Имам проблем със скоростната кутия вие на 2-ра между 2 и 3 хиляди оборота, на 4-та и 5-та от 60 до 80км/ч. Знам че генералното решение не е добавка, а смяна на кутията, но все пак ако може поне малко да се намали шума ще е добре, че много ме дразни. Някави отзиви за STP или руските РиМет. Да отбележа, че в кутията има масло, скоро е проверявано, но не съм го сменял. Приемам и други съвети за решение на проблема, ама като гледам те няма да са много.ПП: Ако модераторите решат нека преместят темата в раздел консумативи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за скоростна кутия
Collapse
X
-
Абсолютно верно, пробвал съм една на Лики-Моли, нема смисъл просто да коментирам връзката цена-ефект. Некаде четох, че даже добавките за намаляване на триенето влошават работата на синхронизаторите (и има доста логика) Най-добре смени маслото за начало. Преди да влеза в тоя отбор, се бях отбил за малко в Волво, та на едно такова не можах да му позная ск.кутия след смяна на маслото, мазна-мазнаCoupe 20VT
Коментар
-
Не искам да изпадам в спор с колегите, но аз не ти препоръчвам нито една от горе изброените, поради факта, че съдържат твърди частици. Не че е болка за умиране но ............................ STP не действа, Ресурса също - знам от опит. За Хадо не знам дали действа или не, но той няма място върху здрави повърхности, а скоростната едва ли тотално е грохнала. Бих ти препоръчал да потърсиш добавка без твърди частици или да си купиш МТС на Политрон - концентрат за обработка на метал.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Danchojn написа:Не искам да изпадам в спор с колегите, но аз не ти препоръчвам нито една от горе изброените, поради факта, че съдържат твърди частици. Не че е болка за умиране но ............................ STP не действа, Ресурса също - знам от опит. За Хадо не знам дали действа или не, но той няма място върху здрави повърхности, а скоростната едва ли тотално е грохнала. Бих ти препоръчал да потърсиш добавка без твърди частици или да си купиш МТС на Политрон - концентрат за обработка на метал.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Смени маслото, ефекта колкото и да е минимален, ще е най-добър сред всички извънземни добавки, още повече щом не е (вероятно никога) сменяно. . Синтетика в75 за скоростни кутии, аз ползвам винаги кастрол, но в случая марката не е от съществено значение, никаква космическа технология. Най-веротно е износена и за ремонт, и каквото и да и сипваш няма да и помогне, но ново масло няма да и навреди.Coupe 20VT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар