по "GAP".Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Най-напред трябва да си сигурен, че слагаш правилните свещи! Очевидно това не е така, след като не е спазено разтоянието между електродите. То е също толкова важно, колкото и топлинното число - знам от опит. Не изключвам и друг проблем, но свещите трябва да са каквито трябва и по "GAP".
Коментар
-
angus написа:Ми малко изкараха и се наложи да сложа тея с които взех колата-пак са НЖК но с 2 полуса,а и сам чувал добри отзиви за Бриска-какви от тях ше станат за Бравата(с газово е)Много менте маи има от НЖК-то Пьк и на Опела откакто сложих Бриск-забравих какво е това да проверявам свещиPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар