Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за скоростна кутия

Имам проблем със скоростната кутия вие на 2-ра между 2 и 3 хиляди оборота, на 4-та и 5-та от 60 до 80км/ч. Знам че генералното решение не е добавка, а смяна на кутията, но все пак ако може поне малко да се намали шума ще е добре, че много ме дразни. Някави отзиви за STP или руските РиМет. Да отбележа, че в кутията има масло, скоро е проверявано, но не съм го сменял. Приемам и други съвети за решение на проблема, ама като гледам те няма да са много.ПП: Ако модераторите решат нека преместят темата в раздел консумативи.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Аз карам със STP в скоростите, именно заради виенето, ама ефекта е нулев - продължава да си вие, като зла гад . Пробвай с руската "Ресурс" за трансмисии. Но не очаквай чудеса от каквато и да е добавка.

Коментар

Абсолютно верно, пробвал съм една на Лики-Моли, нема смисъл просто да коментирам връзката цена-ефект. Некаде четох, че даже добавките за намаляване на триенето влошават работата на синхронизаторите (и има доста логика) Най-добре смени маслото за начало. Преди да влеза в тоя отбор, се бях отбил за малко в Волво, та на едно такова не можах да му позная ск.кутия след смяна на маслото, мазна-мазна
      Coupe 20VT

Коментар

кола скорости - масло

аз преди слагах ХАДО има го в София и другаде имаше ефект 50000 колкото му дават иначе ремонт на скоростите
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Не искам да изпадам в спор с колегите, но аз не ти препоръчвам нито една от горе изброените, поради факта, че съдържат твърди частици. Не че е болка за умиране но ............................ STP не действа, Ресурса също - знам от опит. За Хадо не знам дали действа или не, но той няма място върху здрави повърхности, а скоростната едва ли тотално е грохнала. Бих ти препоръчал да потърсиш добавка без твърди частици или да си купиш МТС на Политрон - концентрат за обработка на метал.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И още нещо за маслото в скоростната! Какво е? Препоръчвам Тутела Кар техникс ако отговаря по експлоатационни характеристики.

Коментар

Изобщо не съм сменял маслото в скоростите и не знам какво е, но малко се съмнявам да помогне само смяната му. Между другото фиат какво масло препоръчва за 1.6?
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Мисла, че това TUTELA CAR ZC 75 SYNTH но не съм сигурен!

Коментар

Danchojn написа:
                  TUTELA CAR ZC 75 SYNTH
                  То е!
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Взех добавка Реметал произведена от същия завод, който произвежда Ресурс, само че това е старата търговска марка бла бла. Та сега се чудя дали да налея ново масло и да сложа добавката, да налея само ново масло и да видя дали има ефект или направо във старото.
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Ами източи го и виж в какво състояние е. Черно - сменяш. Ако има златисти отенъци - сменяш.

Коментар

Току що налях добавката без да сменям маслото. Утре имам преход 300км. и като се върна ще пиша дали има ефект.
                        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Над 300к. и все още няма аудио ефект. В очакване съм да подейства, ако не стане нищо сменям маслото и се надявам да не се разваля кутията, че ми писна от ремонти.
                          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Danchojn написа:
                            Danchojn написа:
                            Не искам да изпадам в спор с колегите, но аз не ти препоръчвам нито една от горе изброените, поради факта, че съдържат твърди частици. Не че е болка за умиране но ............................ STP не действа, Ресурса също - знам от опит. За Хадо не знам дали действа или не, но той няма място върху здрави повърхности, а скоростната едва ли тотално е грохнала. Бих ти препоръчал да потърсиш добавка без твърди частици или да си купиш МТС на Политрон - концентрат за обработка на метал.

Коментар

Смени маслото, ефекта колкото и да е минимален, ще е най-добър сред всички извънземни добавки, още повече щом не е (вероятно никога) сменяно. . Синтетика в75 за скоростни кутии, аз ползвам винаги кастрол, но в случая марката не е от съществено значение, никаква космическа технология. Най-веротно е износена и за ремонт, и каквото и да и сипваш няма да и помогне, но ново масло няма да и навреди.
                              Coupe 20VT

Коментар

Working...
                              X