Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

мнение за свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

мнение за свещи

колата е фиат браво 1.6 16 103 коня свещите по каталог са 0,9 мм,свещите които имам са 0,8ммколата определено не варви добре на газ придърпва от 1500 оборота до около 2300-2400 обкаква е разликата в тези мм на свещите какво се случва че колата не върви добре?ако сменя свещите с такива които са по ка6талог 0,9 мм какво мога да очаквам от тях?мерси ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Топлинното число на свещите е от по-голямо значение. Свещите с които караш колата трябва да са аналог на оригиналните. Тази разлика, която имаш в разстоянието е пренебрежимо малка и не би трябвало да е проблем. А да не забравяме че може и да е грешка в измерването в следствие на качествените инструменти с които боравим.
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

Смятам, че проблема не е в свещта. Колегата преди мен ти обясни вече за разстоянията и топлинното число, но тук има и други фактори. Качествено смесообразуване. Сила на искрата. Ако ти е много бедна сместта (сиреч ако си намалил от врътките при тройника), нормално е д а имаш лошо възпламеняване. Те молекулките на газта не могат да се намерят, че да се възпламенят ... :P Провери си и всички връзки по апалителната система. И ги почисти. Така и така ще вадиш куплунзи и кабели ...
      FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

YAROSHKH написа:
        Смятам, че проблема не е в свещта. Колегата преди мен ти обясни вече за разстоянията и топлинното число, но тук има и други фактори. Качествено смесообразуване. Сила на искрата. Ако ти е много бедна сместта (сиреч ако си намалил от врътките при тройника), нормално е д а имаш лошо възпламеняване. Те молекулките на газта не могат да се намерят, че да се възпламенят ... :P Провери си и всички връзки по апалителната система. И ги почисти. Така и така ще вадиш куплунзи и кабели ...
        това е вторият комплет свещи които ползвам проблема се явава след 4000-5000 кмсигурен съм че ако сега сложа нови свещи колата ще заработи нормално и няма да накъсва в тези обороти на газпарвите свещи бяха bosh а сега съм с Berubosh-a е по 4 лв а beru -то по 12лв на броикатакогато го сложих беруто не можах да си позная колата,а сега и те съзсават проблемBeru Ultra 14 fr-7ldu с това карам в моментамембраните на изпарителя не са сменяни на около 25000 км

Коментар

Най-напред трябва да си сигурен, че слагаш правилните свещи! Очевидно това не е така, след като не е спазено разтоянието между електродите. То е също толкова важно, колкото и топлинното число - знам от опит. Не изключвам и друг проблем, но свещите трябва да са каквито трябва и по "GAP".
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Препоръчвам NGK от АутоХелп(вносител са)!

Коментар

Danchojn написа:
              Най-напред трябва да си сигурен, че слагаш правилните свещи! Очевидно това не е така, след като не е спазено разтоянието между електродите. То е също толкова важно, колкото и топлинното число - знам от опит. Не изключвам и друг проблем, но свещите трябва да са каквито трябва и по "GAP".
              аз се доверявам на сервиза и каквото те ми сложат това е

Коментар

Дай кода на ДВГ и ще проверя какви свещи са за него! И година на производство!

Коментар

Аз имам абсулютно същия проблем.Явно или не случвам на свещи или има друг проблем.

Коментар

Здравеите, тьи като не сьм доволен от NGK да попитам знаещите какьв BRISK да взема за Брава 1.6.16.Спрях се на тях ,ако някои е ползвал да сподели-Благодаря

Коментар

Може ли да споделите защо не сте доволен!

Коментар

Ми малко изкараха и се наложи да сложа тея с които взех колата-пак са НЖК но с 2 полуса,а и сам чувал добри отзиви за Бриска-какви от тях ше станат за Бравата(с газово е)Много менте маи има от НЖК-то Пьк и на Опела откакто сложих Бриск-забравих какво е това да проверявам свещи

Коментар

Ами то има много ментета и на Бриск,но те пък са по евтини.
                          ex. punto elx 1.2i
                          Lancia Libra 1.6

Коментар

Кажи какьв Бриск да сложа???

Коментар

angus написа:
                              Ми малко изкараха и се наложи да сложа тея с които взех колата-пак са НЖК но с 2 полуса,а и сам чувал добри отзиви за Бриска-какви от тях ше станат за Бравата(с газово е)Много менте маи има от НЖК-то Пьк и на Опела откакто сложих Бриск-забравих какво е това да проверявам свещи
                              Ако автомобила е за двуполюсни, а са били сложени еднополюсно, само от това действие следва наполовина пробег на еднополюсните. А че има ментета има. Аз мойте ги взех от Ауто Италия, защото модела не се внася дори от вносителите на NGK. Но приятели са пазарували от Ауто Хелп и проблеми не са имали.

Коментар

Working...
                              X